Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Innovation forge.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Innovation forge."— Sunum transkripti:

1 innovation forge

2 İnternet Videoları ile Merkezi Eğitim
Özer Aydemir Genel Müdür, Bor Yazılım

3 Bor Yazılım Hakkında AMAÇ VİZYON ÜRÜNLER
Bor Yazılım 1 Mart 2007’den bu yana faaliyet göstermektedir. AMAÇ Eğlenceli, kullanışlı, hizmet kalitesini arttıran, Mobil, Video, Web2.0, Kurumsal Süreç Takibi ve GIS çözümleri üretmek. VİZYON Daha güçlü ve eğlenceli mobil ve video yayıncılığı çözümleri üretmek için teknolojilerin sınırlarını zorluyoruz. Bunun yanında paydaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla çözümler sunmaya da devam ediyoruz. ÜRÜNLER MUGA – MOBİL Uygulama Geliştirme Altyapıları, IVME – Internet Videoları ile Merkezi EğitimKurumsal Yazılım Çözümleri, Web2.0 Uygulamaları, Danışmanlık

4 Projelerimiz ve Paydaşlarımız
Kamu Kurumları Public Enterprises Yurtiçi Özel Sektör Uluslararası Şirketler TPAO İŞKUR İSGÜM MYK Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Vodafone EnerjiSA Turkuvaz Medya Anvato LLC. Verkta LLC. UnivisionTV Good Magazine Intryca V I Arge İşbirliklerimiz Turkcell Teknoloji Netaş SEHA Ericsson Türkiye NATEK Likya VTT NXP KoçSistem Siemens Everis Materna N S S L M

5 Bilgi ve teknolojilerimizi, kusursuz yaratıcıkla birleştiyoruz.
Ekibimiz Bilgi ve teknolojilerimizi, kusursuz yaratıcıkla birleştiyoruz. Yüksek Lisans Mezunları

6 İvme Nedir? PLATFORM TEKNOLOJİ
IVME – Başta video olmak üzere tüm zengin medyaların, saklanması, sunulması, raporlanması ve sorgulanmasını sağlayan. Bunun yanında ikili görüşmelere ve video konferanslarına olanak sağlayan bir kurumsal yayıncılık çözümüdür. PLATFORM IVME platformdan ve donanımdan kesinlikle bağımsızdır. TEKNOLOJİ Zengin medyanın yayınlanmasından, izlenmesine kadar Sunucularınızın işletim sistemleri herhangi bir Linux/UNIX dağıtımı olabileceği gibi, Microsoft ürünü de olabilir. IVME yeni nesil «IPTV Set Top Box» lar ile uyumludur. IVME HTML5 ve AS3 oynatıcıları ile yeni nesil tablet ve telefonların hepsinde kullanılabilir. TV, STB, Tablet, PC, Akıllı Telefonlar …vb. sorunsuz çalışır. tüm aşamalarda çözümler sunan IVME’de her aşama çözülecek probleme en uygun teknoloji ile çözümlenmiştir. Sistemimiz ‘hibrit’ yapıdadır. MySQL, Wowza Streaming Server, PHP5.0, J2EE, AS3, HTML5, Node.js, mongo db kullandığımız geliştirme ortamları ve yardımcı uygulamalardır.

7 IVME Platform

8 VTYS ve Yayın Sunucusu VTYS Yayın Sunucusu
IVME Platformdan ve donanımdan bağımsız olduğu gibi kullandığı üçüncü parti yazılımlardan da bağımsızdır. VTYS Halihazırdaki sürümleri MySQL VTYS üzerinde olan IVME; PostGRE SQL ve Oracle VTYS’leri de sorunsuz desteklemektedir. Yayın Sunucusu Türkiye temsilcisi olduğumuz Wowza yayın sunucusu ve açık kaynak kodlu RED5 IVME’nin desteklediği yayın sunucularıdır.

9 IVME Middleware VIBRO Manager Analitik Sunucusu Arşiv Sistemi RBAC
Kural Motoru Konferans ve İkili Görüşme Yardımcı Öğe Sağlayıcı Planlayıcı Soru Bankası VTYS ve Yayın Sunucuları

10 Analitik Sunucu Oynatıcılar üzerinden videolar izlenirken alınan tüm aksiyonlar, analitik sunucusunda toplanmaktadır. Bu Sayede: İzleyici (kim, neyi, ne zaman, ne kadar izledi) ve İçerik (hangi içerik, grup, kategori topluluk tarafından nasıl izlendi) bazlı izleme raporları alınabilmektedir.

11 Arşiv Sistemi Video ( mov , avi , mp4 , 3gp ,h264 , … ),
Ses (mp3 , aac ..), Doküman ( .ppt, .doc, .xls , .html , .psd , .pdf ...), Resim (.jpg, .jpeg, .png, .tff, .targa) formatlarına destek vermektedir . Medya etiketleme (tüm medya ya da zaman bazlı) Farklı formatlara çevirme (encoding/transcoding) Arşivlenen medyayı kategorize etme, sorgulama, oynatıcı listeleri oluşturma…

12 RBAC – Rol Tabanlı Erişim Kontrolü
Kullanıcı yönetimi : Kullanıcı Kaydı Excel dosyası ile kullanıcı ekleme paneli Kullanıcı profil sayfaları Aktif kullanıcılar listesi Kullanıcı listesi ( hangi gruba sahip , hakkında önemli bilgiler ) Grup yönetimi : Grup listesi Grup – hak ilişkisi kurmak için yönetim sayfası Yeni grup ekleme sayfası LDAP ve Active Directory Entegrasyonu ile halihazırdaki kullanıcılarınız aynı zamanda IVME kullanıcısı olabilmektedir.

13 Kural Motoru Kural yönetimi : Kurallar Yetkili olan yönetici tarafından , izleyicilere atanacak videoların zamanlanmış halidir . Yönetici istediği anda yayına müdahale edip , kişilere ve gruplara özel kurallar atabilmektedir. Ana ekran kural yönetimi İkinci ekran kural yönetimi (Pip) Ana ekran ve pozisyon yönetimi Picture in picture , video ve ikinci ekran ses düzeyleri, in video özelliği

14 Kural Motoru AKTİF 40 KULLANICIYA KADAR , PC WEB KAMERASI veya IPCAM HARİCİNDE HERHANGİ BİR DONANIMA İHTİYAÇ DUYMADAN KATILABİLCEĞİNİZ KONFERANS VE İKİLİ GÖRÜŞME ÖZELLİKLERİ: Konferans 1 adet yönetici ve 40 kişiye kadar aktif katılımcı , internet limiti ve sunucu özellikleri dahilinde 1000 kişilik izleyiciyi desteklemektedir. Yönetici Tüm aktif katılımcıları görür , istediğine söz verir ve aktif bir konuşma içerisinde bulunabilir . Kullanıcılar söz hakkı isteyerek konuşmaya katılabilir , sohbet platformundan kendi aralarında anlık mesajlaşmada bulunabilmektedir. Konferans modülünde kullanılan teknoloji ve Sunucu performans analizi: Konferans sistemi action scrıpt 3 dilinde yazılmıştır . Veri alış verişi php – mysql ile sağlanmaktadır. Hızlı anlık mesajlaşma ve webservis sistemleri için nodejs , socket.io ve mongodb kullanılmıştır. 32 gb ram ıntel core i7 quadcore özelliklerindeki bir pcde katılımcı / RAM CPU oranları aşağıdaki gibidir.

15 Sistem Mimarisi ve Genişleyebilir Yapı
İvmeCodecOperation Tool Arşivlenen digital medyaların kodlama/yeniden kodlama/oran değiştirme, canlı yayına verilecek kameraların işlenmesi ve yayın sunucusuna aktarılması işlemlerini yapan aracımız «ivme codec operation tool»dur. Socket bağlantısı sayesinde medya sunucudan bağımsız çalışabilmektedir. İp kameralar ve canlı yayınlar için farklı kalitelerde yayın sunarak adaptive bitrate olayını sağlamaktadır. Yayın Sunucusu Media Cache eklentisi ile videolarınız farklı lokasyonlarda fiziksel olarak varmış gibi davranmaktadır. Live-origin live-edge eklentisi ile canlı yayınların birden fazla yayın sunucusunda aktif olması sağlanmakta ve dinamik yük dengeleyicisi ile bağlanan kullanıcılara en iyi kalitede veri gönderilmektedir.

16 Sistem Mimarisi ve Genişleyebilir Yapı

17

18

19 Konferans, İkili Görüşme ve Webinar
Konferans Modülü Farklı noktadaki kişilerin aktif olarak görüntülü konuşmalarını sağlar, ayrıca izleyici modunda sunucunun internet çıkışına ve işlemci gücüne bağlı olarak 1000 farklı kullanıcıya hitap etmenize olanak verir. Konferans kayıt özelliği ile konferansı kaçıranlar sonrasında tekrar izleyebilirler. İkili görüşme özelliği ile sistemde aktif olan başka bir kullanıcıyı arayabilirsiniz Webinar özelliği ile sistemde kayıtlı olmayan kişilere davetler göndererek konuşmanızı izletebilirsiniz. Aktif kameraları listeleme özelliği ile konferansa katılan kişileri onaltışar olarak görmek

20 Konferans ve İkili Görüşme Performans Analizi

21 Konferans ve İkili Görüşme

22 Yardımcı Öğe Sağlayıcı
Profil ve yardımcı öğe yönetimi : profil bir videonun hangi yardımcı öğelerle ( resim , metin, animasyon , video , sınav ) ile görüntüleneceğini belirleyen sanal filtrelerdir . Bu kısımda en çok işlevsel olan yapı ise , tek bir videonun farklı gruplardaki insanlara farklı yardımcı öğeler sorular sınavlar ile çıkabilmesidir. Bir yardımcı öğe olarak sınavın kullanılması sayesinde, videonun belirli anlarında kullanıcılara soru/sorular cevaplatılabilmektedir. Sınav yönetimi : yönetici kişilere sınav atayabilir , kişi bu sınavları verilen tarihte çözmek durumundadır . Ayrıca video üzerinde çıkması için ayarlanan questıon over video uygulaması sistem tarafından desteklenmektedir. Halka yönelik uygulamalarda yardımcı öğe sağlayıcı modülü video reklam sunucusu gibi davranabilmektedir.

23 Yardımcı Öğe Planlayıcı

24 Video Oynatıcılar Video Oynatıcılarımız HTML5 ve AS3 ortamlarında geliştirilmektedir. OSMF Standartlarına uygun geliştirilmiştir. Video Analitik ve Yardımcı öğe modülleriyle ve VIBRO ile entegre çalışmaktadır. PC, IPTV STB, Tablet ve Akıllı Telefonlarda çalışan versiyonları bulunmaktadır.

25 Video Oynatıcı ve Miye

26 Hacettepe Üniversitesi Teknokent, 4
Hacettepe Üniversitesi Teknokent, 4. AR&GE Binası, No:12-13, Beytepe Çankaya / ANKARA-TÜRKİYE YAZILIM

27 TEŞEKKÜRLER BOR YAZILIM Özer Aydemir CEO


"Innovation forge." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları