Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Prizren Üniversitesi Eğitim Fakültesi DERS: Beden Eğitim Metodolojisi KONU:Beden Eğitimi Oyunları EĞİTİM GÖREVLİSİ:Mr. Nuri BRİNA HAZIRLAYANLAR:Aydan KATRPARE.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Prizren Üniversitesi Eğitim Fakültesi DERS: Beden Eğitim Metodolojisi KONU:Beden Eğitimi Oyunları EĞİTİM GÖREVLİSİ:Mr. Nuri BRİNA HAZIRLAYANLAR:Aydan KATRPARE."— Sunum transkripti:

1 Prizren Üniversitesi Eğitim Fakültesi DERS: Beden Eğitim Metodolojisi KONU:Beden Eğitimi Oyunları EĞİTİM GÖREVLİSİ:Mr. Nuri BRİNA HAZIRLAYANLAR:Aydan KATRPARE Aylin ELEZAY Ceylan ÇEŞMECİ Aynur ÇEŞMECİ Tuba HOXHALLAR

2 Meyve Sepeti Oyunu Oyun Açıklaması ; Çocuklar arasında bir ebe seçilir. Diğer çocuklar halka olurlar her çocuk bir meyve adını alır. Ayaklarının çevresinde birer yuvarlak çizilir. Ebe halkanın ortasında durur. Oyun başlayınca ebe iki meyve adı söyler. Adları söylenen çocuklar yerlerinin ebeye kaptırmadan birbirleriyle yer değiştirirler.

3 Ebe tüm çocukların yerlerini değiştirmelerini isterse meyve sepeti diye bağırır. O zaman bütün çocuklar yer değiştirmeye çalışırlar. Bu sırada ebe yeri boşalan bir meyvenin yerini kapmaya çalışır. Yer kaparsa ebelikten kurtulur, yerini kaptıran ebe olur, böylece oyun devam eder.

4 Eşya ve Yer

5 Ateş, Toprak, Hava, Su Oyunu Yumuşak bir top ya da düğüm atılmış bir mendilin oyuncudan oyuncuya atılmasıyla oynanır. Topu atanoyuncu, "Ateş" derse, topu tutan oyuncu sessiz kalır. Eğer "Toprak" derse, topu tutan oyuncunun atıcı 10'a kadar saymadan bir kara hayvanı adı; "Hava" derse bir kuş adı; "Su" derse bir balık adı söylemesi gerekir. Oyuncu yanarsa cezalandırılır.

6 Müzikli Sandalyeler Oyunu Oyuncular müzik çalarken halka oluşturarak sırt sırta dizilen sandalyelerin çevresinde müziğin ritmine uyarak yürürler. Müzik durunca en yakın sandalyeye otururlar. Sandalyelerin sayısı her zaman oyuncuların sayısından bir eksiktir. Her duruştan sonra bir sandalye çıkarılır, böylece sonunda bir sandalyenin çevresinde dönen iki oyuncu kalır. Sandalyeyi kapan kazanır.

7 Sincap Ve Ceviz Bütün öğrenciler yerlerinde otururlar. Bir öğrenci sincap olur ve ceviz olarak eline silgiyi alır. Diğer öğrenciler, başlarını sıralarının üzerine koyarlar ( Uyuyormuş gibi ). Yanlız bir elleri, avuçları açık olarak yandadır. Sincap, cevizle arkadaşlarının arasında dolaşırken, Cevizi ( Silgiyi ) bir arkadaşının eline bırakır ve yerine oturmak üzere kaçar. Yerine ulaşıncaya kadar yakalanamazsa kurtulur. Eline ceviz konulan öğrenci sincabı yakalayamazsa kendisi bir sonraki oyun için sincap olur.

8 ALİ KUTUDA Bütün çocuklar sıra aralarındaki boşluklarda ayakta dururlar. Öğretmen ; "Ali kutuda." dediği zaman herkes çömelik vaziyet alır. "Ali kutudan çıktı." deyince herkes ayağa kalkar. Öğretmen bu tempo ile giderken bazı komutlarda değişiklik yapar. Bu değişiklikte yanlış yapanlar yerlerine otururlar. En sona kalan sınıfın birincisi olur.

9 Kıskanç Tavuklar Oyuncular iki kümeye ayrılır, karşılıklı dururlar. Her küme 7-8 kişiyi geçmemelidir. Bunlar birbirinin belinden sıkıca kavrarlar. Kümelerin önünde bulunanlara "anaç tavuk", arkadakilere de "civcivler" denir. Oyunda amaç, önde bulunan anaç tavuklar, kümenin arkasında duran civcivlerini kaptırmayacak, fakat karşı kümenin arkasındaki civcivi yakalamaya çalışacaktır. Bu sırada bellerinden birbirini tutan çocuklar koparlarsa, o küme oyunu kaybetmiş sayılacaktır.

10 Yağ Satarım Bal Satarım Yağ satarım oyununda önce bir ebe belirlenir. Oyuncular yüzleri birbirine dönük halka oluşturacak biçimde yere otururlar. Ebe bir mendilin ucunu düğümleyerek eline alır. Bunu arkasında saklayarak halkanın çevresinde dolaşmaya başlar. Bu sırada da oyuna adını veren şarkıyı söyler: Yağ satarım, bal satarım, Ustam öldü, ben satarım. Dolaşırken mendili belli etmeden oyunculardan birinin arkasına yere koyar. Arkasına mendil bırakılan oyuncu, bunun farkına vardığı anda mendili alarak ebeyi kovalamaya başlar. Ebe, yakalanmadan onun yerine oturursa, mendili alan çocuk ebe olur; yakalanırsa, oyun aynı ebeyle devam eder.

11 Oyun adı:Nişancı Oyun alanı:Sınıf Tahtaya iç içe geçmiş çember çizilir.Her çembere içinin bir puanı vardır.3kişiden oluşan,iki grupa yapılır.Gruplar gözleri kapalı nişan alırlar parmaklarını çembere değdirir.Gruplar aldığı puanlar toplanır.En çok puan alan grup kazanır. 110 002) 20

12 Oyun adı:İsim-Şehir-Eşya Oyun alanı:Sınıf Bütün öğrenciler 1 den 10 a kadar alt alta yazar.Öğretmen bir harf ile başlayan isim,şehir,hayvan adı yazar.Süre bittiğinde verilen her cevaplara puan yazaılmaz.Kelime sonrasında en çok puan alan 1 olur.


"Prizren Üniversitesi Eğitim Fakültesi DERS: Beden Eğitim Metodolojisi KONU:Beden Eğitimi Oyunları EĞİTİM GÖREVLİSİ:Mr. Nuri BRİNA HAZIRLAYANLAR:Aydan KATRPARE." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları