Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ORMAN HAFTASI AĞAÇLAR NASIL BÜYÜR ?.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ORMAN HAFTASI AĞAÇLAR NASIL BÜYÜR ?."— Sunum transkripti:

1 ORMAN HAFTASI AĞAÇLAR NASIL BÜYÜR ?

2 Ağaçlar, nasıl büyür hiç merak ettiniz mi. Gelin birlikte öğrenelim
Ağaçlar, nasıl büyür hiç merak ettiniz mi?Gelin birlikte öğrenelim.Bütün ağaçlar tohumdan çoğalır.Örneğin:toprağa atılan tohum hava,su ve oksijenle önce filizlenir sonra da toprağa kök salarak ağaç halini alır.

3 Ağacın tahta olan gövde kısmı sürekli gelişmeye devam eder
Ağacın tahta olan gövde kısmı sürekli gelişmeye devam eder.Kabuğu ise genellikle çatlayıp dökülür.Ağaç dallarının uçlarında çok sayıda hücre bulunur.Ağacın gelişmesi sırasında,bu hücrelerde çoğalarak yeni dal ve yaprakları oluşturur.

4 Ormanlar yağmur bulutlarını çektikleri için ‘yağmurun yuvaları’ olarak da adlandırılır.

5 AĞACIN BİZE VERDİKLERİ
KİTAP VE DEFTER SANDALYE BEZBOLL SOPASI KALEM

6 İhtiyaç duyduğumuz yapacak ve yakacak hammadde kaynağı ormanlardır.
İnsanoğluna dinlenme ve boş zamanlarını değerlendirme imkanları sunarlar. Hayvanların barınmasında yardımcı olur.

7 KİRAZ AĞACI Bahçenin birinde bir kiraz ağacı varmış.Ağacın önce beyaz çiçekleri sonra da kırmızı kırmızı kirazları olurmuş.Kiraz ağacının kapısı konuklara açıkmış.O hiç yalnız kalmazmış. Kiraz ağacının bodrum katında köstebekler,solucanlar otururmuş.Ağacın gövdesinde ise karıncalar,böcekler bulunurmuş.Üst kattaki konuklar ise çiçeklere gelen arılar,dallara konan kuşlarmış. Bir gün kiraz ağacı evini dolduran bu konuklara dönmüş,şöyle demiş:’Ey konuklar! Söyleyin bakalım daha ne kadar zaman evimde konuk olacaksınız?Bütün gün evimde rahat rahat oturuyorsunuz.Peki bana ne kira ödüyorsunuz?’demiş. Konuklardan solucan ve köstebek hemen konuşmaya başlamışlar: “Bilir misin, biz sana yararlı olmaya çalışıyoruz. Köklerini saldığın toprağı gece gündüz eşeliyoruz. Böylece sen köklerini rahatça daha derinlere salabiliyorsun. Gelişiyorsun.” Üst kattaki arılar ise şöyle demişler: “Senin çiçeklerinin balını kim çıkarıp topluyor? Biz olmasak senin çiçeklerinden hiç bal alınmazdı.” Kuşlar ise şöyle konuşmuşlar: “Bizim neşeli sesimiz, şarkımız olmasa senin için sıkılırdı. Seni biz eğlendiriyoruz.” Böylece kiraz ağacı konuklarının da kendisine bir şeyler verdiğini öğrenmiş. Bir daha da bu konulara hiç karışmamış. Onlar da ağacı hiç yalnız bırakmamışlar. Onu eğlendirmişler, zararlı böceklerden korumuşlar, toprağını temiz tutmuşlar.

8 AĞAÇLAR ÇİÇEK AÇTI Amaç ve Kazanımlar PMA: A1: Bedensel koordinasyon gerektiren belirli hareketleri yapabilme K1: Sözel yönergelere uygun olarak ısınma hareketleri yapar. K2: Değişik yönlere yuvarlanır. K4: Sözel yönergelere uygun olarak yürür. Uygulama: Çocuklar halka biçiminde yere çömelirler ve öğretmen, “Ağaçlar çiçek açtı.’’ deyince çocuklar ayağa kalkarak kollarını yana açarlar.“Çiçekler döküldü.’’deyince yere çömelirler. * “Rüzgar esti.” deyince yerde değişik yönlere yuvarlanırlar. * Öğretmen bu sözleri karışık sırada söyler. Şaşıran çocuklar oyundan çıkartılır. * Oyunda bir kişi kalana kadar oyun devam eder. * Sonrasında yapılanlar özetlenerek etkinlik sonlandırılır.

9 AĞAÇ DİYOR Kİ ! Beni yakmazsan eğer, Süt, kağıt, ipek, şeker.
Çeşit çeşit besiler, Ömür veririm sana! Bensiz bahar, sıcak yaz, Ben varken insan donmaz. Beni yakanlar onmaz, Sakın kıymayın bana!

10 ATATÜRK’ÜN ORMAN VE AĞAÇ SEVGİSİ
Sağlıklı yaşam,sağlıklı çevre ile olur. Biz doğayı korudukça,doğa bizi korur. Yarının doğası bugünden yaratılır. Çevreyi güzelleştiren ağaçlardır,ağaçları güzelleştiren temiz çevredir. Doğayı korumak geleceği korumaktır.


"ORMAN HAFTASI AĞAÇLAR NASIL BÜYÜR ?." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları