Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

إنَّ هذاَ القُرْآنِ يَهْدِى لِلَّتِى هِىَ اَقْوَمُ وَيُبَشِّرُ المُؤْمِنِينَ الذينَ يَعْمَلُونَ الصّاَلِحاَتِ اَنَ لَهُمْ اَجْراً كَبِيراً بسم الله الرحمن.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "إنَّ هذاَ القُرْآنِ يَهْدِى لِلَّتِى هِىَ اَقْوَمُ وَيُبَشِّرُ المُؤْمِنِينَ الذينَ يَعْمَلُونَ الصّاَلِحاَتِ اَنَ لَهُمْ اَجْراً كَبِيراً بسم الله الرحمن."— Sunum transkripti:

1

2 إنَّ هذاَ القُرْآنِ يَهْدِى لِلَّتِى هِىَ اَقْوَمُ وَيُبَشِّرُ المُؤْمِنِينَ الذينَ يَعْمَلُونَ الصّاَلِحاَتِ اَنَ لَهُمْ اَجْراً كَبِيراً بسم الله الرحمن الرحيم “ Gerçekten bu Kur’an insanları en doğru yola iletir ve yararlı işler yapan Müminlere büyük bir mükafat olduğunu müjdeler.” İsra suresi : 9

3 Kur’an insanlık için gönderilmiştir. İnsanlığa saadet vermek, dünya ve ahıret hayatında mutlu yaşamak için gönderilmiştir. Kur’anı uygulamak lazımdır. Sadece ölülere okumakla yetinilmemelidir. Kur’an, bir hayat planıdır. Kur’an, bir yaşayış programıdır. Kur’an, yaşanmak için gelmiştir. Kur’anın emirlerini yerine getirmek, yasaklarından kaçınmak en doğru hayat prensibidir.

4 Kur’an en güzel davranış, en iyi hareket tarzıdır. Allah (c.c), Kur’anı, hasta gönüllere bir şifa, bir hidayet rehberi ve bir rahmet olarak gönderilmiştir. Allah (c.c) şöyle buyuruyor : ياَاَيُّهاَ النّاَسُ قَدْ جاَءَتْكُمْ مَوْعِِظَةٌ مِنْ رَبِّكُمْ وَشِفاَءٌ لِماَ فِى الصُّدُورِ وَهُدىً وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ “ Ey insanlar, Rabbinizden size bir öğüt, kalplerde olana bir şifa, inananlara bir hidayet ve rahmet gelmiştir.” Yunus suresi :57

5 Kur’an, insanlığı aydınlatan ilahi bir nurdur. Bu nur sayesinde insanlık, modern bir yaşantıya kavuşmuştur. Eski karanlık devirler, Kur’an ile sona ermiştir. Allah (c.c.) : هُوَ الذى يُنَزِّلُ على عَبْدِهِ آياَتٍ بَيِّناَتٍ لِيُخْرِجَكُمْ مِنَ الظُّلُماَتِ اِلى النُّورِ وَإِنَّ اللهَ بِكُمْ لَرَؤُفٌ رَحِيمٌ “ Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için kuluna apaçık ayetler indiren O’dur. Şüphesiz Allah size karşı çok şefkatli, çok merhametlidir.” Hadid suresi : 9

6 Peygamberimiz (s.a.v) mealen buyuruyor : “ – Haberiniz olsun ki, ileride bir takım fitneler çıkacaktır. - Ya Resulellah ! O fitnelerden nasıl kurtulacağız. Denildi. - Allah’ın kitabı Kur’an. Onda sizden öncekilerin kıssaları, sonrakilerin haberleri vardır. O, doğruyu eğriden ayıran kitaptır. O, hiçbir zaman değersiz konuşmaz. O, Allah’ın ipidir. O, Dosdoğru yoldur. Kötü arzular onu asla hedefinden saptıramaz. Diller onu bozamaz. Alimler ondan doymaz. Devamlı okumakla eskimez. Onun mucizeleri tükenmez. Onun ölçülerine göre konuşan doğru konuşur. Ona göre davranan ecir alır. Ona çağıran doğru yola çağırmıştır. “

7 Allah’ın ipi olan Kur’an, insanı Allah’a ulaştırır. Emir ve yasaklarına uyulduğu takdirde insanın kurtuluşu sağlanır. Kur’an nuru ile insanlık aydınlanır. Kur’an ile toplumun huzuru sağlanır. O YÜZDENDİR Kİ ; Kur’an uygulanacak bir plandır. Kur’an uygulanacak bir programdır. Kur’an uygulanacak bir yaşayış tarzıdır.

8 Kur’ana göre hareket edenler ; *- Kimsenin malına, ırzına göz dikmezler, *- Herkesin hakkına riayet ederler. *- Allah’a asi olmaktan sakınırlar. *- İnsanlara zulmetmekten sakınırlar. *- Helal yemeyi gaye edinirler. *- Haramdan şiddetle uzaklaşırlar. Kur’an ahlakı ile ahlaklanan insanların her halleri fazilettir. Sözleri, özleri bir ve gönülleri Hakk’a çevrilmiştir. Allah’a yönelmekten başka çaremiz yoktur.

9 Peygamberimizin yaşayışı en güzel örnektir. Çünkü, onu Allah terbiye etmiştir. O, adımlarını Kur’ana göre atmıştır. O, Kur’ana göre konuşmuştur. O, ümmetine örnek olmuştur. Hepimiz Peygamberimizi örnek almalıyız.

10 Peygamberimiz (s.a.v) mealen buyuruyor : “ Benim yanımda en sevimliniz ve kıyamet gününde bana en yakınınız, ahlakı en güzel olanınızdır. Sizden en sevmediğim ve kıyamet gününde benden en uzak olanlar: Kibirlenip böbürlenen ve gösteriş yapanlardır.”

11 Kur’ana hürmet gösterenlere, hizmet edenlere ebedi alemde Kur’an da onlara dost olacaktır. Mü’min cennete girdiği zaman, - Oku ve yüksel denilecek. Dünyada okuduğu gibi okur. Okuduğu, öğrettiği ve öğrenilmesine vesile olduğu her ayet için bir derece verilir. Kur’anın yarısına veya üçte birine gelince kendisine: - Sağ eline al denilecek. Alacak. - Sol eline al denilecek. Alacak. - Ne aldığını biliyor musun ? Denilecek.Hayır diye cevap verince şöyle denilecek: - Sen ebediliği aldın.

12 Peygamberimiz (s.a.v) buyuruyor : اِقْرَؤُا القُرْآنَ فَإنَّهُ يَأْتِى يَوْمَ القِياَمَةِ شَفِيعاً “ Kur’an okuyun. Çünkü okunan Kura’an, okuyana kıyamet gününde şefaatçi olacaktır.” اِذاَ اَحَبَّ اَحَدُكُمْ اَنْ يُحَدِّثَ رَبَّهُ فَلَْقْرَءِ القُرْآنَ “ Sizden biriniz Allah ile konuşmak isterse, Kur’an okusun.”

13 Peygamberimize kulak verelim : “ *- Bir kul Kur’anı hatmettiğinde 600.000 melek o kul için Allah’tan mağfiret diler. *- Bakara suresini okuyana cennette bir taç giydirilir. *- Kur’an okuyan, okuduktan sonra dileğini Allahtan dilesin. *- Kur’an okuyan Allah’ın dostu ve has kullarıdır. *- Çocuklarınıza beni, Ehl-i beytimi sevdirin ve Kur’an okumayı öğretin.”

14 Peygamberimiz (s.a.v) mealen buyuruyor : “ Kim Kur’an öğrenir, okur ve onunla amel ederse, öğrenilmesine vesile olursa, kıyamette anne ve babasına nurdan bir taç giydirilir. Onun ziyası güneş gibidir. Anne ve babasına iki hulle giydirilir ki, dünya malı onun yanında hiç kalır. Sorarlar: - Ne karşılığında bunlar bize giydirildi derler. Onlara şöyle cevap verilir : - Çocuğunuzun Kur’an öğrenip okuması sebebiyle size giydirildiler.”

15 Peygamberimiz (s.a.v) Kur’anı terk edenleri Allah’a şikayet ediyor: ياَرَبِّ اِنَّ قَوْمِى اتَّخَذُوا هذا القُرْآنَ مَهْجُوراً “ Ya Rabbi kavmim Kur’andan başka yol tuttular. “

16 KUR’ANI TERK ETMEK NESIL OLUR ? 1- Dinlemeyi ve ona iman etmeyi terk etmek. 2- Okumasına rağmen amel etmeyi terk etmek. 3- Kur’anın hükmüne baş vurmayı terk etmek. 4- Manasını anlamayı terk etmek. 5- Kalplerin hastalığını onunla tedavi etmeyi terk etmek.

17 Peygamberimiz (s.a.v) mealen şöyle buyuruyor : “Miraca götürüldüğüm gece Allah bana şu emri verdi: *- Ya Muhammet, ümmetine emret şu üç kimseye ikram etsinler : 1- Ana-babaya, 2- Alimlere, 3- Kur’anı öğrenen ve ezberleyenlere. *- Ya Muhammet, ümmetine bunlara kızmaktan men et. Çünkü bunlara kızana gazabım çetindir.

18 *- Kur’an ehli benim ehlimdir. Onların kalplerinde Kur’an olmasaydı dünyayı helak ederdim. *- Ya Muhammet, Kur’an hafızları gazaba uğramayacaklardır. *- Ya Muhammet, bir hafız öldüğü zaman yer-gök melekleri ağlarlar. *- Ya Muhammet, cennet, ikisi ashabından olmak üzere üç kişiye iştiyak duyar : 1- Hz. Ebu Bekir. 2- Hz. Ömer, 3- Kur’an hafızları.

19 Kur’an kendisinden uzaklaşanlara sesleniyor : فَأيْنَ تَذْهَبُونَ * اِنْ هُوَ اِلاَّ ذِكْرٌ لِلْعاَلَمِينَ * لِمَنْ شاَءَ مِنْكُمْ اَن يَسْتَقِمُ O halde nereye gidiyorsunuz.? O, ancak bütün alemler için bir öğüttür. Aranızdan doğru yolda gitmek isteyenler için. Tekvir suresi :26-28

20 Peygamberimizin bir Hadisi ile bitirelim : اَكْثِرُا مِنْ تِلاَوَةِ القُرآنِ فى بُيُوتِكُمْ فَإنَّ البَيْتَ الذى لاَ يُقْرَاُ فيه القُرآنُ يَقِلُّ خَيْرُهُ وَيَكْثُرُ شَرُّهُ وَيَضِيقُ على اَهْلِهِ “ Evlerinizde çok Kur’an okuyunuz. Kur’an okunmayan evde hayr az olur, şer çok olur. Ve o evin sakinleri geçim sıkıntısı çeker. “

21 HAZIRLAYAN Rafet ALTUNCU Kazlıçeşme Fatih Cami İmam-Hatibi Zeytinburnu


"إنَّ هذاَ القُرْآنِ يَهْدِى لِلَّتِى هِىَ اَقْوَمُ وَيُبَشِّرُ المُؤْمِنِينَ الذينَ يَعْمَلُونَ الصّاَلِحاَتِ اَنَ لَهُمْ اَجْراً كَبِيراً بسم الله الرحمن." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları