Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan Ümit BİÇER Sivas

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan Ümit BİÇER Sivas"— Sunum transkripti:

1 Hazırlayan Ümit BİÇER Sivas
DİNLENDİRİCİ OYUNLAR 1 Hazırlayan Ümit BİÇER Sivas

2 TOP bu bir top (bir elin parmakları birleştirilir. ) bu da bir top (diğer elin parmakları da birleştirilir. ) işte kocaman bir top daha (kollar başın üzerinde daire yapılarak birleştirilir. ) haydi sayalım toplarımızı bir iki üç (hareketler tekrarlanır)

3 KAPLUMBAĞA bir küçük kaplumbağa varmış (eller daire yapılır. ) bir kutuda yaşarmış ( eller kutu şeklini alır. ) gölde yüzermiş (ellerle yüzme hareketi ) kayalara tırmanırmış (ellerle tırmanma hareketi ) bir gün bir sivrisineği yakalamış sonra pireyi fakat beni yakalayamadı.

4 ŞAP ŞAP ŞAP şap şap şap diye put put put diye başlara vuralım haydi sessizce kolumuzu saralım. Elleri çırpalım.

5 AÇIP KAPA açıp kapa ( avuçlar dışa dönük,eller açılıp kapanır) el çırpalım oy (el çırpılır) açıp kapa açıp kapa (kucakta kavuşturulur.) kucağına koy. Yavaşça parmakların tırmansın.ağzını da aç ama sakın elini koyma …

6 İŞTE BİR CAMİ işte bir cami (eller parmaklar içerde kalacak biçimde kilitlenir.) çift minareli (işaret parmakları yukarıya kaldırılır. ) insan dolu içerisi (parmakların hepsi oynatılır. )

7 ON PARMAK iki elimde on parmak (on parmak dikey olarak gösterir. ) inanmazsan say bak .1,2,3,4,5 beşte öteki elim 10 etmez mi şekerim.

8 GÖRMEK İÇİN İKİ GÖZÜM VAR
görmek için iki gözüm var ,koşmak için iki ayağım, iki elimi sallar iki kulağımla duyarım. Bir tek burnum var dilimde bir tane ama bol bol öpün diye yanağım iki tane.

9 DEVE CÜCE OYUNU öğretmen çocuklara deve dersem kalkın cüce dersem oturun der. Ve oyunu başlatır. Şaşıran çocuk oyundan çıkarılır. En son kalan çocuk birinci olur.

10 KULAKTAN KULAĞA çocuklar yan yana otururlar. Başta oturan çocuk yanındakinin kulağına herhangi bir şey söyler. O da diğer yanındakine fısıldar. Böylece sıranın sonundakine gelinir. En sondaki oyuncu duyduklarını yüksek sesle söyler. Daha sonra en baştaki de oyunun başında söylediğini yüksek sesle söyledikten sonra son oyuncunun yanlış söylediği ortaya çıkar. En sondakinden baştakine doğru herkes cümleyi tekrarlar. Kim cümlenin aslını bozmuşsa ona ceza verilir.

11 ŞÖYLE BÖYLE OYUNU çocukların arasından biri ebe olur. Ebenin böyle dediği zaman ki hareketler tekrarlanır. Şöyle dediği zaman hareketler tekrarlanmaz. Ebe arkadaşını şaşırtmaya çalışır.şöyle derken bu hareketi yapan çocuk oyundan çıkarılır. Son kalan oyuncu alkışlanır.


"Hazırlayan Ümit BİÇER Sivas" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları