Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Amaç ve Hedefler Amaç: Gelişen teknolojiye ve piyasaya uyumlu, temel bilgilerle donatılmış, karşılaştığı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Amaç ve Hedefler Amaç: Gelişen teknolojiye ve piyasaya uyumlu, temel bilgilerle donatılmış, karşılaştığı."— Sunum transkripti:

1 GAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ

2 Amaç ve Hedefler Amaç: Gelişen teknolojiye ve piyasaya uyumlu, temel bilgilerle donatılmış, karşılaştığı problemleri farklı bakış açılarından ele alıp çözümler üretebilen ve alanında aranılan öğrenciler yetiştiren bir program olmak. Hedef: Doğalgaz, ısıtma ve sıhhi tesisat teknolojileri için teorik bilgileri yeterli ve uygulamalı olarak iyi yetişmiş gerekli nitelik ve becerilere sahip mezunlar vermek. Doğalgaz, ısıtma ve sıhhi tesisat alanında önder ve mezunları işletmeler tarafından tercih edilen bir program olmak.

3 Program Profili Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Programının amacı ülkemizde hızla gelişmekte olan doğalgaz sektörünün tekniker ihtiyacını karşılamaktır.

4 Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Programı, doğalgaz, ısıtma ve sıhhî tesisat sistem ve gazlı cihazların çalışma prensiplerini bilen ara teknik elemanlar yetiştirmeyi amaçlamıştır. Öyle ki, mezunlar gazlı cihazlarının ve gaz dağıtım sistemlerinin seçiminde, kurulmasında ve işletilmesinde, arıza ve koruyucu bakım hizmetlerinde görev alabilirler.

5 Ayrıca ilgili standartlara uygun her türlü tesisat projelerini bilgisayar ortamında çizebilir, iş planı yaparak ekiplere uygulatabilirler. Pratik tecrübesi yanında teorik bilgiye de sahiptirler, çağdaş ve gelişmiş teknolojileri takip edebilir, mühendisle işçi arasında bağ kurabilirler.

6 Alınacak Derece: Bu bölüm, yüksek öğretimde elektrik ve enerji alanında 120 AKTS (ECTS) kredilik birinci düzey (kademe) sistemine tabidir. Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında gaz ve tesisatı teknolojisi alanında önlisans derecesine sahip olunur.

7 Kabul Koşulları: Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak, sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir.

8 Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Üniversite giriş hakkında daha detaylı bilgi Üniversite Tanıtım Katalogu’nda mevcuttur.

9 Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile sınırları belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurtdışından gelen öğrenciler bölümde İngilizce olarak verilen dersleri alabilirler. Öğrenci Türkçe dil bilgisi yeterliliğine sahipse Ders Planında belirtilen herhangi bir Türkçe derse kayıt yaptırabilir.

10 Üst Kademeye Geçiş: Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavını (DGS) kazanarak gaz ve tesisatı teknolojisi programından öğrenci kabul eden lisans programlarına devam edebilir.

11 Mezuniyet Koşulları: Gaz ve tesisatı teknolojisi programından önlisans derecesini alabilmek için akademik yılsonunda yapılması gereken veya programın tamamlanmasını izleyen özel bir dönem sonu sınavı veya yeterlilik sınav dönemi yoktur. Bununla birlikte, her yarıyıl sonunda genellikle dönemin hemen bitişini izleyen iki hafta süreli dönem sonu sınavları vardır. Buna ek olarak, 2. yarıyıl sonunda ve 4. yarıyıl sonunda 20 işgünü yaz stajı yapılması zorunludur.

12 Program Yeterlikleri 1) Temel işletmecilik ve kalite ile ilgili bilgi donanımına sahip olmak, 2) Temel matematiksel ve fiziksel konularda bilgi sahibi olmak, 3) Gaz ve tesisatı mesleği ile ilgili temel kavram, ilke ve esasları açıklayabilmek, 4) Doğalgaz, ısıtma ve sıhhi tesisat alanında uygulanan sistemleri tanıyabilmek ve uygulama alanına uygun tasarlayabilmek, 5) Mevcut ve yeni yapılacak sistemlerin verimli çalışmalarını sağlayabilmek için gerekli görülen test, ölçüm, bakım, hata teşhisi, tamir ve koruyucu bakım bilgi ve becerisine sahip olmak,

13 6) Alanındaki teknolojik gelişmeleri takip edebilmek ve otomasyon olanaklarını kullanılabilmek, 7) Türk dilini iyi kullanarak etkili iletişim kurabilmek ve meslektaşları ve müşterileriyle iletişim kurabilecek düzeyde yabancı dil bilmek, 8) Doğalgaz, ısıtma ve sıhhi tesisat alanındaki alet, makine ve araç gereci tanıma ve kullanabilme, iş kazaları ve güvenlik önlemleri konusunda bilgi sahibi olma, boru işçiliğini ve kaynakla parça birleştirmeyi uygulayabilmek, 9) Temel mesleki çizimleri yapabilmek ve bu çalışmalarda bilgisayar destekli program paketlerinin kullanılabilmek,


"GAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Amaç ve Hedefler Amaç: Gelişen teknolojiye ve piyasaya uyumlu, temel bilgilerle donatılmış, karşılaştığı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları