Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FESTIVALS Bayramlar İngilizce’de festival ve holiday kelimeleri bayramlar, kutlamalar, özel günler için kullanılır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FESTIVALS Bayramlar İngilizce’de festival ve holiday kelimeleri bayramlar, kutlamalar, özel günler için kullanılır."— Sunum transkripti:

1 FESTIVALS Bayramlar İngilizce’de festival ve holiday kelimeleri bayramlar, kutlamalar, özel günler için kullanılır.

2 Festivals in Turkey / Türkiye’deki Bayramlar
Ülkemizde bayramlar, milli bayramlar (national holidays) ve dini bayramlar (religious holidays) olmak üzere ikiye ayrılır:

3 Ramadan Feast ⇒ Ramazan Bayramı

4 Feast of Sacrifice ⇒ Kurban Bayramı

5 National Festivals / National Holidays – Milli Bayramlar

6 April 23, National Sovereignty and Children’s Day ⇒ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

7 May 19, Commemoration of Ataturk,Youth and Sports Day ⇒ Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

8 August 30, Victory Day ⇒ 30 Ağustos Zafer Bayramı

9 October 29, Republic Day ⇒ 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

10 Dünyanın çeşitli yerlerinde kutlanan bazı özel günler şunlardır:
Festivals / Holidays Around The World – Dünyadaki Bayramlar ve Özel Günler Dünyanın çeşitli yerlerinde kutlanan bazı özel günler şunlardır:

11 Christmas ⇒ Noel

12 Cinco De Mayo ⇒ 5 Mayıs Meksika’da kutlanan milli bir bayram

13 Dragon Costume

14 Çin Takvimine Göre Çin 2012 Yılbaşısı “Ejderha Yılı”
Ejderha, ejder olarak da bilinir, yarasa kanatlı, dikenli kuyruklu, derisi pullu, ağzından ateş saçan dev kertenkele ya da yılan biçimindeki efsanevi canavar. Tarih öncesinin ejderhayı andıran dev sürüngenleri hakkında hiç bilgi yokken bile bu yaratıkların varlığına inanılırdı.Yunancadaki δράκων (drákōn) sözcüğü başlangıçta her türlü büyük yılan için kullanılırdı. Efsanevi bir yaratık olan ejderha (Türkçesi Evren) çoğunlukla büyüsel veya ruhani güçlere, özelliklere sahip, kuvvetli ve büyük birkertenkele veya başka bir sürüngen olarak tasvir edilmiş, tanımlanmıştır. Genellikle ağızlarından ateş çıkardıkları da söylenmektedir. Batı tasvirleri genellikle kanatlıyken, Doğu'daki tasvirlerde genellikle kanat bulunmaz. Ejderhalarınkine benzer özellikler içeren efsanevi yaratıklar neredeyse her kültürde mevcuttur. Hatta ejderha Çin ve diğer Uzak Doğu ülkelerinin simgesidir. Ve çoğu zaman iki yüzlü düşmanları belirtmek için 2 başlı ejderha deyimi kullanılır. Avrupa'da uğursuzluk getirdiklerine inanılır ; fakat uzakdoğuda uğur ejderha ile bir tutulur. Çin'de oniki burçtan biri ejderhadır. Avrupa'da pek çok efsanede kötü karakterdir; fakat uzakdoğuda ejderhaların sonsuz iyilik ve bilgelik getirdiklerine inanılır. 

15 Easter ⇒ Paskalya İsa'nın çarmıha gerildikten sonra 3
Easter ⇒ Paskalya İsa'nın çarmıha gerildikten sonra 3. günde[2] dirilişi kutlanır.[1] Doğu ve Batı kiliseleri arasında farklılıklar olmakla beraber, Paskalya dönemi yaklaşık olarak Mart sonundan Nisan sonuna kadar olan dönemdir. Her sene sabit bir tarihte gerçekleşmeyen ve dünya kiliselerinin çoğunda Pazar günü kutlanan Paskalya Günü ise, Kıyam Yortusu, Diriliş Pazarı ya da Diriliş Günü olarak da adlandırılır.

16 Chinese New Year ⇒ Çin Yeni Yılı
Kırmızı zarflar içinde paketlenmiş para hediyeleri ve yeni yıl için küçük altın barlar.

17 Thanksgiving Day ⇒ Şükran Günü

18 Halloween ⇒ Cadılar Bayramı

19 Cadılar Bayramı, her sene 31 Ekim'de[1][2] kutlanan, Pagan ve sonrasında Hristiyan kökleri olmasına rağmen[2] günümüzde seküler bir kutlama halini almış[1] bayram. Çocukların genellikle korkunç kostümler giyerek kapı kapı dolaşıp şeker, meyve ve diğer hediyeleri topladığı bir bayramdır. 

20 HAVE A NICE FESTIVAL  “WISH THAT EVERYTHING WILL BE AS YOU WANT”
PREPARED BY: NİLÜFER ÇETİNER


"FESTIVALS Bayramlar İngilizce’de festival ve holiday kelimeleri bayramlar, kutlamalar, özel günler için kullanılır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları