Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AKŞAM SIMIT. TUĞBA ZORPINECI MELISSA SARıÇIÇEK MELIH SEVER BUKET ISTANBULLUOĞLU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AKŞAM SIMIT. TUĞBA ZORPINECI MELISSA SARıÇIÇEK MELIH SEVER BUKET ISTANBULLUOĞLU."— Sunum transkripti:

1 AKŞAM SIMIT

2 TUĞBA ZORPINECI MELISSA SARıÇIÇEK MELIH SEVER BUKET ISTANBULLUOĞLU

3 1950 YıLıNDA GAZIANTEP'TE KAHKE VE SIMITÇILIĞE BAŞLAYAN ASıM ASLANSOY 1957 YıLıNDA AKŞAM SIMIT’I KURDU. "YENILENMEZSEN YENILIRSIN" ANLAYıŞı ILE KALITEDEN VE GELENEKSEL DAMAK TADıNDAN ÖDÜN VERMEDEN 1980 YıLıNDA MODERN TESISLER KURARAK MÜESSESEYI DAHA ETKIN HALE GETIRDI. ASıM ASLANSOY 'UN TECRÜBE VE DENEYIMLERI ILE DEVAM EDEN FIRMA 2. KUŞAKTAN HÜSEYIN ASLANSOY, SEVGI ASLANSOY, SELMA ASLANSOY AKPOLAT ILE YÖNETILMEKTEDIR.

4 Merkezi Gaziantep Halı Sarayı Karşısında olan“Aksam Simit” yakın bir tarih de Güneydo ğ u Anadolu’nun ve Gaziantep'in ilk büyük alışveriş merkezi olan Sanko Park'ta ve Emek şubelerini açmış bulunmaktadır. 11 çeşit kahke sınırsız Special pasta çeşitleriyle Yurt dışı Almanya, Yurt içi İ stanbul, Ankara, İ zmir, Bursa, Adana, Afyon illerine düzenli olarak satış yapmaktadır.

5 KAHKE NEDİR? Gaziantepli ustaların yapımını Halepli ustalardan ö ğ renip zaman içerisinde yöresel tatlarda harmanladıkları “kahke” bugün Gaziantep denince akla ilk gelen lezzetlerden Akşam Simit, 1957 yılından bu yana bu geleneksel lezzeti Antep halkına sunuyor… Halep Türk sınırları içerisindeyken atalarımız kahke yapımını Halepli ustalardan ö ğ renmişler. Yöresel tatların da katılıp harmanlanmasıyla kahke Antep’te ön plana çıkmış ve Antep’e özgü bir lezzet olarak adını duyurmuş. Ramazan’a özel üretilen “Ramazan Kahkesi”, “Beyti Ya ğ lı” dedi ğ imiz çeşit sabah kahvaltısının olmazsa olmaz lezzetlerindendir. Bunun yanı sıra misafirlere ikran edilen “Kabul kahkesi”de kahkenin sıklıkla tüketilen bir başka çeşididir.

6

7 DINLEDIĞINIZ IÇIN TEŞEKKÜR EDERIZ


"AKŞAM SIMIT. TUĞBA ZORPINECI MELISSA SARıÇIÇEK MELIH SEVER BUKET ISTANBULLUOĞLU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları