Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SOYKIRIM YAPMADIK VATAN SAVUNDUK BURSA CUMHURİYET LİSESİ ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE KOMİSYONU 18 MAYIS 2009 - Bursa PANELİSTLER: Prof. Dr. Mahir AYDIN Yrd. Doç.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SOYKIRIM YAPMADIK VATAN SAVUNDUK BURSA CUMHURİYET LİSESİ ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE KOMİSYONU 18 MAYIS 2009 - Bursa PANELİSTLER: Prof. Dr. Mahir AYDIN Yrd. Doç."— Sunum transkripti:

1 SOYKIRIM YAPMADIK VATAN SAVUNDUK BURSA CUMHURİYET LİSESİ ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE KOMİSYONU 18 MAYIS 2009 - Bursa PANELİSTLER: Prof. Dr. Mahir AYDIN Yrd. Doç. Dr. Barış ÖZDAL

2 Prof. Dr. Mahir AYDIN İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yakınçağ Tarihi Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapmakta olan Prof. Dr. Mahir AYDIN, Avrupa Tarihi ve Siyasal Tarih konularında dersler vermektedir. Bir çok ulusal ve uluslararası etkinliklere katılan Sayın Hocamız bu bağlamda; Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Bulgaristan, Japonya, Kıbrıs, Makedonya ve Norveç’te bulunmuştur. Hocamızın kitaplarının bazıları şunlardır: Şarkî Rumelî Vilayeti, Osmanlı Eyaletinden Üçüncü Bulgar Çarlığına, Sultan İkinci Abdülhamid’in Hal Tercümesi, Uygarlıklar Çatışmasında Türkiye, Girit Sarı Kitap, Yapay Sorun "Ermeni Meselesi“.

3 Yrd. Doç. Dr. Barış ÖZDAL Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Siyasi Tarih Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak görev yapmakta olan Yrd. Doç. Dr. Barış ÖZDAL, Uluslararası İlişkiler ve Siyasal Tarih konularında dersler vermektedir. Sayın Hocamızın Ermeni Sorunu, Avrupa Güvenliği, Türk Dış Politikası alanlarında yayımlanmış birçok makalesi bulunmaktadır. Hocamızın Ermeni Sorununa ilişkin makalelerinin bazıları şunlardır: Ayastefanos ve Berlin Anlaşmaları İtibarıyla Ermeni Sorunu, Osmanlı İmparatorluğu’nun Taraf Olduğu Uluslararası Andlaşmalar İtibarıyla Ermeni Sorunu (1918-1922 Dönemi), "Türkiye–Avrupa Birliği İlişkileri Bağlamında Ermeni Sorunu, “Ermeni Sorununun Analizinde Önemli Bir Parametre: Tehcir”, "Dağlık Karabağ Sorunu’nun Çözümünde Karadağ Modeli Uygulanabilir Mi?", “Doğu Sorunu Kapsamında Almanya’nın Ermenilere Yönelik İzlediği Politikalar -Tessa HOFMANN’ın İddialarının Analizi ve Kritiği-”.

4 Prof. Dr. Mahir AYDIN 1895’e kadar ERMENİ SORUNUNUN GELİŞİMİ

5 Yrd. Doç. Dr. Barış ÖZDAL 1895’den Günümüze Ermenilerin ve Büyük Devletlerin Politikaları

6 PANELİMİZE KATILDIĞINIZ İÇİN ŞİMDİDEN Teşekkür Ederiz…. BURSA CUMHURİYET LİSESİ ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE KOMİSYONU


"SOYKIRIM YAPMADIK VATAN SAVUNDUK BURSA CUMHURİYET LİSESİ ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE KOMİSYONU 18 MAYIS 2009 - Bursa PANELİSTLER: Prof. Dr. Mahir AYDIN Yrd. Doç." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları