Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ATATÜRK‘ÜN FİKİR DÜNYASI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ATATÜRK‘ÜN FİKİR DÜNYASI"— Sunum transkripti:

1 ATATÜRK‘ÜN FİKİR DÜNYASI
TÜRKÇE

2 Atatürk, Millî Mücadele'de millî birliği sağlayan eşsiz bir lider, savaş meydanlarında gerçekçi bir kumandan, devlet kuran büyük siyaset adamı, milletini çağdaşlaştıran güçlü bir devrimcidir. Bu nitelikleriyle, insanlık tarihinin tanıdığı en büyük adamlardan biri olduğuna şüphe yoktur.

3 Kahramanlık ve yüksek insanlık meziyetlerini kişiliğinde en yüksek düzeyle taşıdığında dünya tarihçileri ve fikir adamları tereddütsüz birleşmektedir.

4 Memleket gerçeklerinden kaynaklanan, sorunlar karşısında akim ve bilimin yol göstericiliğini kabul eden bu gerçekçi görüş, gerek Türk Bağımsızlık Savaşı'nın gerekse onu izleyen Türk çağdaşlaşma hareketinin temelini oluşturmuştur.

5 Tarihin büyük tanıdığı kişilerle karşılaştırıldığı zaman, türlü bakımlardan belirgin üstünlükleri göze çarpmaktadır. Atatürk, her şeyden önce, hem fikir hem hareket adamı idi; o, fikri ve hareketi kişiliğinde birleştirmiş bir liderdi

6 Fikir ve düşüncelerinin özünü oluşturan Atatürkçülük, her türlü dogmatik unsurdan sıyrılmış akılcı bir dünya görüşüdür. Memleket gerçeklerinden kaynaklanan, sorunlar karşısında akim ve bilimin yol göstericiliğini kabul eden bu gerçekçi görüş, gerek Türk Bağımsızlık Savaşı'nın gerekse onu izleyen Türk çağdaşlaşma hareketinin temelini oluşturmuştur.

7 Atatürk, üstün nitelikleri sayesinde, Türk milletinin tarihsel seyrini değiştiren askerî ve siyasî zaferlerle onu uçurumun kenarından kurtarmıştır

8 Dünya tarihinde, her türlü imkânsızlığa rağmen inandığı fikri uygulamaya koyarak "Ya bağımsızlık, ya ölüm!" parolası ile büyük bir mücadeleyi kazanmış, arkasından yepyeni nitelikte çağdaş bir devlet ve millet yaratmış adam azdır.

9 Nasıl bir liderdi ? Atatürk, Millî Mücadele'de millî birliği sağlayan eşsiz bir liderdi.

10 Atatürk, her şeyden önce, hem fikir hem hareket adamı idi
Nasıl bir adamdı ? Atatürk, her şeyden önce, hem fikir hem hareket adamı idi

11 Üstün nitelikleri sayesinde ne yapmıştır
Üstün nitelikleri sayesinde ne yapmıştır ? Atatürk, üstün nitelikleri sayesinde, Türk milletinin tarihsel seyrini değiştiren askerî ve siyasî zaferlerle onu uçurumun kenarından kurtarmıştır.

12 Hangi sözünü koyarak milli mücadeleyi kazanmıştır
Hangi sözünü koyarak milli mücadeleyi kazanmıştır ? "Ya bağımsızlık, ya ölüm!" sözünü koyarak.

13 Atatürk’ün Fikir ile İlgili Sözleri
“Bütün ilerlemeler, insan fikrinin eseridir. Fikri harekete geçirmek birinci işimiz olmalıdır.” “Dünyada her şey için, maddiyat için, maneviyat için, başarı için en hakiki yol gösterici ilimdir, fendir.” "Ya bağımsızlık, ya ölüm!"

14 ŞEHİT POLİS İSMAİL ÖZBEK ORTAOKULU
CEMİLE KAYA 6/A 123 KESTEL/BURSA ŞEHİT POLİS İSMAİL ÖZBEK ORTAOKULU


"ATATÜRK‘ÜN FİKİR DÜNYASI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları