Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖZNEL VE NESNEL GÖRÜŞ HAZIRLAYAN Zişan Hakverdi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖZNEL VE NESNEL GÖRÜŞ HAZIRLAYAN Zişan Hakverdi"— Sunum transkripti:

1 ÖZNEL VE NESNEL GÖRÜŞ HAZIRLAYAN Zişan Hakverdi
Recaizade Ekrem İlköğretim Okulu SARIYER/İSTANBUL www. slaytsunu.com (Tıklayarak ilerleyiniz.) ÖZNEL VE NESNEL GÖRÜŞ

2 Öznel ( kişisel ) görüş :Söyleyenin kendi kişisel duygu ve düşüncelerini belirten ve kişiden kişiye değişebilen açıklamalardır. 1-) İstanbul harika bir şehirdir. 2-) O saçma sapan konuşuyordu. 3-) Yağmurlu havada yürümek çok güzeldir. 4-) Şiir kitapları romanlara göre daha zevkli. 5-) Ayten teyze beni çok seviyor. 6-) Bu yılın en iyi takımı Beşiktaş.

3 Nesnel Görüş: Herkes tarafından aynı şekilde değerlendirilen ya da belirtilen görüştür.Nesnel görüşlerin doğruluğu ya da yanlışlığı kanıtlanabilir. 1-) Film 45 dakikada bitiveriyor. 2-) Okula gelirken yağmur yağdı. 3-) Zeynep bugün 8 yaşına girdi. 4-) Dün İran’da deprem olmuş. 5-) yılında şampiyon Galatasaray oldu. 6-) Dünyanın en yüksek noktası Everest’tir.

4 ALIŞTIRMA Aşağıdaki cümlelerin öznel görüş mü nesnel görüş mü bildirdiklerini söyleyiniz.

5 Sokakta yürüyen köpek çok korkunçtu.
Dünya Güneş’in etrafını 1 yılda dönüyor. Onun bana gıcık olduğunu biliyorum zaten. Dünyanın en güzel şehri İzmir’dir. Türkiye’nin başkenti Ankara’dır.

6 Matematik dersi çok kolay.
Onun iyi bir insan olduğu belli oluyor. Bir gün 24 saattir. Yeşil, mavi ile sarı rengin karışımından oluşur. Kitabın içinde 3 tane hikaye var.

7 a) Çocuklar b) sokakta c) neşeyle d) oynuyorlar
Yukarıdaki cümlenin nesnel (kişisel) görüş ifade etmesine neden olan kelime hangisidir? a) Çocuklar b) sokakta c) neşeyle d) oynuyorlar

8 Aşağıdaki cümlelerden hangisinde kişisel bir görüş yoktur?
Kediler insana köpeklerden daha yakındır. En iyi spor koşmaktır. Futbolda bir takımda 11 kişi vardır. En güzel renk kırmızıdır.

9 Aşağıdaki cümlelerden hangisi öznel bir görüş bildirmektedir?
Bir gün 24 saattir. Semra’nın mavi gözleri vardır. Mahmut çok şey biliyor. Yangın ihbarlarını 117’ye yaparız.

10 “Zehra; sarı saçlı, kahverengi gözlüydü
“Zehra; sarı saçlı, kahverengi gözlüydü.(1) Bakıldığında mutlu bir çocuktu.(2) Eylül ayında 8 yaşına girmişti.(3) Ankara’da doğmuştu ama şu anda İstanbul’da yaşıyorlardı.(4) Yukarıdaki cümlelerden hangisi nesnel bir görüş bildirmektedir? a) b) c) d) 4


"ÖZNEL VE NESNEL GÖRÜŞ HAZIRLAYAN Zişan Hakverdi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları