Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİYOLOJİK VERİTABANLARINA GİRİŞ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİYOLOJİK VERİTABANLARINA GİRİŞ"— Sunum transkripti:

1 BİYOLOJİK VERİTABANLARINA GİRİŞ

2 BİYOLOJİK VERİTABANLARINA GİRİŞ
Veritabanı Nedir? Veritabanlarının Çeşitleri. Biyolojik Veritabanları. Biyolojik Veritabanlarında Tuzaklar. Biyolojik Veritabanlarına Gelen Bilgileri Alma.

3 BİYOLOJİK VERİTABANLARI
Veritabanlarında, özellikle biyolojik veritabanlarında genomik çalışmalar ve modern biyolojik araştırma esastır. Biyolojik veritabanlarının amacı iki yönlüdür: Bilgi Alma Bilgi Keşfi

4 Database Nedir? Bir veritabanı, depolamak için kullanılan bir bilgisayar arşivi ve bu bilgi arama çeşitli kriterlere kolayca ulaşılabilir şekilde verilerin düzenlenmesi şeklinde açıklanabilir. Tüm veritabanlarının temel amacı VERİ ERİŞİM ini sağlamaktır. Biyolojik veri tabanları genellikle daha yüksek bir seviyeye sahip gereklilik, bilgi, ilk girildiğinde bilinen değilde bilgi parçaları arasındaki bağlantıların tanımlanması anlamına gelir BİLGİ KEŞFİ, olarak da bilinir.

5 VERİTABANI ÇEŞİTLERİ Elektronik veri tabanları olarak da ima edilebilir Düz dosyalar İlişkisel Nesneye Yönelik

6 Biyolojik Veritabanları
Biyolojik veritabanları her üç tipi kapsayacak. İçeriklerine göre, biyolojik veri tabanları ayrılır. Birincil İkincil Uzmanlık Veritabanları

7 Birincil Veritabanları
Sadece dizi veya yapı bilgilerini arşivleme

8 İkincil Veritabanları
İkincil veri tabanları dizileri ya da yapılar hakkında daha fazla analizini içerir.

9 Uzmanlık Veritabanları
İhtisas veritabanları, belirli bir araştırma ilgi hitap. Tek bir veritabanında girdiler olabilir, böylece başka bir veritabanında ilgili girdileri çapraz bağlanmış olabilir böylece BİYOLOJİK VERİTABANLARI birbirine gerekir.

10 Biyolojik Veritabanı İhtisas veritabanları, belirli bir organizma üzerinde belirli bir araştırma topluluk veya odak hizmet vermektedir. Onların benzersiz örgütleri ve dizileri ile ilgili ek açıklamaları olabilir. Birçok genom veritabanlarında bu kategori içinde taksonomik spesifik düşme vardır. Flybase, WormBase, AceDB, TAIR Gen Bank EST veri tabanı, Avrupa Biyoinformatik Enstitüsü (EBI), Mikroarray Gen Expression Veritabanı gibi gen ifadesi veritabanlarının bazıları kullanılabilir.

11 BİYOLOJİK VERİTABANLARI ARASINDAKİ ARABAĞLANTI
Biyolojik toplumunda, ikincil ve uzman veritabanları birincil veritabanlarına bağlanmak için ve yükleme sırası bilgilerini tutmak için sık sık böyle arabağlantılara ihtiyaç vardır.

12 Genel Veribankaları Nükleotid Dizileri - EMBL/GenBank/DDBJ.
Protein Dizileri - Kodlama bölgelerinin Basit Çevirileri... - GenPept. - TrEMBL. - Özgü veriler içeren sistemler: - SWISS-PROT PIR.


"BİYOLOJİK VERİTABANLARINA GİRİŞ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları