Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2015-2016 Erasmus+ Toplantısı. İŞTE BAŞLIYORUZ …

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2015-2016 Erasmus+ Toplantısı. İŞTE BAŞLIYORUZ …"— Sunum transkripti:

1 2015-2016 Erasmus+ Toplantısı

2 İŞTE BAŞLIYORUZ …

3 Bölüm Erasmus Koordinatörüyle temasa geçilerek gideceği üniversitenin belirlenip application formunun doldurularak kayıt yaptırılması İkili anlaşma listesi için http://erasmus.harran.edu.tr/tr/erasmus/ikil i-antlasmalarimiz/ adresine bakınız. http://erasmus.harran.edu.tr/tr/erasmus/ikil i-antlasmalarimiz/

4 Üniversitelerin akademik takvimleri farklı olduğundan son başvuru tarihleri değişebilmektedir.Bu yüzden gidilecek üniversitenin web sayfası takip edilmelidir. Bölüm Erasmus Koordinatörüyle gideceği üniversiteden alacağı dersler belirlenmeli ve Learning Agreement belgesi doldurup her iki tarafa onaylatılmalı

5 ÖĞRENİM ANLAŞMASI (LEARNING AGREEMENT) Öğrenim Anlaşması öğrenci, öğrencinin kendi kurumu ve gideceği kurum arasında yapılan bir anlaşmadır. Bu anlaşma ile alınacak dersler önceden seçilmiş ve denklik sorunu ortadan kaldırılmış olur. Öğrenim anlaşması öğrenci tarafından bölüm koordinatörü ile birlikte doldurulup öğrenci ve bölüm/fakülte koordinatörü ve gidilecek üniversite tarafından imzalanarak AB Ofisi'ne getirilecektir.

6 Gidilecek Üniversiteden 30 kredilik (ECTS) ders seçilmelidir. Çeşitli nedenlerle öğrenim anlaşmasında değişiklik yapılacaksa bu değişiklik öğrencinin gittiği yükseköğretim kurumunda akademik dönemin başlamasını takiben en geç 1 ay içerisinde olması gerekir ve yine iki tarafın onayıyla yürürlüğe girer.

7 Erasmus öğrenim dönemim için kalacak yerimi kim ayarlıyor? misafir olacakları kurum tarafından genellikle öğrenciye bir “barınma formu” (accommodation form) iletilir ya da barınma olanaklarına dair bilgi verilir (yurtlara son başvuru tarihleri, istenen belgeler, yurt/barınma ücretleri, vs).

8

9 Hibem ne zaman hesabıma yatırılır? Öğrenci yurtdışına çıkmadan önce, hak ettiği hibenin % 80'i (hibenin Üniversitemize Ulusal Ajans tarafından gönderilmesini takiben) öğrencinin hesabına yatırılır. Öğrencinin hibesinin yatırılabilmesi için gidiş öncesi işlemlerini tamamlamış olması gerekmektedir.

10 Geri kalan hibemi (% 20) ne zaman alabilirim? Öğrenci, değişim sonunda gerekli belgeleri AB Ofisi’ne teslim ettikten sonra hibesinin % 20'si öğrencinin hesabına yatırılır. Erasmus hibesi dışında kalacak yer, seyahat ve vize masrafları için ek bir ödenek veriliyor mu? Hayır, Erasmus hibesi ülkelere göre belirlenen aylık hibe tutarları ile sınırlıdır. Birimimiz tarafından bunun dışında herhangi bir ödenek verilmemektedir.

11 Erasmus öğrencisi olmam halinde Türkiye'de aldığım harç kredisi, öğrenim kredisi ve/veya özel burslar kesintiye uğrar mı? Hayır, Erasmus öğrencisi olmak hiçbir bursun kesintiye uğramasına yol açmaz.

12 Erasmus dönemi boyunca aldığım derslerden başarısız olursam hibem kesilir mi? Yurtdışında bulundukları süre içinde derslerine devam etmedikleri, sınavlarına girmedikleri ve/veya bir öğrenci olarak yapmakla yükümlü oldukları sorumlulukları yerine getirmedikleri tespit edilen ve bu durumu belgelendirilen öğrencilerin hibeleri geri alınabilir. Öğrenci program yükümlülüklerini yerine getirdiği halde başarısız olmuş ise hibe kesintisi yapılmaz.

13 Erasmus öğrencisi olarak seçildim. Değişim döneminde Harran Üniversitesi’nde ders seçecek miyim? Hayır. Erasmus öğrencileri değişim döneminde Harran Üniversitesi’nde ders seçimi yapmamalıdır.

14 YAPILACAK İŞLEMLER DİZİNİ Gidilecek üniversitenin istediği diğer belgelerin de düzenlenmesi ve kabul mektubunun talep edilmesi Kabul mektubu geldikten sonra ofisten alınacak belgelerle ve elçiliğin istediği belgelerle (Sigorta Poliçesi vs.)vizeye başvurulması

15 YAPILACAK İŞLEMLER DİZİNİ Vize alındıktan sonra T.C Ziraat Bankası Merkez şubesinde Euro hesabı açılarak hesap bilgilerinin ofise verilmesi Ofisle hibe sözleşmesi yapılması Gitmeden önce zorunlu olan OLS sınavına girilmesi

16 Gidiyorum herhalde Son check listesini kontrol edelim !!! Gideceğim döneme ait hibenin ilk dilimi ( % 80 ) olan miktar EURO hesabıma yattımı …? Beraberimde götüreceğim evraklarım tamam mı ? -sigorta poliçem.. -kabul belgem ( acceptance letter ) -erasmus öğrencisi olduğuma dair belgem. -konaklama formu ( accommodation letter ) -Öğrenim anlaşmam ( learning agreement ) -vizeli pasaportum.. -BİLETİM.. -Ve bavulum tabiki…….

17 Artık yeni Üniversitemdeyim Bazı Üniversiteler öğrenim başlamadan önce Erasmus Öğrencileri için Oryantasyon programları düzenlemektedir, bu durum karşı üniversitelerin akademik takvimlerinde yer alır, buna göre oryantasyon programlarına katılmanız gerekecektir. Üniversiteler ulaşıldığında ilk uğranacak birim Üniversitelerin Dış İlişkiler birimleridir. Buradan derslerinizin hangi zaman içinde başlayacağı, ilgili birim öğretim elemanlarına nasıl ulaşılacağı, ilgili ülkede OTURMA MÜSADESİ için nelerin, hangi zaman dilimi içinde yapılacağı sizlere bildirilir.

18 Artık yeni Üniversitemdeyim Eğitim göreceğiniz Üniversitede konaklama imkanlarının (yurt) var olup olmadığını, yok ise nerede konaklamanın yapılacağını MUTLAKA daha önceden sormuş ve yerinizi ona göre ayırtmış olmalısınız…!!! Daha önceden learning agreement ( öğrenim anlaşmanızda ) belirlemiş olduğunuz derslerin verilip verilemeyeceğini kontrol ediniz, ders değişikliği var ise MUTLAKA ders değişiklik formunu (Web sitemizde bulunan LA ‘nın 2. Sayfası) doldurup imzalattıktan sonra ( en geç 4 hafta içinde ) Koordinatörlüğümüze ulaştırınız.

19

20 DÖNÜŞ BELGELERİ 1)Öğrenim Anlaşması (Learning Agreement) 2)Katılım Sertifikası 3)Transkript 4)Final Raporu

21 Teşekkür Eder, Evraklarınızı hazırlarken kolaylıklar dileriz. Unutmayınız ki; Erasmus Programı bir öğrenciye sunulabilecek en faydalı ve eğlenceli bir faaliyet ve büyük bir ayrıcalıktır kıymetini biliniz çünkü bu şans tekrar sizin olmayabilir…Teşekkür Eder, Evraklarınızı hazırlarken kolaylıklar dileriz. Unutmayınız ki; Erasmus Programı bir öğrenciye sunulabilecek en faydalı ve eğlenceli bir faaliyet ve büyük bir ayrıcalıktır kıymetini biliniz çünkü bu şans tekrar sizin olmayabilir… Mehmet Saim DURUMehmet Saim DURU Harran Üniversitesi AB OfisiHarran Üniversitesi AB Ofisi


"2015-2016 Erasmus+ Toplantısı. İŞTE BAŞLIYORUZ …" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları