Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

“Bir Kafkas Destanı”.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "“Bir Kafkas Destanı”."— Sunum transkripti:

1 “Bir Kafkas Destanı”

2

3 ŞEYH ŞAMİL İmam Şamil, Kuzey Kafkasya halklarının, Kumuk kökenli politik ve dini önderi. Kafkas Savaşı'nda Rus karşıtı direnişin lideri ve Dağıstan'la Çeçenya'nın 3. imamı. Şeyh Şamil olarak da anılır. Türkiye'de Kafkasya Kartalı olarak adlandıran bazı isimlerde vardır. Hamzat'tan sonra Kafkasya'daki direnişçilerin komutanıdır.

4

5 Tiyatro 35 Atilla ALPAR

6 Tiyatro 35 Atilla ALPAR (Genel Sanat Yönetmeni)
İzmir doğumlu oyuncu Atilla Alpar, İlk,orta ve lise eğitimini İzmir’de tamamladı.İstanbul Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nden 2009 yılında dereceyle mezun oldu. Mustafa Kemal Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda öğretim görevlisi olarak çalıştı(1 dönem) arası sırasıyla;Kurşun Yarası,Hekimoğlu,Acı Hayat, Ümit Milli, Zor Karar Kurtlar Vadisi Terör ve Firar’da rol aldı.Asıl çıkışını Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde KÜPELİ rolüyle yapmıştır. Bu rol ile 2012 Tokatın enleri ödül töreninde EN İYİ OYUNCU ödülü, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından yine aynı ödüle layık görülmüştür.Son olarak Uluslar arası Radyocular Birliğinin Alkışı Hakedenler ödül töreninde SİNEMANIN GENÇ YILDIZI ödülü almıştır.Gürhan ELMALIOĞLU, Derya ALABORA, Cüneyt TÜREL ve Varlam NİKOLADZE’nin öğrencisi olan Alpar’ın bunun dışında 2010 yılında Avrupa Üniversiteleri Tiyatro Festivaline katıldı ve sırasıyla; Dougles COCKLE,Jan BARTA,Teresa BRAYSHAW,Marina MARKOVİC gibi Avrupanın en önemli Tiyatro akademisyenlerinden Oyunculuk atölye eğitimi alarak oyunculuk eğitim anlayışına evrensel bir boyut katmıştır.Rol aldığı tiyatro oyunlarından bazıları;bremen mızıkacılar(Çocuk oyunu)Midasın kulakları,Yaşar Ne Yaşar Yaşamaz,Yalancı,Kapışıyorlar(Romeo ve Juliet uyarlama Stage Combat),Gamsız Çapkın,Bir Delinin Hatıra Defteri,Belgelerle Kurtuluş Savaşı.Çeşitli Eğitim ve Özel kuruluşlarda Yönetmen , Tiyatro ve Drama Eğitmeni ve Oyuncu koçluğu yapmaktadır.2011 yılında,Yaşar Üniversitesinde METHOD OYUNCULUĞUNUN KURAMSAL AÇILIMI adlı workshop çalışması yapmıştır.Oyunculuk eğitiminde etkilendiği kavramlar;Sainford Maisner,Stella Adler,Sonia Moore.Oyunculuk eğitmenliğinin yanında tamamen kendisine ait olan POZİTİF AMACA YÖNELİK MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ ve PAZARLAMA AKTÖRLÜĞÜ düşüncesini geliştirmiş olup bu konu ile ilgili seminerini İzmir’de vermiştir.Akademik çalışmaları arasında KAMERA OYUNCULUĞU ile ilgili Türkiye’de ilk kitap yazan kişi olmasının yanında bu alanla ilgili bilimsel araştırmalarla beraber yine Türkiye’de İlk olarak hakemli tiyatro dergisi olan Yenitiyatrodergisinde AKTÖRLÜKTE SAHNE DÖVÜŞÜ GERÇEKLĞİ adlı makalesini yayımlamıştır.Bunun dışında Amerikalı tiyatro yazarı D.T Arcieri’nin, Çığlık adlı oyununu Türkçeye kazandırıp yayın aşamasındadır.Özellikleri arasında sahne dövüşü kareograflığı ,kamera önü oyunculuğu eğitmenliği, sopa dövüşü, kılıç kullanmak ve at binmek yer alıyor yılında Tiyatro35’i kurdu ve ‘ ‘ŞEYH ŞAMİL’ ’ adlı tek kişilik tiyatro oyunu ile Dünyada bir ‘‘İLK’’i gerçekleştirdi.Bunun yanısıra ;basketbol, atletizm, masa tenisinde lisanslı sporcu ve İngilizce biliyor.

7 Tiyatro 35 Doç. Dr. Fikret Efe
1964 yılında Bayburt’ta doğdu.İlk öğrenimini Bayburt’ta,orta ve liseyi İzmit’te tamamladı.1988 yılında Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi.Aynı yıl yüksek lisans yapmak üzere Pakistan’a gitti.İslamabad’da NIML’de bir yıllık İngilizce kursundan sonra Penjap Üniversitesi(University of Penjab) Sosyoloji Bölümü’nde yüksek lisans programına başladı ve 1991 yılında ‘’Impact of Preaching onthe Religiosity of Preachers(Tebliğin tebliğ yapanın dindarlığa etkisi)adlı teziyle tamamladı.Doktora programını,1997 yılında Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Din Sosyolojisi Anabilim Dalında ‘’Geleneksel Toplum,Sanayileşme,Sosyal Değişme ve Din ilişkileri:Bayburt ve Kocaeli Örnekleri’’adlı teziyle tamamladı.En önemli akademik çalışmalarından biri olan ‘’Şeyh Şamilin 100 mektubu’’ adlı eseri ile Türkiye’de bir ‘’ilk’’ yapmıştır.Bu çalışmaların dışında; yıllarında Kayseri’de öğretmenlik yaptı yılları arasında Rusya Federasyonu Dağıstan Cumhuriyeti Uluslararası Doğu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Sosyoloji,Araştırma Yöntem ve Teknikleri,Davranış Bilimleri ve Şarkiyat Fakültesi’nde Kültürel Antropoloji ve Belagat dersleri verdi yılları kurmuş olduğu araştırma ve geliştirme danışmanlık şirketinde çalıştı.Çeşitli siyasi lider ve yöneticiye danışmanlık hizmeti verdi yılları arasında Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesinde çalıştı.2011 yılından beri Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümünde Öğretim üyesi olarak çalışmakta;araştırma yöntem ve teknikleri,kültürel/sosyal antropoloji,istatistik,sosyal sorunlar gibi dersler vermektedir.Kafkas Kültürünü tanıtıcı çeşitli çalışmaları vardır.Otuz beş ülkede gezi- gözlem,araştırma,çalışma amacıyla bulunmuştur.Arapça,İngilizce ve Rusça bilmektedir.Evli ve iki çocuk sahibidir.

8 Tiyatro 35 Muzaffer AKSOY
6 Kasım 1978 İstanbul’da doğdu yılında 9 Eylül Üniversitesi İktisat bölümünden mezun oldu yılında Almanya´ya gitti. Akademie für Darstell. Harold Pinter’in Der Stumme Diner / Git-gel Dolap oyununu bitirme tezi olarak sahneledi. Ve bu oyunla Baden Württemberg Preis Junge Regiesseur ödülünü kazandı senesinde “Tiyatro Yönetmeni” olarak mezun oldu yılında Tiyatro Ulüm (Türk Tiyatrosu)`de “Günther zieht nach Mersin um, Memed Dash macht andersrum” ve “Mehmet Dash-Vatandasch” oyunlarında oyunculuk yaptı. 2007’de, televizyon filmi „MOGADISHU WELLCOME” de oynadı Die Spiel Kumpanen Tiyatro Topluluğunun kurulmasına öncülük etti yılında “Fantasie beleben, Neue Wege erleben! / Hayal dünyanı harekete geçir, yeni dünyalar keşfet!” adında oyun sergiledi. Almanya’da Tiyatro Pedagojisi ve Creative Drama Projesini 2 yıl boyunca yürüttü. Proje büyük ilgi gördükten sonra Alman & Türk çocuk ve gençleri üzerinde çeşitli belediye ve okullar ile ortak yürütülen bir proje oldu. Bu projeyle Baden Württemberg eyaleti tarafından kendisine “Entegrasyon özel ödülü” verildi senesinde okuldan mezun olduktan sonra Stuttgart Devlet Tiyatrosunda reji asistani olarak calismaya basladi. Asistanlik görevi bittikten sonra serbest rejisör olarak calismaya basladi ve Almanya’nin birçok tiyatrosunda oyunlar yönetmeye basladi yılında İstanbul’da in’taKt tiyatrosunun kurulmasında öncülük etti ve Genel Sanat Yönetmenliğini sürdürdü. Ayni sene içinde bu tiyatronun ilk projesi olan “Penetratör” oyununu hem Türkçe diline cevirdi hem de sahneledi. Ayni oyun 2013 senesinde Stuttgart’ta düzenlenen “Made in Stuttgart” Tiyatro Festivalinde “En iyi sahneleme” ödülünü kazandı yılında Türkiye’de çok ses getiren “Güzel Şeyler Bizim Tarafta” oyununu Theaterhaus Stuttgart’ta Almanca olarak sahneye taşıdı senesinde İstanbul Şehir Tiyatroları’nın davetlisi olarak Genc Günler Festivali için senesinde Almanya’da en iyi oyun seçilen “Delikanlı” oyununu Almancadan türkceye çevirip, bu festivalde sahnelemiştir. Oyun 2015 tiyatro sezonu için repertuar seçeneklerine girmiştir.

9 ŞEYH ŞAMİL Kafkasya, benim güzel vatanım.
Her dağı, her ormanı, her tepesi, her ağacı, her deresi... Allah'ın biz aciz kullarına sunduğu, Cennet'ten bu dünyada bir parça adeta. Dağistan, Kırım, Çeçenistan, Gürcistan, Çerkezistan. Türk oğlu Türk toprağı,... Ben burada doğdum; benden önce babam ve dedem; onlarında babaları ve dedeleri burada doğdu, burada öldü...

10 ŞEYH ŞAMİL OYUNUN KONUSU
“Şeyh Şamil adlı oyunumuz, şehitler verediğimiz bu günlerde Kafkas halklarının 19. yüzyılın ortalarında Osmanlı İmparatorluğunun “Doğu Bloğunu” korumaya çalışılırken nasıl şehit düştüğünü ve bağımsızlık için ne kadar büyük bedeller ödediklerini anlatıyor.”

11 ŞEYH ŞAMİL Büyük Türk-İslam devlet ve düşünce adamı İmam Şamil (Şeyh Şamil); Kafkasya ve özellikle de Dağıstan'ın dağları ve ovalarındaki hürriyet, cihad mücadelesi; fedakarlıklar, ödenen bedeller, dostuklar, düşmanlıklar, savaşlar, ve dönemin çetin koşulları arasında büyük Rus Çarlığı'na karşı verilen destansı mücadele aşağıdaki bölümler altında lirik ve monolog stilde anlatılmıştır. Şamil / Gimri / Gazi Muhammed Hayatta kalma mücadelesi ve mucizesi Hamzat / Avar Türkleri İMAM Şamil Ahulgo Savaşı Çeçenistan Günleri / Kafkasya Savaşları Dostluklar, Düşmanlıklar ve Şehitler 100 Kırbaç Bu mukaddes cihad ve hürriyet uğrunda yapılan her şey, gelecek nesillere aktarılmak üzere, oyuncu-yönetmen-yazar Atilla Alpar tarafından tiyatro sahnesinde sergilenmektedir.

12 ŞEYH ŞAMİL PROJE BİLGİSİ
Türkiye’de ve Dünyada bir ilk olarak gerçekleştireceğimiz ŞEYH ŞAMİL adlı tek kişilik tiiyatro projesinde siz değerli kurumları yanımızda görmek bizi onurlandıracaktır. Şeyh Şamil adlı proje, tek kişilik tiyatro oyunu olmakla beraber provaları İzmir’de gerçekleşmiş, oyunu öncelikle Ege bölgesi ve Anadoluda olmak üzere turne yapmak ve yurtdışındaki Türk vatandaşlarımıza ulaşmayı hedeflemektedir. Tiyatro35, asgari (farklı şehirler) performans gerçekleştirmeyi düşünmektedir Bununla beraber Tiyarto35, milli kahramanımız Şehy Şamil'i eğitim ve öğretim (üniversite ve lieseler) kurumlarında sergileyerek genç nesillere ulaştırmayı hedeflemektedir. Oyunun geniş bir izleyici kitlesine ulaşmayı hedeflenmektedir Yurtdısı festivallerine katılarak ülkemizi yurtdışında markalaşmış festivallerde temsil etmek bizim için önemli bir amaçtır. Şeyh Şamil adlı oyunu Ekim 2015 itibarı ile gösterime başlamayı hedeflemektedir.

13 ŞEYH ŞAMİL

14 ŞEYH ŞAMİL

15 ŞEYH ŞAMİL

16 ŞEYH ŞAMİL


"“Bir Kafkas Destanı”." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları