Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Farklı CD‘ ler FarklI Yazılımlar

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Farklı CD‘ ler FarklI Yazılımlar"— Sunum transkripti:

1 Farklı CD‘ ler FarklI Yazılımlar

2 FARKLI CD’ LER Sizce neden böyle bir uyarı çıkmıştır?
Aykut çok beğendiği bir strateji oyununu satın alarak bilgisayarına kurdu. Rüya Aykut’ un oynadığı bu oyunu çok beğendi ve kendisi de bilgisayarına kurmak istedi. Bir bilgisayar dergisinin bu oyunu verdiğini işitti. Dergiyi alarak bilgisayarına kurdu. Oyunun birinci aşamasını tamamladıktan sonra bundan sonraki aşamalara geçemeyeceğini belirten bir uyarı çıktı. Sizce neden böyle bir uyarı çıkmıştır? Bir sonraki slaytaki CD resimlerini beraber inceleyelim uyarının çıkma nedenlerini tekrar düşünelim.

3 FARKLI CD’ LER Şimdi Aykut’ un ve Rüya’ nın oyun CD leri arasındaki farkı söyleyelim.

4 YazIlIm Nedİr? Yazılıma birkaç örnek;
Bir bilgisayarda donanıma hayat veren ve bilgi işleminde kullanılan programlar, programlama dilleri ve belgelerin tümüne yazılım diyoruz. Yazılıma birkaç örnek; Windows XP Müzik Programları Resim Programları Bilgisayar Oyunları

5 KULLANIM HAKLARINA GÖRE YAZILIM TÜRLERİ:
Kullanım haklarına göre farklı yazılım türleri bulunmaktadır. Bunlar; LİsanslI YazIlIm Ücretsİz YazIlIm (Freeware) Demo YazIlIm PaylaşIlan YazIlIm (Shareware)

6 KULLANIM HAKLARINA GÖRE YAZILIM TÜRLERİ:
LİsanslI YazIlIm: Kullanım haklarını satın almış ya da bu hususta bir sözleşme imzalamış bir kişi ya da bir grup tarafından kullanılabilen yazılım. Ücretsİz YazIlIm (Freeware): İnternet üzerinden, bilgisayar dergisi CD'lerinden ya da kullanıcı grupları aracılığı ile dağıtılan ve hiçbir ücret talep edilmeyen yazılım.

7 KULLANIM HAKLARINA GÖRE YAZILIM TÜRLERİ:
Demo YazIlIm: Tanıtım programı. Geliştirme ya da pazarlama aşamasındaki bir programın yeteneklerini gösteren kısıtlı sürüm. PaylaşIlan YazIlIm (Shareware): Bilgi hizmet sunucuları tarafından kullanıcılara ücretsiz olarak ya da çok küçük bir abonelik ücreti ile dağıtılan ve deneme mahiyetinde olan yazılım. Bu yazılımların genellikle gün gibi bir kullanım süresi bulunmaktadır.

8 DEĞERLENDİRME 1- LİsanslI YazIlIm NEDİR?
2- Ücretsİz YazIlIm (Freeware) NEDİR? 3- Demo YazIlIm NEDİR? 4- PaylaşIlan YazIlIm (Shareware) NEDİR?

9


"Farklı CD‘ ler FarklI Yazılımlar" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları