Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İstanbul Teknik Üniversitesi’ne hoşgeldiniz..

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İstanbul Teknik Üniversitesi’ne hoşgeldiniz.."— Sunum transkripti:

1 İstanbul Teknik Üniversitesi’ne hoşgeldiniz..
YLSY 2015 Öğrencileri için Tanıtım Sunumu Aralık 2015

2 Neden İTÜ? MEB YLSY kapsamındaki öğrencilere tercih yapma konusunda yardımcı olmak için hazırladığımız bu sunumda hepinizi kutluyor ve başarılar diliyoruz. Kuruluşu 1773 yılına dayanan İstanbul Teknik Üniversitesi Türkiye’nin en saygın üniversiteleri arasında yer almaktadır. Üniversitemiz uluslararası kalitesiyle de anılmaktadır. Süleyman Demirel, Yılmaz Erdoğan, Muhammed Şahin, Orhan Pamuk, Oğuz Atay ve Vedat Dalokay başta olmak üzere her alanda tanınmış mezunlar yetiştiren üniversitemiz en iyi eğitim alacağınız kurumlardan biridir.

3 Eğitim nerede olacak? YLSY Dil Eğitiminizi, İTÜ’nün en önemli birimlerinden biri olan Yabancı Diller Yüksekokulu’nda alacaksınız. Dersler İstanbul Avrupa Yakası’nda Maçka/Şişli’de bulunan Maçka Kampüsü’nde yapılacaktır. 2009 yılından beri İngilizce dil eğitimi alanında ABD Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilen tek kurum olan ve uluslararası bir prestije sahip Commission on English Language Program Accreditation (CEA) tarafından akredite edilen Yabancı Diller Yüksekokulu’muz her yıl  ortalama 3000 öğrenciye Lisans İngilizce Hazırlık Programı’nda, 300 öğrenciye de Uluslararası Ortak Lisans İngilizce Hazırlık Programı’nda eğitim vermektedir.

4 Maçka Kampüsü’ne nasıl ulaşabilirim?
Maçka Kampüsü’ne bütün semtlerden personel servisleri ile ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Kadıköy-Beşiktaş Vapuru, Üsküdar-Beşiktaş Vapurları ve Üsküdar-Kabataş motorları ile Avrupa Yakası’na geçip okula yürüyebilir ya da minibüslere binebilirsiniz. Taksim 54 no’lu otobüsler ile Harbiye durağında inip Maçka Demokrasi Parkı’ndan dakika yürüyerek gelebilirsiniz. Bağcılar- Kabataş Tramvay hattını kullanabilirsiniz. Beylikdüzü- Söğütlüçeşme Metrobüs Hattı’ndan Mecidiyeköy’de metro ile gelebilirsiniz. Hacıosman – Yenikapı Metro hattı ile Osmanbey durağında inip Nişantaşı içinden dakika yürüyerek gelebilirsiniz. Taksim - Maçka arasındaki teleferik hattı

5 Sınıflar nasıl ve nerede?
İTÜ, YLSY programına büyük önem vermektedir. Bundan dolayı bu programdaki öğrencilerin verimli bir biçimde eğitim alabilmeleri için Maçka Kampüsü’nde altyapısı güçlü sınıflar oluşturmuştur. Tarihi Maçka Silahhanesi binasında yapılan düzenlemelerle tüm sınıflar etkili bir dil eğitimi için gerekli olan projektör, ses sistemi, kablosuz internet ağı ile donatılmıştır. Ayrıca öğrencilerimiz için bir bilgisayar laboratuvarı da vardır. Öğrencilerimizin eğitim göreceği sınıflar binamızın ikinci katında yer almaktadır.

6 Yabancı Diller Kütüphanesi’nden nasıl yararlanabiliriz?
İTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’na YLSY Programı kapsamında gelen öğrencilerimize kimlik kartı sağlanacaktır. Geniş bir kaynak yelpazesine sahip olan kütüphanemizde genel İngilizce ve TOEFL / IELTS için çeşitli kaynaklardan bu kimlik kartıyla faydalanabilirsiniz. Bunlara ek olarak İTÜ Mustafa İnan Kütüphanesi de fiziksel olarak ve internet üzerinden erişebileceğiniz birçok kaynağa sahiptir.

7 Yemek olanakları nelerdir?
Yabancı Diller Yüksekokulu binasında yemek servisi de yapılan bir kantin vardır. Kampüs içindeki yemekhaneden kimlik kartlarınıza yükleyeceğiniz para ile günde 2 TL’ye yararlanabilirsiniz. Kampüs içindeki İTÜ Maçka Oteli’nin ÇATI Restoranı’nda ve Havuzbaşı Restoranı’nda yemek yiyebilirsiniz. Ayrıca Ayazağa, Gümüşsuyu ve Taşkışla kampüslerimizde yer alan yemekhane ve kantinlerden de istifade edebilirsiniz. Şehrin içinde çok merkezi bir konumda bulunan Maçka Kampüsü’müz dışında da geniş yemek veya çay-kahve seçenekleri vardır.

8 Spor yapma olanakları nelerdir?
Kimlik kartınızla Ayazağa Kampüsü’ndeki spor tesislerinden yararlanabilirsiniz.

9 Öğretim elemanlarının özellikleri nelerdir?
ÖYP, Uluslararası Ortak Lisans Programı, Sürekli Eğitim Merkezi gibi programlarda YDS, IELTS ve TOEFL sınav hazırlığı konusunda deneyimli öğretim elemanları görev almaktadır. Öğretim elemanlarımız yükseklisans, uluslararası CELTA ve DELTA diplomaları gibi mesleki niteliklerini arttıran birçok özelliğe sahiptir.

10 İTÜ’nün ÖYP’de Başarı Oranı Nasıl?
Bu yıl da Yabancı Dil Sınavı başarısını sürdürüyoruz.

11 Akademikpersonel.org tarafından yapılan anket sonuçlarında da İTÜ YDY’nin dil eğitimindeki başarısını görebilirsiniz.

12 Yönetimle nasıl iletişim kurabiliriz?
YLSY Programı ile ilgili konularda başvurabileceğiniz kişiler: YLSY Program Koordinatörü Çiğdem AYSEN YLSY Program Koordinatör Yardımcıları Elif Ece Yenen Zeynep Akça İsmail Erim Gülaçtı YLSY Program Koordinatörlüğü açık kapı yöntemiyle çalışmaktadır. Dilediğiniz konularda görüşme imkanı bulabilirsiniz.

13 İstanbul Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu olarak
YLSY Programı Dil Eğitiminde başarılar dileriz… İTÜ YDY


"İstanbul Teknik Üniversitesi’ne hoşgeldiniz.." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları