Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ"— Sunum transkripti:

1 REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
TÜRKKONUT ANAOKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ

2 REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANIMIZ;
Sema TÜRKAY

3 Eğitimin her aşamasında olduğu gibi,
Okul Öncesi Eğitimde de Rehberlik Hizmetleri çok önemli ve işlevseldir.

4 REHBERLİK NEDİR? Okul öncesi eğitim döneminde çocukların her yönüyle sağlıklı gelişmeleri,okul ortamına uyum sağlamaları ve kapasitelerini kullanabilmeleri için eğitim çalışmalarıyla birlikte yürütülen profesyonel hizmetlerdir..

5 REHBERLİK NE DEĞİLDİR ? Rehberlik bir ders değildir.
Rehberlik servisinin birey her sıkıntıya düştüğünde ona kol kanat germek gibi bir anlayışı yoktur. Rehberlik her türlü problemi hemen ve tek başına çözebilecek sihirli bir güç değildir. Rehberlik bir şikayet merkezi değildir. Rehberlik bilimsel ve profesyonel bir yardımdır.

6 AMACIMIZ: Rehberlik Servisimizce yapılan tüm hizmetler;çocuklarımıza güven kazandırmak,hayatı ,insanları,kendisini sevdirmek,işbirliği duygusunu geliştirmek,kendisi ve çevresiyle uyumlu bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olmak amacını taşır.

7 AMACIMIZ ÖĞRENCİ-AİLE-OKUL ÜÇGENİNDE SAĞLIKLI İLETİŞİMİN SAĞLANMASINA YARDIMCI OLARAK, ÖĞRENCİLERİMİZİN SOSYAL,DUYGUSAL,ZİHİNSEL GELİŞİMİNE KATKIDA BULUNMAK, ÖĞRENCİLERİMİZİN DEĞİŞİK ALANLARDAKİ POTANSİYELLERİNİ FARK ETMELERİNİ VE GELİŞMELERİNİ SAĞLAYARAK,EN YÜKSEK EĞİTİM-ÖĞRETİM PERFORMANSINA ULAŞABİLMELERİ İÇİN DESTEK VERMEK,

8 OKULA YENİ BAŞLAYAN,NAKİL GELEN VE DEVAM EDEN ÖĞRENCİLERİMİZİN DURUMLARINA UYGUN SINIFLARA YERLEŞTİRİLMESİNDE VE UYUM SÜRECİNDE YARDIMCI OLMAK. PROBLEM OLUŞMADAN ÖNLEMEK BİLİNCİYLE,ÖĞRENCİLERİN BİREYSEL GELİŞİM SÜREÇLERİNDE ONLARI GÖZLEMLEMEK,TANIMAK, BİLGİLENDİRMEK, BECERİ KAZANMALARI İÇİN UYGUN GİRİŞİMLERDE BULUNMAK.

9 İLKELERİMİZ * GİZLİLİK * GÖNÜLLÜLÜK * SÜREKLİLİK
* KİŞİ HAKLARINA SAYGI * EŞİTLİK * İŞBİRLİĞİ * TOPLUMSAL SORUMLULUK

10 ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ:

11 EĞİTSEL REHBERLİK ÇALIŞMALARIMIZ:
* Çocuklarımızın bulundukları yaş dönemi dikkate alınarak ,öncelikle okula ve okulun bulunduğu çevreye uyum sağlaması, *İlgi ve yetenekleri doğrultusunda uygun olanaklar hazırlamak, *Okuma ve öğrenmeye karşı ilgi uyandırmak.

12 MESLEKİ REHBERLİK ÇALIŞMALARIMIZ:
Okul öncesi dönem mesleki gelişimin başlangıcı kabul edildiği için, çocuğumuzun bulunduğu döneme özgü mesleki gelişim görevlerini gerçekleştirmesi amacına yönelik çalışmalar yapılacaktır.

13 KİŞİSEL REHBERLİK ÇALIŞMALARIMIZ:
Öğrencilerimize karşılaştıkları sorunları çözebilmeleri,kendileri ve çevreleriyle barışık bir yaşam tarzı benimsemeleri,kendini gerçekleştirmeleri konularında bireysel rehberlik çalışmaları yapılacaktır.

14 VELİLERİMİZE YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ:
* Gelişim Dönemleri * Anne-Baba Tutumlarının Çocuğun Gelişime Etkisi * Çalışmalarımız bireysel ve grup görüşmeleri şeklinde yürütülmektedir.

15 ÖĞRETMENLERİMİZE YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ:
*Yıllık rehberlik planı dahilinde öğrencilerin gelişim dönemleri,sosyal beceri eğitimi vb. konularda yardım verilecektir. *Sınıf öğretmenlerimizle işbirliği içinde,güven,gizlilik ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde rehberlik çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

16 SEVGİYLE KALIN


"REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları