Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÜNLÜK SU GAZETESI SPT ARAŞTıRMALARıNı GURURLA SUNAR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÜNLÜK SU GAZETESI SPT ARAŞTıRMALARıNı GURURLA SUNAR."— Sunum transkripti:

1 GÜNLÜK SU GAZETESI SPT ARAŞTıRMALARıNı GURURLA SUNAR

2 İNTERNETTEN SUYLA ILGILI ILGIMIZI ÇEKEN HABERLERI ARAŞTıMAYA BAŞLADıK....

3 GAZETEMIZDEKI HABERLERDEN BIR KAÇı... UNİCEF yöneticisi Ted Chaiban tüm dünyanın temiz suya ulaşılabilmesi için 2.1 milyar dolara ihtiyacın olduğunu söyledi. Bu rakam, 200 milyar dolarlık dünya kozmetik sektörünün yüzde 1'ine tekabül ediyor. Dünya Bülteni/ Haber Merkezi Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Acil Durum Programları Yöneticisi Ted Chaiban, tüm dünyada temiz suya ulaşabilmek için 2.1 milyar dolara ihtiyaç olduğunu söyledi. Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da düzenlenen 4. Uluslararası Su ve Sağlık Bakanları Konferansı'nda konuşan Ted Chaiban, sürdürebilir kalkınma ve hijyen konusunda karşılaşılan en büyük zorluğun "finansman bulma" olduğuna dikkati çekti. Chaiban, finansman konusundaki açığın kapatılması için her yıl 2,1 milyar dolarlık desteğe ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi. Geçtiğimiz yıl dünya kozmetik pazarı 200 milyar dolar olarak tespit edilmişti. Dünyada temiz suya ulaşabilmek için bu rakamın sadece yüzde birine ihtiyaç olduğu bildiriliyor.

4 Kuraklık Afrika'da gıda krizine yol açıyor Doğu ve Güney Afrika'da son dönemlerde etkili olan El Nino kuraklığı, bölgede gıda krizine yol açıyor Dünya Bülteni/ Haber Merkezi Unicef, Afrika'nın Doğu ve Güney bölgelerinde yaklaşık bir milyon çocuğun kuraklık yüzünden "ciddi yetersiz beslenme" tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı. Unicef'in bölgede gıda kriziyle ilgili yayınlandığı raporlarda, ülkedeki gıda kriziyle ilgili ciddi endişelerin olduğu kaydediliyor. Yetkililer bölgede ciddi bir gıda krizinin yaşandığını, insanların az bir gıda karşılığında eşyalarını satmak zorunda kaldığını bildiriyor. Öte yandan yetkililer, binlerce çocuğun sıvı ve beslenme yetersizliği yüzünden ciddi hastalıklarla karşı karşıya olduklarını vurguluyor

5 MESKİ'NİN D Ü NYA SU G Ü N Ü ETKİNLİKLERİ BAŞLADI 05 Mart 2016 Cumartesi, 11:45 MESKİ'NİN D Ü NYA SU G Ü N Ü ETKİNLİKLERİ BAŞLADI MERSİN (İHA) - Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel M ü d ü rl ü ğ ü 'n ü n, 'D ü nya Su G ü n ü ' etkinlikleri Anamur, Bozyazı ve Aydıncık il ç elerinde başladı. MESKİ Genel M ü d ü rl ü ğ ü, 9-22 Mart 2016 tarihleri arasında s ü recek olan etkinliklerini Anamur, Bozyazı ve Aydıncık il ç elerinden başlattı. Etkinliğe üç il ç enin şube m ü d ü rleri, ö ğretmenler ve ö ğrenciler katıldı. Suyun verimli kullanılmasına ve azalan su kaynaklarına dikkat ç ekmek i ç in ger ç ekleştirilen 'D ü nya Su G ü n ü ' etkinliği, TEMA Vakfı işbirliği ile birlikte d ü zenlendi. Etkinlikte, üç il ç edeki ilk ö ğretim okullarından yaklaşık 2 bin ö ğrenciye, i ç me suyunun kaynağından musluğa su bilinci oluşturulması, su t ü ketiminde dikkat edilmesi gereken unsurlar slaytla anlatıldı.

6 TOPLADıĞıMıZ HABERLERI BIRBIRIMIZLE PAYLAŞTıKTAN SONRA SıRA GELDI GAZETEYE BAŞLAMAYA

7 ZEMINIDE MAVIYE BOYADıKTAN SONRA GAZETEMIZ HAZıRDı.

8 BIRBIRINDEN ILGINÇ HABERLERIYLE HER AY YENILENECEK OLAN GAZETEMIZ Günlük Su Gazetesi artık I Ş IKKENTTE !


"GÜNLÜK SU GAZETESI SPT ARAŞTıRMALARıNı GURURLA SUNAR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları