Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Oracle ‘IN KELİME ANLAMI ?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Oracle ‘IN KELİME ANLAMI ?"— Sunum transkripti:

1

2 Oracle ‘IN KELİME ANLAMI ?
Eski Yunanistan ve Roma'da gaip ’den haber veren kahin. (Gaip : Göz önünde bulunmayan, hazırda olmayan. Kaybolmuş olan. Görünmeyen alem.)

3 Oracle , Microsoft'un ardından dünyanın en büyük ikinci yazılım şirketidir.
  'i aşkın çalışanı, 'den fazla müşterisi ile 145 ülkede faaliyet göstermektedir.

4 Kuruluş yeri ve konumu ? Kaliforniya, Redwood Sahilleri,  ABD (1977)

5 Ceo’su hakkında ? Lawrence Joseph Ellison (D. 17 Ağustos 1944) veritabanı yazılımı firması Oracle'ın kurucusu ve CEO’su (Genel Müdür) dolar milyarder işadamı.

6 Larry Ellison da kişisel serveti ile dünyanın en zengin 15 işadamından biri.
 Bill Gates'in en büyük rakiblerinden olan Ellison, jet uçaklarına ve yat yarışlarına da oldukça meraklı. Ellison özellikle yaşlılık konusunda yapılan araştırmalara destek oluyor. Son yıllarda önemli bir değişim yaşayan Larry Ellison, tıp dünyasından önemli bilim adamlarından oluşan bir arkadaş grubuna sahip olmanın, artık savaş uçağı ve yat gibi pahalı zevklere sahip olmaktan daha değerli olduğuna inanıyor. Ellison bu inanca annesi ve Oracle'ın kurucularından Bob Miner'ın ölümünden sonra yöneldi.

7 Yetkili Kadrosu Jeffrey O. Henley: Yönetim Kurulu Başkanı
Safra A. Catz: Başkan/CFO(Finans Baş Sorumlusu) Charles Phillips: Başkan

8 Çalışma Alanları Yazılım: Donanım:

9 Ürünler Oracle Database Oracle eBusiness Suite
Oracle Application Server Oracle JDeveloper Oracle ADF Oracle Collaboration Suite Oracle Enterprise Manager

10 Gelir Dağılımı Gelir artış= $23,252 milyar(2009)
İşletme gelir artış= $8,321 milyar (2009) itibariyle. Net gelir artış= $5,593 milyar(2009) itibariyle

11 Çalışan Sayısı Çalışan sayısı (Sun Microsystems'le birleşmeden sonra) ( tarihi itibarıyla)

12

13 SUN HAKKINDA? Sun Microsystems, merkezi Santa Clara, Kaliforniya'daki Silikon Vadisi olan, 24 Şubat 1982 tarihinde kurulmuştu. Bilgisayar ve bilgisayar parçaları, yazılım ve bilgi teknolojileri de dahil olmak üzere birçok alanda üretim ve satış yapan şirkettir. Sun, 27 Ocak 2010 tarihinde, 20 Nisan 2009 tarihinde imzalanan bir anlaşmaya göre, 7.4 milyar $ karşılığında Oracle tarafından satın alındı. Sun Microsystems; Oracle, USA, Inc ile birleşti Oracle America, Inc. adını aldı

14 Şirketin üretim tesisleri İskoçya'da, Hillsboro, Oregon ve Linlithgow yerleşimlerinde bulunmaktadır.
Sun firmasının merkezinin bulunduğu Kaliforniya, Santa Clara, 1888 - 1972 yılları arasında, ruh ve sinir hastalıkları merkezi olan Agnews Geliştirme Merkezi'nin batı yerleşkesiydi.

15 TARİHÇE Sun'ın ilk Unix tabanlı iş istasyonu tasarımı, Andy Bechtolsheim tarafından henüz Stanford Üniversitesi'nde lisans öğrencisiyken yapıldı. Andy Bechtolsheim, Stanford Üniversitesi Ağı iletişim projesi için, üniversitenin bilgisayar bilimleri bölümündeki yedek parçaları ve Silikon Vadisi'nden aldığı malzemeleri kullanıp "68000 Unix Sistemi'ni" tasarladı. İlk Sun iş istasyonu Unix 7 kullanmaktaydı. Unix 7 sistemi, Unisoft yazılımı aracılığıyla tüm işlemcili makinelere yüklendi. 1982 Şubat'nda, Andy Bechtolsheim ve takiben Stanford lisans öğrencileri Vinod Khosla, Scott McNealy ve Berkeley'den Bill Joy (Berkeley Yazılım Dağıtımı'nın (BSD Unix) ilk geliştiricisi), Sun Microsystems şirketini kurdular.

16 Şirket ismi Stanford (S), University (U) ve Network (N) kelimelerinin baş harflerinden oluşturuldu ve şirketin borsadaki adına da yansıdı. Sun'ın önde gelen diğer isimleri ise avukat John Gilmore ve James Gosling'tir. Sun Unix tabanlı ağ programlaması, TCP/IP ve NFS (Network File System) kavramlarının ilk savunucularındandır.

17 Kurucuları Andy Bechtolsheim Bill Joy Vinod Khosla

18 Oracle ‘ın Sun Satın Alması
Bildiğiniz gibi bugün itibari ile Oracle, Sun’ı satın aldı. Bu vesile ile, bu büyük satın alımın gerekçelerini ve önümüzdeki süreçte doğurabileceği sonuçları analiz edelim…

19 The Network Is The Computer.
Sloganları The Network Is The Computer. (AĞ BİLGİSAYARDIR)

20 Sun Hikayesi Öncelikle 2007 ve 2008 senelerini analiz edelim… Bildiğiniz gibi Sun, küresel ekonomik krizin başladığı 2007′nin son çeyreğinden itibaren, küresel krize paralel bir trend gösterdi. Bunun anlamı şu: Sun krizden etkileniyordu ve “literally” batıyordu ve 2008 senelerinin NASDAQ verilerini incelerseniz, Sun’ın dibe vuruşunu net bir şekilde görebilirsiniz.

21  Sun, 11 Ekim değeri olan 24.60′ı bir daha yakalayamadı ve o tarihten itibaren istikrarlı bir şekilde değer kaybetmeye başladı. Ne zaman hisseler dibi gördü (2.80), sanıyoruz. Sun’ın yönetim kurulundan birileri önemli bir karar aldı, Sun satılacaktı ama Sun’ı kim alırdı ? Sun’ı ciddi anlamda alabilecek iki şirket vardı, IBM ve Oracle ( neden Microsoft kılını kıpırdatmadı derseniz, Microsoft’un Sun’ı almasına izin vermezlerdi, hukuki sorunlar, rekabet vs.)

22 IBM ve Oracle Sun’ı neden satın almak ister ?
1-) Ciddi bir geliştirici topluluğu. Java’nın hala “çekirdek” bir geliştirici topluluğu var.. Bunun yanı sıra gömülü sistemlerde Java hala önemli bir dil. 2-) NetBeans, Sun’ın desteklediği IDE.  3-) Solaris OS, Sun donanımı üzerinde çalışan bir server / os. 4-) Glassfish, java için open source bir uygulama sunucusu. 5-) OpenOffice. 7-) MySQL. ( bunu da biliyorsunuz) ayrica veritabanı deyince DB2′yi unutmamak gerek. 8-)VirtualBox ( vmware gibi sanallastirma yazilimi)

23 Merak edilen, Sun’ı neden IBM değil de Oracle satın aldı
Merak edilen, Sun’ı neden IBM değil de Oracle satın aldı ? IBM’nin kriz performansına bir bakalım. IBM, krizinin başladığı 2007′nin son çeyreğinde krizin geldiğini hissetmiş ama iyi bir yönetim sergileyerek kriz sürecini iyi idare etmiş. Ta ki 2008 ekim-kasım aralığına kadar. Krizin kendini iyice hissettirdiği ve dip yaptığı ekim-kasım ayında IBM’de değer kaybetmeye başlamış ve kasım 20′de dibi görmüştür. İşte bu noktadan itibaren IBM’in güçlü olduğuna dair piyasaya “işaret” vermesi gerekiyordu. Satın alım söylentilerinin çıktığı mart ayından itibaren, IBM’in tekrar 100 bandına çıktığını ve değerlendiğini görüyoruz.

24 Oracle kriz sürecinde gayet iyi performans göstermiş, düşüşler yaşasa da hemen toparlanmayı bilmiş, ta ki krizin kendisini iyice hissettirip dip yaptığı eylül-ekim aylarına kadar. Bu andan itibaren Oracle’da ciddi bir kriz trendin girmiş, toparlamaya çalışsa da gibi bir dip noktayı görmüştür. İşte o anda, Larry Ellison tıpkı IBM gibi akıllıca bir hamle ile Sun ile ilgilendiklerini belirtmiş olmalı ki, Oracle hızla toparlanma sürecine girmiştir. Nihayetinde Oracle toparlanmaya başlamış… Nihayetinde de Sun’ı satın almışlardır.

25

26 BİZİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN
TEŞEKKÜR EDERİZ HAZIRLAYANLAR CESUR TAPAN BÜŞRA GİRGİN SEMRA TAŞIRAN AYTEN ALTUNDAĞ


"Oracle ‘IN KELİME ANLAMI ?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları