Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bu hareketini 24 saatte tamamlar. Gece ve gündüz meydana gelir. Bizler sabah erken uyandığımızda doğuya baktığımızda Güneş’in doğuşunu görebiliriz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bu hareketini 24 saatte tamamlar. Gece ve gündüz meydana gelir. Bizler sabah erken uyandığımızda doğuya baktığımızda Güneş’in doğuşunu görebiliriz."— Sunum transkripti:

1

2

3 Bu hareketini 24 saatte tamamlar. Gece ve gündüz meydana gelir. Bizler sabah erken uyandığımızda doğuya baktığımızda Güneş’in doğuşunu görebiliriz. Hepimiz Güneş’in doğudan doğup, batıdan battığını söylerken Güneş’in hareket ettiğini düşünürüz. Aslında hareket eden Güneş değil Dünya’mızdır. Dünya’mız bu dönüşünü düzenli olarak sürekli yapmaktadır.

4 Dünya’mız dönüşünü yaparken güneşi görmeye başlayan kısımlarda sabah olmaya başlarken güneşin kaybolmaya başladığı kısımlarda akşam olmaya başlamıştır. Dünya’mız kendi etrafında dönerken Güneşi gören kısımlar gündüz görmeyen kısımlar ise gece olmaktadır.

5 Bu hareketi ile mevsimler oluşur. Güneş'in etrafındaki dönüşünü 365 gün 6 saatte tamamlar. Dünya’mız sadece kendi etrafında değil Güneş’in çevresinde de döner. Bu dönüşüşü sırasında dört mevsim oluşur. Bu dönüşünde Güneş’e olan uzaklığına göre Dünya’mızın yarısı yaz mevsimini yaşarken diğer yarısı kış mevsimini yaşar. Bu dönüşümlü olarak devam eder. Dünyanın Güneş'in çevresinde dönerken izlediği yola Dünya’nın Yörüngesi denir.


"Bu hareketini 24 saatte tamamlar. Gece ve gündüz meydana gelir. Bizler sabah erken uyandığımızda doğuya baktığımızda Güneş’in doğuşunu görebiliriz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları