Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İNTERNET NEDİR? DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAKİ VERİ TABANLARINI VE BİLGİSAYARLARI BİRBİRİNE BAĞLAYAN BİLGİSAYAR AĞI OLARAK TANIMLANABİLİR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İNTERNET NEDİR? DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAKİ VERİ TABANLARINI VE BİLGİSAYARLARI BİRBİRİNE BAĞLAYAN BİLGİSAYAR AĞI OLARAK TANIMLANABİLİR."— Sunum transkripti:

1

2 İNTERNET NEDİR?

3 DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAKİ VERİ TABANLARINI VE BİLGİSAYARLARI BİRBİRİNE BAĞLAYAN BİLGİSAYAR AĞI OLARAK TANIMLANABİLİR.

4 KISALTMASI; İNTERCONNECTED NETWORK = İNTER+NET

5 İnternetin temeli bilgi paylaşımına dayanır. İnsanlarda sürekli olarak bilgiye ulaşma, bilgiyi saklama, yayma ve paylaşma istekleri geniş bir alana yayılmış durumdadır. İnternet sayesinde bilgiye erişim hızlı, kolay, ucuz, ve güvenilir şekilde iş yerinden yada herhangi internet merkezinden kolaylıkla yapılabilmektedir.

6 İnterneti Niçin Kullanırız????  Bilgi paylaşmak  Haberleşme  Reklam  Tanıtım  Pazarlama  Alışveriş  Bankacılık  E-devlet

7 İnternetle tek taraflı bilgi vermek yerine bilgi akışı mümkündür. Birden fazla bilgisayarda bulunan bilgileri çok sayıda kullanıcının kullanımına sunar. İnternet ayrıca ;  Görüntü  Ses  Bilgi alışverişini de sağlar.

8 İNTERNETE İLK ADIM: İnternetin kökleri 1962 Licklider ‘ın ABD nin en büyük üniversitelerinden biri olan Massachusetts Institute of Tecnology’ de tartışmaya açtığı ‘Galaktik Ağ ‘ kavramına dayanır.

9 İnternetin ilk kuruluş amacı bugünkün den çok farklıdır. 1969 da ABD Savunma Bakanlığına bağlı DARPA tarafından savaş bilgilerinin alışverişi amacıyla birkaç üniversite arasında ARPANET (ADEVANCED RESEARC PROJECT AGENCY) bilgisayar ağı kurulmuştur. İlerleyen zaman içerisinde bu ağ büyümüştür.

10 İnternetin şimdiki boyuta ulaşması; 1983 yılında TCP/IP (Tranmission control protocol/ internet protocol) nın oluşturulması ve 1992 de internet kaynaklarına erişimi kolaylaştıran www(world wide web) in piyasaya sürülmesi sayesinde olmuştur.

11 DÜNYADA İNTERNET KULLANICI SAYISI: 3 MİLYAR 314 MİLYON TÜRKİYEDE İNTERNET KULLANICI SAYISI :45 MİLYON ÜZERİ

12 KISA BİLGİLER; www: Wold wide web. Geniş alan ağı. İnternet kaynaklarına erişimi kolaylaştırır. http: Hyper text transfer protocol. Bir kaynaktan dağıtılan ve ortak kullanıma açık olan hiperortam bilgi sistemleri için uygulama seviyesinde bir iletişim kuralı.

13 TÜRKİYE’DE Kİ İLK İNTERNET KULLANIMI; TÜRKİYE DE İLK İNTERNET KULLANIMI 1993 YILINDA ODTÜ DE KİRALIK HAT KULLANILARAK DENENMİŞTİR.


"İNTERNET NEDİR? DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAKİ VERİ TABANLARINI VE BİLGİSAYARLARI BİRBİRİNE BAĞLAYAN BİLGİSAYAR AĞI OLARAK TANIMLANABİLİR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları