Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SINAV TAKTİKLERİ VE SON ÖNERİLER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SINAV TAKTİKLERİ VE SON ÖNERİLER"— Sunum transkripti:

1 SINAV TAKTİKLERİ VE SON ÖNERİLER.......
OKS 2013 SINAV TAKTİKLERİ VE SON ÖNERİLER

2 Sınav Öncesinde Çalışmalarınızdaki yoğun tempoyu yavaş yavaş azaltın.
Açık havada dolaşarak, hoşlandığınız şeyleri yaparak kendinizi dinlendirin.

3 Olumlu duygular üreterek kendinize başaracağınızı söyleyin ve Olumlu hayaller kurun.Kendinize sürekli ‘BEN KENDİME GÜVENİYORUM, YAPABİLECEĞİME İNANIYORUM’ diyerek Olumlu telkinde bulunun.

4 Sınav hakkında gerilim oluşturacak her türlü ortamdan uzak durun
Sınav hakkında gerilim oluşturacak her türlü ortamdan uzak durun.Akraba ve arkadaş çevresinden kimselerle lüzumsuz tartışmalara ve kıyaslamalara GİRMEYİN. Bir yıl boyunca yapamadığınız işleri özellikle DERS çalışmayı son bir hafta içinde yapmaya KALKIŞMAYIN.

5 Sınav Salonu İle İlgili Uyarılar
Sınava gireceğiniz binayı ve salonu mutlaka önceden görün.Sınav günü kolay ve rahat bir ulaşımın nasıl sağlanacağını belirleyin.

6 DERS ÇALIŞMAYI BIRAKIN
SINAVDAN 1 GÜN ÖNCE DERS ÇALIŞMAYI BIRAKIN Sakinleştirici ilaçlar almayın. Çay, kahve gibi içecekleri fazla içmeyin.

7 Çantanızı akşamdan hazırlayın.Çantanızda bulunması gerekenler:
Sınav Kimlik Kartı ile Özel kimlik Kart(Nüfus Cüzdanı) En az iki adet siyah ve yumuşak uçlu kurşun kalem Yumuşak ve leke bırakmayan silgi Kalemtraş

8 Yiyeceğiniz yemeklerin aşırı yağlı ve daha önce yemediğiniz türden olmamasına dikkat edin.Sarımsaklı ve Yoğurtlu makarna hem rahatlatacak hem de adrenalin seviyenizi dengede tutacaktır. Bütün saatleri sabah kalkacağınız saate kurun ve sabah sizi kaldırmaları için ailenizi uyarın. Erken yatın ve rahat rahat uyuyun.

9 SINAV GÜNÜ Erken uyanın , Ilık bir duş alın.
Normal bir kahvaltı yapın.(Reçel, bal gibi glikozlu besinleri tercih edebilirsiniz.) Evden çıkarken çantanızı mutlaka KONTROL edin. Sınav salonuna girmeden önce tuvalet ihtiyacınızı giderin. Sınav öncesinde dakikalarınızı sakin bir şekilde geçirmeye çalışın.Gazete alıp okuyabilirsiniz.

10 SINAV BAŞLARKEN Görevlilerin açıklamalarını DİKKATLE dinleyin
Verilen cevap kağıdının size ait olup olmadığını ve soru kitapçığının tüm sayfalarının tam olup olmadığını KONTROL edin, problem varsa salon görevlilerine bildirin. Cevap kağıdınız adınıza düzenlenmemiş ise kendi adınıza düzenlenmiş olanı isteyin.

11 Cevap kağıdınızda doldurulması gereken tüm yerleri doldurun.
KİTAPÇIK TÜRÜNÜ KODLAMAYI, İMZA ATMAYI UNUTMAYINIZ. Soru kitapçığının ön kapağına adınızı soyadınızı, TC kimlik ve salon numaranızı yazın.

12 SINAVDA Sınava en iyi olduğunuz bölümden BAŞLAYINIZ.
Sınav süresini en iyi olduğunuz bölümlere ve ihtiyacınız olan puan türüne göre ayarlayınız. Sınavda, daha önce deneme sınavlarında izlediğiniz yöntemin DIŞINDA FARKLI bir tarz DENEMEYİN!!!! Soruları ANLAMADAN çözmeye KALKMAYIN. Uzun soruları ön yargıyla hemen ATLAMAYIN, çünkü çoğunlukla cevap sorunun içindedir.

13 Sorularla İNATLAŞMAYIN
Cevap seçeneklerindeki ‘hiçbiri’, ‘yalnızca’ gibi ifadelere DİKKAT EDİN. Bazı sorularda soru kökü ‘OLAMAZ’, ‘DEĞİLDİR’, ‘YANLIŞTIR’ gibi olumsuz ifadelerle kurulmuş olacaktır.Sizden ne istendiğini anlamadan cevap vermeyin. Soru kökünde yer alan ve çoğunlukla altı çizili olan ‘HANGİSİ DEĞİLDİR’, ‘EN ÖNEMLİ’, ‘HANGİSİNDE YOKTUR’, ‘HANGİSİ OLAMAZ’ gibi ifadelere dikkat edin.

14 Paragraf yada parçaya bağlı sorularda önce soru kısmını okuyun
Paragraf yada parçaya bağlı sorularda önce soru kısmını okuyun.Böylece paragraf yada parçayı hangi sorunun cevabı için okuduğunuzu önceden bilirsiniz. Sınav sırasında dikkatinizin dağıldığını yada zihninizi toparlayamadığınızı hissederseniz paniğe kapılmadan kalemi bırakıp 10 – 15 sn.(gerekirse gözlerinizi yumarak) dinlenebilirsiniz.

15 Sınavda kolay, normal ve zor sorular vardır
Sınavda kolay, normal ve zor sorular vardır.Çok zor olan bir iki soruyu cevaplayamadığınızda bunun doğal olduğunu kabul edin ve bu sorular yüzünden özgüveninizi KAYBETMEYİN. Cevabını bilmediğiniz soruları işaretlemeden önce 3 yanlışın 1 doğruyu götürdüğünü hatırlayın. Cevaplayamadığınız soruya takılıp kalmayın.

16 Özel bir kodlama geliştirerek soru kitapçığı üzerinde bu kodlama sistemini uygulayın.Mesela kesinlikle çözemeyeceğiniz soruların yanına (-) eksi koyabilir;tekrar bakayım dediklerinizde (?) işaretini kullanabilirsiniz.Böylece ikinci turda kendinize kolaylık sağlamış olursunuz. Cevap kağıdına kodlama yaparken sona bıraktığınız ya da cevap vermediğiniz soruların numarasına Dikkat edin, kaydırma yapmamak için her soruyu cevap kağıdındaki numarasına bakarak işaretleyin.

17 Hız ve doğruluk açısından dengeyi sağlamaya çalışın
Hız ve doğruluk açısından dengeyi sağlamaya çalışın.Çok hızlı olayım derken hata yapmaktan yada gerçekten doğru seçenek bu mu diyerek soru üzerinde gereğinden fazla durmaktan kaçının. Doğru seçeneği buldum diyerek diğer seçenekleri okumamazlık yapmayın. Kodlama yaparken yuvarlağı taşırmayın.Çok silik ya da bastırarak cevap kağıdınızı zedeleyecek şekilde kodlama yapmayın.

18 BAŞARACAĞINIZA İNANMIYORSANIZ
SONUÇ İNANÇLARIMIZ SONUCU ETKİLER BAŞARACAĞINIZA İNANMIYORSANIZ BAŞARAMAZSINIZ O HALDE; BAŞARMAK İÇİN İNANMALISINIZ

19 Sınav bitiminde soru kitapçığınızı, cevap kağıdınızı ve Sınav Kimlik Kartınızı (sınava başlarken toplanabilir.)görevlilere teslim ediniz.Bu 3 belge teslim edilmemiş olmazsa sınavınız DEĞERLENDİRİLMEZ!!!

20 SINAVDAN SONRA OKS geleceğinizi kurabilmenizin önemli adımlarından biridir; ancak her şey değildir.Ayrıca, kişiliğinizin veya zekanızın belirleyicisi de değildir.Sadece sınavda sorulanlar kadarıyla o andaki birikiminizi ölçer.Sınavın ve sonucunun değerlendirilmesi, tercihlerin belirlenmesi gibi hususlarda gerekli yardım için Rehberlik Servisi olarak sizlere yardım edeceğiz.

21 “Sınav zor muydu, kolay mıydı. “ tartışmasına kapılmayın
“Sınav zor muydu, kolay mıydı? “ tartışmasına kapılmayın.Netleriniz istediğiniz bölüme, yetiyorsa kolay, yetmiyorsa zor diyeceksiniz elbette. Gerçekte ise neden zor veya kolay olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Bir süre kendinize zaman ayırın; yapmak istediğiniz şeyleri yapın.Görmek istediğiniz kişilerle birlikte olun.

22 Sınava nasıl hazırlandın? Çok çok çalıştım diyebilir misin?
Beşinci sınıftan itibaren, sınavlara azıcık da olsa hazırlanmaya başlamıştım. Sekizinci sınıfta ise, düzenli olarak çalışmaya çok dikkat ettim. Çok çok fazla çalıştım diyemem ama verimli bir çalışma dönemi yaşadım. Hiç aksatmadan günde üç saat ders çalışıyordum. Çözdüğüm soru sayısı ise 200 civarındaydı. Ailenle diyaloğun nasıldı? Annem ve babam benim başarılı olmam için çok uğraştılar. Desteklerini hep hissettim. Bana karşı hep anlayışlıydılar, ben de bunun bilincindeydim, onları mahcup etmediğime inanıyorum, bundan sonra da her zaman bana destek olacaklarını biliyorum.  

23 Hazırlık sürecinde bir gününü nasıl  geçirdiğini anlatır mısın?
Kendime bir plan yapmıştım ve onu uygulamaya çalışıyordum. Sabahları erken kalkmaya özen gösteriyordum. Hafta içi okulda dersleri hiç kaçırmamaya dikkat ettim, iyi dinlemeye çalıştım. Okul dönüşünde de mutlak o günkü konuların tekrarını yapıyordum. Ardından da OKS’ye hazırlık konularına bakıyordum. Sınava hazırlanırken ders dışında nasıl vakit geçiriyordun? Arkadaşlarımla sohbet etmeyi çok seviyorum, onlarla sık sık bir araya geliyorduk. Bir de yürüyüş yapmaktan hoşlanıyorum, sınav hazırlığından bunalınca yürüşe çıkmak bana iyi geliyordu.

24 Sınavlara hazırlık süreci sosyal yaşamını nasıl etkiledi?
Hiç bir şekilde etkilenmedim.Çünkü çalışmam devamlı bir süreç olduğu için, hayatım normal seviyesinde gidiyordu. Ama son sene çalışmamı ikiye katladım ve Türkiye birinciliğini aldım. Sınav stresi, kaygı yaşadın mı? Çok stres ve kaygı yaşadığımı söyleyemem. Deneme sınavları yaptıkça, var olan stresim de azalıyordu. Dershanede çözdüğümüz onlarca sınavın yanında, okulda da yaklaşık 50 deneme sınavı çözdük, her bir sınav beni daha da rahatlatıyordu. Sınav sırasında düşüncelerin nasıldı? Sadece ve sadece sorulara odaklandım. Başka hiç bir şey düşünmedim, aklıma olumsuz duyguların yerleşmesine izin vermedim

25 UNUTMAYIN SİZİ HER KOŞULDA SEVİYORUZ !
SINAV BİTTİ (Mİ?)‏ BAŞARILAR UNUTMAYIN SİZİ HER KOŞULDA SEVİYORUZ !

26 SINAVDA VE HAYATTA BAŞARI DİLEKLERİMİZLE Rehberlik Servisi


"SINAV TAKTİKLERİ VE SON ÖNERİLER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları