Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çiğdem ODABAŞI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çiğdem ODABAŞI."— Sunum transkripti:

1 Çiğdem ODABAŞI

2 Hayatı 1980 yılında Trabzon’da doğdu. 2002’de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü’nden mezun oldu yılları arasında İstanbul Uğur Kolejinde ve İzmir Özel Tevfik Fikret Okulları’nda kütüphaneci olarak çalıştı. İzmir Çağdaş Drama Derneği’nde katıldığı 360 saatlik yaratıcı drama eğitimleri sonrasında “Yaratıcı Drama İle Bilgi Okuryazarlığında Bilgi Kaynakları ve Çeşitliliğine Farkındalığın Kazandırılması” ile ilgili verdiği bitirme projesi ile “MEB Drama Öğretmenliği” sertifika programını tamamlamıştır yılından bu yana çeşitli konularda drama atölyeleri ve söyleşiler düzenlemektedir. Ayrıca İstanbul Çağdaş Drama Derneği ve Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi üyesidir.

3 Yaratıcı Drama yöntemi üzerine Türkiye genelinde seminerleri devam ediyor. Ayrıca kütüphane, yayınevleri, kültür merkezleri ve çeşitli kurumlarda, yaratıcı okuma, kitap ve söyleşi etkinlikleri düzenliyor. İlköğretimde bilgi okuryazarlığı eğitiminde kaynak çeşitliği ve etkin kullanımı, kullanıcı eğitimleri, şiir-fabl-deneme-masal-efsane gibi türlerin işlenişi ile ilgili “yaratıcı okuma” atölyeleri düzenliyor.

4 Atölye ve çalışmalarında edindiği deneyimleri çeşitli konferans ve etkinliklerde paylaştığı sunum ve bildirileri de vardır. “Kaynak Türleri Ve Çeşitliliğini Tanımada Yaratıcı Drama: Hayalimdeki Kütüphane” bunlardan biridir. Yapı Kredi Yayınları ile yürüttüğü “Kitapla Oyun Olur Mu Hiç?” başlıklı yaratıcı okuma projesi 2011 tarihi itibariyle Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezi’nde devam etmektedir.

5 Yeşil Çiğdem ODABAŞI’nın eseri Yeşil, kaybolan kuklalarını arayan ve başına çok ilgi çekici olaylar gelen Kuzey ile alakalıdır.

6 Çiğdem ODABAŞI’na aramızda olduğu için çok teşekkür ediyoruz.


"Çiğdem ODABAŞI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları