Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Bilgisayarlar arasında bilgi alışverişini, dosya iletimini sağlamaktadır.  Bu protokol kullanılarak, internet üzerinde bulunan herhangi bir bilgisayarda.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Bilgisayarlar arasında bilgi alışverişini, dosya iletimini sağlamaktadır.  Bu protokol kullanılarak, internet üzerinde bulunan herhangi bir bilgisayarda."— Sunum transkripti:

1  Bilgisayarlar arasında bilgi alışverişini, dosya iletimini sağlamaktadır.  Bu protokol kullanılarak, internet üzerinde bulunan herhangi bir bilgisayarda bulunan bilgilerin kullanılan bilgisayara yüklenmesi veya kullanılan bilgisayardaki bilgilerin karşıdaki bilgisayara aktarılması mümkün olabilmektedir.  Bir bilgisayardan diğerine dosya transfer edilmesini sağlar.

2 FTP protokolü ile bir başka bilgisayardan bir başka bilgisayara dosya aktarımı yapılırken, o bilgisayar ile etkileşimli-aynı anda (on-line) bağlantı kurulur ve protokol ile sağlanan bir dizi komutlar yardımıyla iki bilgisayar arasında dosya alma/gönderme işlemleri yapılır.

3  Internet protokolerinin en yaygın kullanılanıdır.  Bu protokol, internet üzerinde bulunan web sayfalarının görüntülenmesini ve düzenlenmesini sağlamaktadır.  Web’in gelişimine paralel olarak kullanım alanı artmıştır.  Kullanıcıların internette sörf yapmasını sağlar.

4 Http daha çok 80 numaralı TCP pordu üzerinden güvenilir tcp bağlantıları kullanılır.Kullanıcı,sunucu işlemleri 4 temel unsurla gerçekleştirir; Web tarayıcıyı sunucuya bağlar, Tarayıcı sunucudan belgeler için istekte bulunur, Sunucu tarayıcıya yanıt verir, Bağlantı sona erer,

5 SMTP (Simple Mail Transport Protocol):  Elektronik posta alışverişini düzenler.  İstemci bilgisayarlardan herhangi bir e-posta sunucusuna gönderilmek istenilen e-postanın gönderilmesi için kullanılmaktadır.

6 POP3 (Post Office Protocol):  Bir e-posta sunucuda bulunan elektronik postaların kullanılan bilgisayardaki posta kutusuna aktarılmasını sağlamaktadır.  (POP3), standart bir posta alma protokolüdür. POP3 protokolü, POP3 e-posta istemcisiyle e-postanın depolandığı sunucu arasındaki bağlantıyı denetler. POP3 hizmeti, e-postayı posta sunucusundan POP3 e-posta istemcisine almak için POP3 protokolünü kullanır.


" Bilgisayarlar arasında bilgi alışverişini, dosya iletimini sağlamaktadır.  Bu protokol kullanılarak, internet üzerinde bulunan herhangi bir bilgisayarda." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları