Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Tutum yatırım ve Türk malları haftası

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Tutum yatırım ve Türk malları haftası"— Sunum transkripti:

1 Tutum yatırım ve Türk malları haftası

2 Tutumluluk nedir? İnsanın kazancını, malını, zamanını verimli bir şekilde ve gerektiği gibi kullanmasına tutumluluk adı verilir. Tutumluluk asla cimrilik değildir ve her insanın tutumlu olması gerekir. Tutumlu insan, eşyalarını güzel bir şekilde kullanır, onları gerektiği gibi korur ve muhafaza eder.  Zamanını boşa geçirmez, faydalı işlerle değerlendirir.

3 Tutumlu insan Tutumlu insan sadece kendi eşyalarına değil, toplumda ortak kullanılan elektrik, su, doğalgaz gibi maddeleri de verimli bir şekilde kullanmalı, boş yere fazladan harcamalardan kaçınmalıdır.

4 TARİHİ Atatürk 1923 yılında İzmir İktisat Kongresini topladı. Bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldı. Dönemin başbakanı İsmet İnönü 12 Aralık 1929 tarihinde T.B.M.M.’de bir konuşma yaptı. Konuşmasında ulusal ekonomi, yerli malı ve tutumlu olma konularını anlattı.

5 Atatürk 1923 yılında İzmir İktisat Kongresini topladı
Atatürk 1923 yılında İzmir İktisat Kongresini topladı. Bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldı. Dönemin başbakanı İsmet İnönü 12 Aralık 1929 tarihinde T.B.M.M.’de bir konuşma yaptı. Konuşmasında ulusal ekonomi, yerli malı ve tutumlu olma konularını anlattı.

6 Tututmluk haftası 12 Aralık gününü içine alan hafta “Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası” olarak kutlanmaktadır. Cumhuriyet döneminde temelleri atılan kendi kendine yeter bir toplum olmadaki ilk adım bugün de devam etmektedir.

7 Haftanın önemi Tasarruf  yaparsak, temel tüketim maddelerini yerli mallardan karşılarsak, ekonomimizi geliştirmiş oluruz. Mümkün olduğunca yer malı kullanmak ülke ekonomisini güçlendirir ve ülke ekonomisi güçlendiğinde vatandaşları da güçlenir ve daha rahat bir yaşantı sürerler.

8 Güzel sözler ve atasözleri
Sakla samanı, gelir zamanı. Ayağını yorganına göre uzat. Yerli malı Türk’ün malı, her Türk onu kullanmalı. Ak akçe kara gün içindir. Tutumlu olan kimse fakir olmaz. Damlaya damlaya göl olur. Cennetin kapısını cömert açar. Gençlikte taş taşı, ihtiyarlıkta ye aşı. İşten artmaz, dişten artar. Bugünün işini yarına bırakma. Güvenme varlığa, düşersin darlığa.

9 ŞİİRLER KUMBARA Kumbara, kumbara, güzel kumbara, Atarım içine her gün ben para. Dağıtmam elime geçen parayı, Parayla doldururum bu kumbarayı. Birike birike her gün çok olur, Başım sıkılınca ön ayak olur. En büyük bir dosttur bana kumbara, Kumbaram var iken hiç düşmem dara. K.Nizam BİGALI

10 YERLİ MALI Haftamızı açalım, Yurda neşe saçalım. Yerli malı dururken, Yabancıdan kaçalım. İpekli var, yünlü var, Pamuklu var, bezi var. Fabrikalar işliyor, Öz malım gelişiyor. Yaban malı almayız, Düşünmeye dalmayız. Biz tutumlu oldukça, Hiç de yoksul kalmayız. Latif ÖKTEN

11 TUTUMLU ÇOCUK Damla damla akan sudan, Koca göller dolup taşar. Tutumsuzlar kalır yolda, Tutumlular dağlar aşar. Biz tutumlu çocuklarız, Para dolu kumbaramız. İnsanlar kara günde, Kimseye el açmamalı. Çalışmalı, kazanmalı, Hiçbir işten kaçmamalı. İ.Hakkı SUNAT

12 Ve resimler

13

14 BENİ DİNLEDİĞİNİZ İCİN TEŞEKKÜRLER


"Tutum yatırım ve Türk malları haftası" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları