Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HEMŞİRELİKTE GİRİŞİMCİLİK VE YENİLİK (ENTREPRENEURSHIP AND INNOVATION IN NURSING) ÖĞRETİM GÖREVLİSİ GONCA KAZANCI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HEMŞİRELİKTE GİRİŞİMCİLİK VE YENİLİK (ENTREPRENEURSHIP AND INNOVATION IN NURSING) ÖĞRETİM GÖREVLİSİ GONCA KAZANCI."— Sunum transkripti:

1 HEMŞİRELİKTE GİRİŞİMCİLİK VE YENİLİK (ENTREPRENEURSHIP AND INNOVATION IN NURSING) ÖĞRETİM GÖREVLİSİ GONCA KAZANCI

2 Günümüzde yaşam kalitesini artırmada tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de girişimcilik, yenilik ve yaratıcılık çok önemli kavramlar arasına girmiştir. 

3 Girişimciler, toplumun gereksinimlerini farkedip bunu katma değer olarak yatırıma ve toplumsal refaha dönüştürmede kilit rol oynamaktadırlar.

4

5

6

7

8 Dünya ve pek tabi ki Türkiye son yıllarda girişimcilik, sosyal girişimcilik, yenilik ve yaratıcı fikirlerin yatırıma dönüşmesinde girişim sermeyesinin ve melek yatırımcıların önemini daha çok konuşur oldu.

9

10

11 Sağlık sektörü de bu gelişmelerden en hızlı biçimde nasibini almaktadır. Günümüz dünyasında ve teknolojilerindeki gelişmeler, sağlık sektörüne ve tabi ki çalışanlarının motivasyon ve performanslarına da yansımaktadır.

12

13

14 Sağlıkta son teknolojiler artık sürekli daha çok beklenir ve alışılagelir olmaya başlamış, toplum kültürüne de bu hızlı yenilenme ve inovatif süreçler yansımıştır.

15 Sağlık sektöründe günümüzde artık robotik cerrahi, kompozit doku ve organ nakilleri, kök hücre tedavisi, tüp bebek tedavisi, ileri ve yenilikçi alternatif ve tamamlayıcı tedavi ve rehabilitasyon, tele-sağlık, ileri bilgisayar çözümleme ve yazılımları, evde teknolojiyle bütünleşik sağlık hizmetleri, elektro takip sistemleri gibi birçok hızlı gelişme birbirini kovalar olmuştur.

16 Pek tabi ki sürekli kendini yenileyen hemşirelik mesleği ayrıca sağlık hizmetinin sunulmasında en kilit mesleklerden biri olarak da bu sahnede yerini hızlıca almaya ve adeta güçlü bir aydınlanma ve yenilenme çağı yaşayarak daha da güçlenmeye başlamaktadır.

17 Oldukça geniş bir alanda hizmet veren sağlık sektörü, hemşirelerin profesyonel hizmet sunmalarına ve uzman olarak çeşitli aktivitelerini gerçekleştirmelerine olanak sağlamaktadır.

18 Hemşirelikte girişimcilik ayrıca mesleğin daha içtenlikle kabullenilmesini, daha etkin ve doğru tanıtımı ve güçlenmesini sağlamaktadır.

19 Günümüzde birçok hemşire girişimci daha bağımsız, aktif ve dinamik çalışma yapısı ile gelecek nesillerin sağlığının güçlenmesinde önderlik etmenin yanında toplumun da gözünde prestij ve saygınlığını daha fazla kazanmaktadır.

20

21 Günümüzde hemşireler;
danışmanlık hizmetleri, eğitim şirketleri, ev-sağlık acenteleri yardıma dayalı yaşam ve yetişkinler için günlük bakım kurumları, çocuk bakım merkezleri, toplum klinikleri, dayanıklı tıbbi ekipman şirketleri, yazım-yayım iş yerleri ve sağlık bakım ürün şirketleri gibi geniş bir yelpazedeki şirket alanlarının hem sahibi hem de işletmecisidir.

22 Nomiki Vorgias, RN – Munster Community Hospital – Munster, Indiana
Tim Schickedanz, Student Nurse (Univ. of Texas at Arlington School of Nursing / Harris Methodist, Ft. Worth, Texas)

23

24 Bu becerileri uygulayabilmesinde girişimci hemşirenin taşıması gereken genel özellikler ise şunlardır(ICN 2004): 1.Bireysel Özellikler *Başarı için ihtiyaç duyulan güçlü benlik ve inanç gücü *Risk alabilme *Yaratıcı ve girişken olma *Hayal kurabilme *Bağımsızlık ve hedefe yönelme *Başarısızlık, belirsizlik ve kararsızlıkla baş  edebilme *Dürüst, güvenilir, sabırlı ve istekli olma *İyi bir planlayıcı ve organizatör olma * İleriyi görebilme

25 *Yasal bilgi, sigorta, bağışlar ve vergi durumu
*İletişim becerisi, uzlaşma, pazarlama, zaman yönetimi, halkla ilişkiler ve muhasebe konularında yeterli olma *Yasal bilgi, sigorta, bağışlar ve vergi durumu  konularında bilgi sahibi olmak gerekmektedir. 2. Mesleki Özellikler *Hemşirelikte çalışma tecrübesi (3–15 Yıl) *Temel hizmet eğitimi

26

27

28 “Girişimci, yenilikçi ve yaratıcı hemşireler olarak güçlenmemiz ve toplumun refahını ve sağlığını daha da yükseltmemiz temennilerim ile; Hemşire girişimciler olma yolunuzda, başarılar diliyorum.” Gonca Kazancı


"HEMŞİRELİKTE GİRİŞİMCİLİK VE YENİLİK (ENTREPRENEURSHIP AND INNOVATION IN NURSING) ÖĞRETİM GÖREVLİSİ GONCA KAZANCI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları