Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BU SUNUMUN İÇERİĞİ OLDUKÇA YETERSİZDİR. SAYFADA YAYINLANAN KRİTERLERE VE DERSTE KONUŞTUKLARIMIZA GÖRE BU SUNUM İÇERİKLERİNİ UYGUN BAŞLIKLAR ALTINDA DETAYLI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BU SUNUMUN İÇERİĞİ OLDUKÇA YETERSİZDİR. SAYFADA YAYINLANAN KRİTERLERE VE DERSTE KONUŞTUKLARIMIZA GÖRE BU SUNUM İÇERİKLERİNİ UYGUN BAŞLIKLAR ALTINDA DETAYLI."— Sunum transkripti:

1 BU SUNUMUN İÇERİĞİ OLDUKÇA YETERSİZDİR. SAYFADA YAYINLANAN KRİTERLERE VE DERSTE KONUŞTUKLARIMIZA GÖRE BU SUNUM İÇERİKLERİNİ UYGUN BAŞLIKLAR ALTINDA DETAYLI BİR İNCELEME İLE OLUŞTURUNUZ. SUNUM SÜRESİ EN FAZLA 20 DAK. OLMALIDIR. AYRDICA SUNUM HAZIRLARKEN DE MUTLAKA MATERYAL GELİŞTİRME DERSİNDE BAHSETTİĞİNİZ UNSURLARI DİKKATE ALARAK HAZIRLIYORSUNUZ. İYİ ÇALIŞMALAR.

2 ANADOLU MASALLARI

3 HAZIRLAYANLAR DERS: Çocuk Edebiyatı KONU: Anadolu Masalları Öğrenci adları………………

4 MASALLAR Dünyanın Tadı Altın Perçemli Oğlanla Sırma Saçlı Kız Hamur Bebek Tasa Kuşu Gelincik Günü Köse Dağı

5 Özellikleri: BU MADDELERİ ÖRNEKLERLE AÇIKALAMANIZ GEREKMEKTEDİR. Her masala tekerlemelerle başlanmıştır. Dil sade ve açıktır. Masallarda deyimler kullanılmıştır. Masallar kültürümüzden örnekler taşır. Olaylar genelde padişah ve çocukları, köyde yaşayanlar etrafında gerçekleşir. Yer genellikle saray ve köylerde geçer. Olağanüstülük vardır. Masallar öğüt verici nitelikler taşır. Masallarda yer yer bazı konuşmalar tekrarlanmıştır. Genelde geçmiş zaman eki (-mış,-miş) kullanılır. Masal sonlarında genelde ‘Gökten üç elma düşmüş’ gibi betimlemeler yapılır.

6

7 GELİNCİK GÜNÜ Germen Bey’in oğlu üzgün bir şekilde saraya gelir ve o günden sonra saraydan dışarı çıkmaz olur. Üzüntüsünden dolayı yemeden içmeden kesilen, kimseyle konuşmayan Germen Bey’in oğlu herkesi endişelendirir. Germen Bey’i tüm halka oğlunun durumunu bildiren bir haber yollar. Bu haber üzerine yaşlı bir kadın saraya gelir. Germen Bey’in oğlunun bulunduğu camın önünde dolanmaya başlar. Bunu fark eden oğlan yaşlı kadınla konuşmaya başlar. Yaşlı kadın kendi oğlunun bir derdi varmış bahanesiyle Germen Bey’in oğlundan ağzından laf almayı başarmıştır. Yaşlı kadın Germen Bey’in yanına gidip oğlunun bir sevdaya tutulduğunu ve o kızı gelincik gününde bulabileceğini söyler. Germen Bey gelincik günündeki tüm kızları sarayına getirtip o kızı bulmuştur. Oğlanla kız evlenmiş ve bundan sonra gelincik gününde tüm erkek ve kızlar evlenmek için o meydana gider birbirlerini seçerlermiş.


"BU SUNUMUN İÇERİĞİ OLDUKÇA YETERSİZDİR. SAYFADA YAYINLANAN KRİTERLERE VE DERSTE KONUŞTUKLARIMIZA GÖRE BU SUNUM İÇERİKLERİNİ UYGUN BAŞLIKLAR ALTINDA DETAYLI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları