Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SUYUN SESİNE KULAK VERİN! Poseidon Su Kaşifleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SUYUN SESİNE KULAK VERİN! Poseidon Su Kaşifleri"— Sunum transkripti:

1 SUYUN SESİNE KULAK VERİN! Poseidon Su Kaşifleri

2 YAŞADIĞINIZ BÖLGEDEKİ GÖLDEN SU İÇER MİSİNİZ?
Temiz su elde etmek için, akarsu, göl, ırmak ve yağmurdaki tatlı suya bağlıyız. Dünyamızdaki sadece 9 kişiden 1’inin temiz suya erişimi vardır.

3 SUYU NASIL KİRLETİYORUZ?
Çöp dökme Tarımdaki kimyasallar Tahliye Borusuna dökülen deterjanlar Lavabodan aşağı giden Sıvı Yağ, Katı Yağ ve Sanayi Yağı DÜNYAMIZDAKİ SUYUN SADECE % 1’İNİN İÇMEK İÇİN GÜVENLİ VE KOLAY ERİŞİLEBİLİR OLDUĞUNU BİLİYOR MUYDUNUZ?

4 KİRLİLİĞİN ETKİLERİ NELERDİR?
Kötü insan sağlığı Zarar görmüş ya da yok edilmiş doğal ortamlar Vahşi yaşama zarar verme ve besin zincirinde kırılmalar Kirliliği gidermek için gösterilen ekonomik çabalar Kirlilikten kaynaklanan hasarın temizlenmesi için devasa enerji harcanması

5 KÜÇÜK ADIMLARLA BÜYÜK İŞLER BAŞARIN!
TIKANIKLIĞA SON VERİN! Katı yağlar, sıvı yağlar ve eritilmiş hayvansal yağları lavaboya ya da kanalizasyona dökmek yerine biriktirin. Yağlar soğuyunca katılaşır ve lağım sistemini tıkar, taşmalara neden olur. Lağım tıkanmaları salgınlara ve hastalıklara davetiye çıkarır.

6

7 TAAHHÜTTE BULUNMAYA HAZIR MISINIZ?
ATIK YAĞLARINIZI LAVABODAN DÖKMEK YERİNE, BİR KAPTA TOPLAYARAK İLGİLİ BİRİMLERE İLETECEĞİNİZE KENDİNİZE SÖZ VERİR MİSİNİZ?

8 DEĞERLİ SU Dünyadaki 9 kişiden sadece 1’i güvenli içilebilecek temiz suya erişebiliyor. Bu nedenle, Su tasarrufu çok kıymetlidir. Yedek su diye bir şey yok.

9 AYAK İZİMİZ NE KADAR? Tuvalet sifonu: yaklaşık 10 litre
Açık musluk (el yıkama, diş fırçalama v.b.): yaklaşık dakikada 6 litre 8 dk’lık duş: yaklaşık 62 litre/ bir banyo: yaklaşık 80 litre İçme suyu: yaklaşık 1-2 litre

10

11 TAAHHÜTTTE BULUNMAYA HAZIR MISINIZ?
EVİNİZDE VEYA BAHÇENİZDE ÇİÇEKLERİ SULAMA KABI İLE SULAYACAĞINIZA, ÇAMAŞIR VEYA BULAŞIK MAKİNASI TAM OLARAK DOLDUĞUNDA ÇALIŞTIRMAYA, ARABANIZI HORTUMLA DEĞİL, KOVA SU İLE YIKAYACAĞINIZA KENDİNİZE SÖZ VERİR MİSİNİZ?

12 SAKLI SU BİR FİNCAN ÇAY YAPMAK İÇİN NE KADAR SUYA İHTİYAÇ
OLDUĞUNU BİLİYOR MUSUNUZ? GİZLİ SU AYAK İZİNİZİ AÇIĞA ÇIKARMAYA HAZIR MISINIZ?

13 AYAK İZİMİZ 1 FİNCAN ÇAY: 30 LİTRE, 1 FİNCAN KAHVE: 140 LİTRE
1 ELMA: 70 LİTRE, 1 PORTAKAL: 50 LİTRE 1 BARDAK PORTAKAL SUYU: 170 LİTRE 1 KİLO SIĞIR ETİ: LİTRE

14 BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?
1 PAMUKLU GÖMLEKTE: 2700 LİTRE 1 ÇİFT AYAKKABIDA: 8000 LİTRE 1 KOT PANTOLONDA: LİTRE SU 1 TOP KAĞITTA: 5000 LİTRE SU GİZLİDİR.

15 TAAHHÜTTE BULUNMAYA HAZIR MISINIZ?
Daha az kahve içmeye, Daha az et yemeye, Daha az pamuklu kıyafet giymeye, Daha az kağıt harcamaya, kağıdı geri dönüştürmeye kendinize söz verir misiniz?

16 DÜNYAMIZIN SUYU TATLI SU KÜRESEL BİR SORUNDUR.
Bir kişinin günlük ortalama su kullanımı: ABD’de 575 litre Brezilya’da 187 litre Çin’de 86 litre Kamboçya’da 15 litre Mozambik’te 4 litredir.

17 TEMİZ SUYA ERİŞİMİ ÇOK AZ OLAN ÜLKELERDE YAŞAYAN İNSANLARIN YAŞAMDA BİR GÜNÜ

18

19

20

21

22

23

24

25

26 BİR AN BİLE BEKLEMEDEN ADIM DEĞİŞTİRİN!


"SUYUN SESİNE KULAK VERİN! Poseidon Su Kaşifleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları