Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ESKİPAZAR ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ESKİPAZAR ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 ESKİPAZAR ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ

2 BU SUNUDA OKULUMUZDAKİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİLERE ULAŞABİLECEKSİNİZ.

3 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

4 Bilişim Teknolojileri
Bilgisayar sektöründeki gelişmelerin sonucunda ortaya çıkmış ve verileri saklamak, iletmek ve işlemek için kullanılan bilgisayar donanım ve yazılım teknolojilerini içeren bir alandır. Ancak günümüzde birçok farklı bileşen ile birlikte geniş alanlara yayılmıştır.

5 Bilişim Teknolojileri Alanı olarak amacımız:
Günlük hayatımızda ve iş dünyasının vazgeçilmez bir parçası olan bilgisayar alanında öğrencilerimizin yazılım ve donanıma hakim doğru kararlar verebilen bireyler olabilmelerini sağlamak ve bu sayede istihdam alanında tercih edilen bireyler olmalarını sağlamaktır.

6 Bilişim Teknolojileri Alanı altında 4 dal mevcuttur.
Web Tasarım Dalı Bilgisayar Teknik Servisi Veri Tabanı Programcılığı

7 Okulumuzda mevcut olan alan Web Programcılığı dalıdır.

8

9 Bu dalımızda öğrencilerimiz
Ofis Programları Programlama Temelleri Web Programlama Web Tasarım Grafik ve Animasyon gibi çeşitli derslerle alanlarında kendilerini uzmanlaştırmaktadırlar.

10 Avantajları Geleceğin meslekleri arasında birinci sırada yer alır.
Okulumuzda diplomayı aldıktan sonra çok düşük bir sermaye ile işyeri açabileceğiniz alan BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANIDIR.

11 Kendinizi geliştirdiğiniz taktirde çok kısa sürede çok maaş alabileceğiniz okulumuzdaki tek bölümdür. Çünkü dünyada en çok para kazandıran sektör BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANIDIR.

12

13 Derslerin tamamı laboratuvarda işlenmektedir
Derslerin tamamı laboratuvarda işlenmektedir. Bu yüzden en zevkli ders işleyebileceğiniz alan yine BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANIDIR.

14 Üniversite Sınavlarında YGS-1 puan türünden Bilişim ile alakalı bir bölüm tercih edildiğinde BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ mezunlarına büyük avantaj sağlanmaktadır. Meslek Yüksek Okullarına direkt geçiş imkanı vardır.

15 * Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği
* Mobil Teknolojileri * Bilgisayar Operatörlüğü * Bilgisayar Programcılığı * Sahne ve Gösteri Sanatları Teknolojisi * Basım ve Yayın Teknolojileri * Coğrafi Bilgi Sistemleri

16 Bölümümüz İş olanakları:
Kurumlarda bilgi işlem bölümlerinde Bilgisayar firmalarında teknik servis- destek birimlerinde Yazılım birimlerinde Grafik tasarım ve internet hizmeti veren firmalarda … yani bilişimle alakalı birçok birimde rahatlıkla iş imkanına sahip olabilirler.

17

18 Bilişim Teknolojileri Alanı Öğrencilerimiz Ne Tür Bir Ortamda Ders İşlemektedirler?

19 Atölyelerimizde toplam 32 adet bilgisayar
2 projeksiyon makinesi 2 adet yazıcı 1 Adet fotoğraf makinesi Bilgisayar donanımına ait olan tüm malzemeler mevcuttur. Öğrencilerimiz bu donanımları görme ve kullanma imkanına sahip olmaktadır.

20

21 Ayrıca Bölümde bilgisayarların iç yapısını Bilgisayar toplama
Bakım ve onarım Ve benzeri bir çok teknolojik bilgi teknolojinin tüm imkanları kullanılarak sistematik bir biçimde öğretilmektedir.

22 Bilgisayar (Yazılım Atölyesi)
Bölümümüzde Programlama, Web Tasarım ve Paket Programlama gibi yazılım odaklı dersler eş zamanlı olarak uygulama ağırlıklı öğretilmektedir.

23

24


"ESKİPAZAR ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları