Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yönetsel Sorunlar. Yöneticiler düşük profilli ve düşük niteliklidir. Kıdem ve liyakat ilkesine uyulmadan yönetici atamasına rastlanılmaktadır. Yöneticilerin.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yönetsel Sorunlar. Yöneticiler düşük profilli ve düşük niteliklidir. Kıdem ve liyakat ilkesine uyulmadan yönetici atamasına rastlanılmaktadır. Yöneticilerin."— Sunum transkripti:

1 Yönetsel Sorunlar

2 Yöneticiler düşük profilli ve düşük niteliklidir. Kıdem ve liyakat ilkesine uyulmadan yönetici atamasına rastlanılmaktadır. Yöneticilerin risk alma yönelimleri düşüktür. Yöneticilerin girişimci nitelikleri düşüktür. Yöneticiler daha çok bireysel beklentilerini öne çıkarmaktadır.

3 Yönetim kademeleri sorun çözme, sorulara yanıt verme sorumluluğundan daha çok üst kademelere erişme açısından basamak olarak görülmektedir. Yönetimin hata yapan memuru kayırma eğilimi mevcuttur. Kaynakların kullanılmasında verimlilik, etkinlik ilkelerine riayet edilmemektedir.

4 Koordinasyonda sorunlar vardır. Günü kurtarmacı, üst makamlara hoş görünmeci eğilimler fazladır. Gerçek amaç kamu yararının tesis edilmesinden daha çok, başa bela alınmaması işin bir şekilde kotarılmasıdır.

5 Üst düzey bürokrat atamalarında siyasetin önemli etkisi vardır. Böylece bürokratik sistem zaman içerisinde siyasetin ekseninde bir yapı haline dönüşmektedir. Yönetim kurulu üyeliklerine yapılan atamalarda sıklıkla adam kayırmacılığa başvurulmaktadır.

6 Bazı durumlarda yöneticiler yasal olmayan davranış ve uygulamaları görmezden gelmekte ve hatta bizzat talep edebilmektedir. Kamu kaynaklarının hakkıyla ve özenli kullanımı konusunda yöneticilerin daha az duyarlı davrandıkları anlaşılmaktadır.


"Yönetsel Sorunlar. Yöneticiler düşük profilli ve düşük niteliklidir. Kıdem ve liyakat ilkesine uyulmadan yönetici atamasına rastlanılmaktadır. Yöneticilerin." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları