Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HANGİ ANA BAŞLIKLARI İŞLEYECEĞİZ : Klinik Kararların Doğruluğunu Ne Etkiler? Hangi Bilişsel Süreçler Davranışsal Sorunlara Eşlik Eder? Tedaviyle.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HANGİ ANA BAŞLIKLARI İŞLEYECEĞİZ : Klinik Kararların Doğruluğunu Ne Etkiler? Hangi Bilişsel Süreçler Davranışsal Sorunlara Eşlik Eder? Tedaviyle."— Sunum transkripti:

1

2

3

4 HANGİ ANA BAŞLIKLARI İŞLEYECEĞİZ :
Klinik Kararların Doğruluğunu Ne Etkiler? Hangi Bilişsel Süreçler Davranışsal Sorunlara Eşlik Eder? Tedaviyle İlgili Bazı Sosyal-psikolojik Yaklaşımlar Nelerdir? Sosyal İlişkiler Sağlığı Ve İyilik Hâlini Nasıl Destekler?

5 Sosyal yargılarımızı etkileyen faktörler (Bölüm 2’den 4’e kadar tartışılmış olan) klinikçilerin danışanları hakkındaki yargılarını da etkiliyor mu?

6 Eğer öyleyse klinikçilerin ve onların danışanlarının dikkatli olması gereken yanlılıklar nelerdir?
Klinik Psikoloji Psikolojik sorunlar yaşayan insanların araştırılması, tedavisi ve değerlendirilmesi.

7 Psikiyatristler ve klinik psikologlar danışanlarına teşhis koyarken ve onları tedavi ederken yanılsamalı korelasyon yanılgılarına düşebilirler. Danışanlarla temasa geçildiğinde hatalı teşhisler bazen kendini doğrulayıcı olur çünkü görüşme yapanlar baktıkları şeyi doğrulayan bilgiyi arama ve hatırlama eğilimindedir.

8 Psikolojinin en ilgi çekici araştırma ufuklarından biri psikolojik rahatsızlıklara eşlik eden bilişsel süreçlerdir.

9 Depresyonda olan, yalnız, utangaç ya da hastalığa yatkın insanların anıları, yüklemeleri ve beklentileri nelerdir?

10 Depresyondaki insanlar negatif açıklama tarzına sahiptirler, olumsuz olayları değişmez, genel ve içsel (kendi) sebeplerle yorumlarlar. Depresif Gerçekçilik Hafif depresyonlu insanların kendine hizmet eden değil, daha doğru yargılama, yükleme ve tahminde bulunma eğilimi.

11

12 Açıklama Tarzı Kişinin hayatındaki olayları açıklamada alışageldiği yol. Negatif, kötümser depresif bir açıklama tarzı başarısızlığı değişmez, genel ve içsel nedenlere yükler.

13

14

15 Davranışsal Tıp Sağlık ve hastalık hakkındaki davranışsal ve tıbbi bilgiyi birleştiren ve uygulayan disiplinler arası bir alan. Sağlık Psikolojisi Sağlığın ve hastalığın psikolojik kökenlerinin incelenmesidir. Davranışsal tıbba psikolojik katkı sunar.

16 Stresten kaynaklanan negatif duygular sağlık üzerine pek çok etkide bulunabilir.

17 Bu uyumsuz düşünce örüntüleri herhangi bir tedaviyi akla getirir mi?
Buraya kadar, ciddi depresyondan aşırı utangaçlığa ve fiziksel hastalıklara uzanan çeşitli sorunlarla ilişkili düşünce örüntülerini inceledik. Bu uyumsuz düşünce örüntüleri herhangi bir tedaviyi akla getirir mi?

18 Davranışlardaki değişimler içsel değişimi tetikleyebilir.
Kendi kendini ketleyici olumsuz tutumlar ve davranışlar döngüsü, daha becerikli davranışların öğretilmesiyle, benlik algısını değiştiren olumlu deneyimlerle ve negatif düşünce örüntülerini değiştirmekle kırılabilir.

19 Terapistler, uzman ve güvenilir iletişimci imgelerinden faydalanarak ikna edici argümanlar sunarak ve sorular yönelterek daha sağlıklı bir düşünce üretmeyi amaçlarlar.

20 Destekleyici yakın ilişkiler –sevildiğini, onaylandığını ve yakın arkadaşlar ile aile tarafından desteklendiğini hissetmek– hem sağlığı hem de mutluluğu öngörür.

21 İlişkilerimiz stresle doludur
İlişkilerimiz stresle doludur “Cehennem başkalarıdır” diye yazmıştır Jean-Paul Sartre.

22 Yakın ilişkiler mutluluğu da artırır
Yakın ilişkiler mutluluğu da artırır. Arkadaşlarıyla ve aile üyeleriyle samimi, uzun süreli bağlılığa sahip olanlar kayıplarla daha iyi başa çıkarlar ve daha mutlu olduklarını belirtirler.


"HANGİ ANA BAŞLIKLARI İŞLEYECEĞİZ : Klinik Kararların Doğruluğunu Ne Etkiler? Hangi Bilişsel Süreçler Davranışsal Sorunlara Eşlik Eder? Tedaviyle." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları