Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİRCAN OĞANKUL 1967-. ÖZGEÇMİŞ ALDIĞI ÖDÜLLER ALDIĞI TEŞEKKÜR BELGELERİ YAZDIĞI KİTAP DOSYALARI YAZI VE ŞİİRLERİNİN YER ALDIĞI SİTELER ÇALIŞTIĞI ŞİRKETLER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİRCAN OĞANKUL 1967-. ÖZGEÇMİŞ ALDIĞI ÖDÜLLER ALDIĞI TEŞEKKÜR BELGELERİ YAZDIĞI KİTAP DOSYALARI YAZI VE ŞİİRLERİNİN YER ALDIĞI SİTELER ÇALIŞTIĞI ŞİRKETLER."— Sunum transkripti:

1 BİRCAN OĞANKUL 1967-

2 ÖZGEÇMİŞ ALDIĞI ÖDÜLLER ALDIĞI TEŞEKKÜR BELGELERİ YAZDIĞI KİTAP DOSYALARI YAZI VE ŞİİRLERİNİN YER ALDIĞI SİTELER ÇALIŞTIĞI ŞİRKETLER

3 ÖZGEÇMİŞ 1967 Yılında İzmir’de doğdu. Babası Özler Döküm fabrikası’ndan emekli, annesi ev hanımıydı. 1964 doğumlu bir ağabeyi var. 1974-1983 Ertuğrul Gazi İlkokulu, Balçova Ortaokulu, Balçova Lisesi’nde öğrenim gördü. 19 Kasım 1983- 06 Haziran 1984 yıllarında anne ve babasını kaybetti. Öğrenim hayatına ara verdi.

4 1984- Altay Kitap, Dağıtım- Pazarlama’da iş hayatına başladı. 1985 Kitabevinde çalışırken bir yandan da ağabeyi Birol’la birlikte Işıl Çelik Tencere Pazarlama Şirketi’nde ek iş yaparak çalışma hayatına yeni bir iş daha eklemiş oldu. 1987’de evlendi. 1991 İçindeki okuma isteğinin halen var olduğunu gördü ve işvereni Altay GÜNTAY’ın ısrarı ve desteğiyle lisedeki öğrenim hayatına kaldığı yerden devam etti. 1992 Lise bitirme sınavında başarılı olarak, liseyi bitirdi.

5 1993- Üniversite sınavlarına girdi. Girdiği ilk yıl, tek tercih yaparak; İşletme Fakültesi Muhasebe- Finansman Bölümü’nü kazandı. 1994 yılında üniversitede kazandığı bölümün sınavlarına gireceği dönemde, ikinci çocuğunu doğum anında kaybetti ve o dönem sınavları çok kötü geçti. Aynı yılın ara ve bütünleme sınavlarında üç dersten başarılı oldu. Daha sonraki yıllarda da başarılı olmaya devam etti. 1999- Devlet memurluğu sınavına girdi ve kazandı. Ama hiçbir yere başvurmadı. Bunu da başarabileceğini gösterdi. 1992- Yazı ve şiirler yazmaya başladı. Günlükler tuttu. 2002- Yaşadığı yerleşim yerinde kütüphane kurdu ve yöneticiliğini yaptı. 2003- Radyo programında Ali POYRAZOĞLU’yla tanıştı ve yazılarını kendisine göndermeye başladı. Poyrazoğlu’nun önerisiyle yazdıklarını kitap olarak yayımlatmaya karar verdi. 2004- İzmir Görme Engelliler Kitaplığı’nda görmeyen kardeşlerimiz için cd lere kitaplar okudu.

6 2004- İzmir MS Derneği için gönüllü olarak çalışmalar yaptı. 2004- Kitap dosyaları yazdı. ‘’ Gölgede Muhabbet’te Hani Bir Gün’’, '' Yaşanmışlıklar Eşliğinde Yüreğimden Dökülenler’’. ( Bu kitap dosyalarından ilki Görme Engelliler Derneği, ikincisi de MS Hastaları Derneği yararına gelirleri bağışlanmak üzere basılacaktır.) 2005- İzmir’de yerel televizyon kanalı ‘’ Ege TV’’ de; ‘’ Hayatın İçinden’’ adlı Programa konuk oldu ve kitaplarından, gönüllü olarak yaptığı işlerden, Kurduğu kütüphaneden söz etti. 2006- Okuduğu kitaplardan biriyle hayatı değişti. Rahmetli Atilla İlhan’ın ‘’ Gazi Paşa’’ adlı Kitabı'nda www.tilahan.netwww.tilahan.net sitesinin adresinin varlığını öğrendi. O sitede yazı ve şiirlerini paylaştı. Adı geçen sitede çok değerli insanı tanıdı:’’ Gazi GÜDER’’ i. Yazı ve şiirleri; Gazi Bey’in desteğiyle değişti, gelişti. 2006’ya kadar kurduğu kütüphanede fazla olan kitapları Anadolu’nun çeşitli okullarına göndererek, bireysel bir çalışma yaptı. Daha sonra Gazi Güder’in başkanlığında ‘’Ulusal Köy Kütüphaneleri Projesi’nde kurucu üyeler arasında yer aldı.

7 2006- Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nda; ‘’ Gönüllü Eğitmenlik’’ ve ‘’ Gönüllü Ablalık’’ yaptı. ‘’ Kitap Kurdu’’, ‘’ Kitapların Büyülü Dünyası’’, ‘’ Oyun Adası’’ projelerinde yer aldı. 2007- Kitap dosyalarının sayısı; üçe çıktı.’’ Köşemin Adı Acı Kahve’’ adlı kitap dosyası, diğer kitap dosyalarının arasına katıldı. Kitap okumayı, seyahat etmeyi, tiyatroya gitmeyi seviyor. Tüm sokak hayvanları İçin elinden geleni yapıyor. 2006- Densan Elektronik A.Ş.’de sosyal işler sorumlusu olarak görev aldı. 2008- '' Hayat Her Yerde’’ adlı kitap dosyasını yazdı. 2009 - '' İçimde Kalmasın’’ adlı kitap dosyasını yazdı. 2009- HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu ve Dohayder Bornova Gönüllüsü olarak HAYTAP’a katıldı. 2010- Halen, Densan Elektronik A.Ş. Şirketi’nde Ege Bölgesi Koordinatörü olarak görev alıyor. * Evli ve iki çocuk annesi. Pençe, Panço ve Neskafe adlı üç kedisi var.


"BİRCAN OĞANKUL 1967-. ÖZGEÇMİŞ ALDIĞI ÖDÜLLER ALDIĞI TEŞEKKÜR BELGELERİ YAZDIĞI KİTAP DOSYALARI YAZI VE ŞİİRLERİNİN YER ALDIĞI SİTELER ÇALIŞTIĞI ŞİRKETLER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları