Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Everyday activities ● Time expressions

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Everyday activities ● Time expressions"— Sunum transkripti:

1 Everyday activities ● Time expressions
“O her gün çalışıyor.” Everyday activities ● Time expressions talebe U15

2 1 Read about Bora. Onun adı Bora. O otuz üç yaşında. O evli değil, bekar. O bir şirkette çalışıyor. O hafta içi çok yoğun. O bir ev almak istiyor. Bu yüzden, o çok çalışıyor…

3 2 3 Put the expressions in order. Click to check your answers. kalkmak
işe başlamak işten çıkmak işe gitmek çalışmak yatmak kahvaltı yapmak öğle yemeği yemek duş almak akşam yemeği yemek dinlenmek eve gitmek 3 Click to check your answers.

4 2 3 1 3 5 7 8 2 4 10 6 11 12 9 Put the expressions in order.
kalkmak işe başlamak işten çıkmak işe gitmek çalışmak yatmak kahvaltı yapmak öğle yemeği yemek duş almak akşam yemeği yemek dinlenmek eve gitmek 1 3 5 7 8 2 4 10 6 11 12 9 3 Click to check your answers.

5 4 5 Verb forms. Write the answers on a piece of paper.
kalkmak izlemek dinlenmek yatmak varmak başlamak çalışmak yemek çıkmak O kalkıyor. O kalkmıyor. O kalkıyor mu? O izl….. O izle…yor. O izliyor ..? O dinlen….. O dinlen….yor. O dinliyor ..? O yat….. O yat….yor. O yatıyor ..? O var…... O va...yor. O varıyor ..? O başl…... O başla…yor. O başlıyor ..? O çalış…... O çalış…yor. O çalışıyor ..? O yi…... O ye…yor. O yiyor ..? O çık…... O çık…yor. O çıkıyor ..? 5 Click to check your answers.

6 4 5 Verb forms. Write the answers on a piece of paper.
kalkmak izlemek dinlenmek yatmak varmak başlamak çalışmak yemek çıkmak O kalkıyor. O kalkmıyor. O kalkıyor mu? O izliyor. O izlemiyor. O izliyor mu? O dinleniyor. O dinlenmiyor. O dinliyor mu? O yatıyor. O yatmıyor. O yatıyor mu? O varıyor. O varmıyor. O varıyor mu? O başlıyor. O başlamıyor. O başlıyor mu? O çalışıyor. O çalışmıyor. O çalışıyor mu? O yiyor. O yemiyor. O yiyor mu? O çıkıyor. O çıkmıyor. O çıkıyor mu? 5 Click to check your answers.

7 6 Read what Bora does on week days. Ben her gün saat 7’de kalkıyorum. Önce duş alıyorum ve saat 7.30’da kahvaltı yapıyorum. Sonra saat 8.00’de işe gidiyorum. Ben işe trenle gidiyorum. İşe saat 8.30’da varıyorum. Daha sonra saat 9’da işe başlıyorum. Saat 12.30’a kadar çalışıyorum. Daha sonra saat 1’de öğle yemeği yiyorum. Küçük bir restoranda yemek yiyorum. Genellikle yemekte çorba, salata ya da bir sandviç yiyorum. Yemekten sonra saat 2’de tekrar çalışmaya başlıyorum. Akşam üstü saat 6’da işten çıkıyorum. İşten sonra eve gidiyorum. Önce biraz dinleniyorum. Saat 7.30’ta yemek yiyorum. Sonra biraz televizyon izliyorum. Daha sonra saat 10.30’ta yatıyorum. Çünkü sabah işe gidiyorum. Hafta içi çok yoğunum. Ama ben çalışmayı çok seviyorum.

8 7 O saat kaçta kalkıyor? O saat kaçta kahvaltı yapıyor?
Answer the questions about Bora. O saat kaçta kalkıyor? O saat kaçta kahvaltı yapıyor? O saat kaçta işe başlıyor? O saat kaçta öğle yemeği yiyor? O saat kaçta işten çıkıyor? O saat kaçta akşam yemeği yiyor? O saat kaçta yatıyor? O saat 7’de kalkıyor.

9 Bora her gün saat 7’de kalkıyor.
8 Do you remember? Say what he does on week days. Bora her gün saat 7’de kalkıyor. Önce duş alıyor. Sonra …

10 Sen saat kaçta kalkıyorsun?
9 Study with a partner. Ask and answer about your routine. kalkmak kahvaltı yapmak işe gitmek işe başlamak öğle yemeği eve gitmek akşam yemeği yatmak Sen saat kaçta kalkıyorsun? Ben saat … kalkıyorum.

11 10 sonra = then, later önce = first, ago Study the expressions:
after / before: sonra = then, later önce = first, ago Study the expressions: Önce kalk, sonra duş al. = First get up, then have a shower. - den / dan sonra = after - den / dan önce = before O okuldan sonra eve gidiyor. = He goes home after school. O kahvaltıdan önce duş alıyor. = He has a shower before breakfast. If the last consonant of the noun is “- p / ç / t / s / ş / k / f -”, the suffix used with “sonra” and “önce”becomes “- ten / tan”. yemekten sonra işten sonra

12 11 12 “after” & “before”. Write the answers on a piece of paper.
okul yemek ders tatil kahvaltı film sınav maç okuldan sonra okuldan önce yemekten sonra yemekten önce dersten sonra dersten önce tatilden sonra tatilden önce işten sonra işten önce kahvaltıdan sonra kahvaltıdan önce filmden sonra filmden önce sınavdan sonra sınavdan önce maçtan sonra maçtan önce 12 Click to check your answers.

13 13 14  Which sentence is true? Click to check your answers.
O yemekten sonra çay içiyor. O yemekden sonra çay içiyor. O kahvaltıden sonra gazete okuyor. O kahvaltıdan sonra gazete okuyor. O filmten önce yemek yiyor. O filmden önce yemek yiyor. O oyundan önce egzersiz yapıyor. O oyunden önce egzersiz yapıyor. O derstan önce çay içiyor. O dersten önce çay içiyor. O konserten sonra eve gidiyor. O konserden sonra eve gidiyor. 14 Click to check your answers.

14 13 14       Which sentence is true? Click to check your answers.
O yemekten sonra çay içiyor. O yemekden sonra çay içiyor. O kahvaltıden sonra gazete okuyor. O kahvaltıdan sonra gazete okuyor. O filmten önce yemek yiyor. O filmden önce yemek yiyor. O oyundan önce egzersiz yapıyor. O oyunden önce egzersiz yapıyor. O derstan önce çay içiyor. O dersten önce çay içiyor. O konserten sonra eve gidiyor. O konserden sonra eve gidiyor. 14 Click to check your answers.

15 15 sabah kahvaltı okul öğleden sonra iş yemek
Study with a partner. Ask and answer. sabah kahvaltı okul öğleden sonra iş yemek Sen okuldan sonra ne yapıyorsun? Önce eve gidiyorum. Sonra …

16 16 Click to read the text. Ben hafta sonu genellikle dışarı çıkıyorum. Bazen sinemaya gidiyorum. Çünkü ben film izlemeyi çok seviyorum. Bazen de Boğaz’da geziyorum. Orada deniz, martılar ve insanları izlemek çok güzel bir duygu. Hafta sonu hiç alışveriş yapmıyorum. Her zaman hafta içi alışveriş yapıyorum. Çoğu zaman ben ve benim arkadaşlarım buluşuyoruz. Biz bazen yemeğe çıkıyoruz, bazen de piknik yapıyoruz. Adalarda piknik yapmak harika. Ben içki içmiyorum. Bu yüzden, asla bara gitmiyorum. Nadiren Cumartesi günleri çalışıyorum. Öğleye kadar. Ama asla hafta sonu evde oturmuyorum.

17 17   What does Bora do at the weekend? Read and tick.
evde oturmak dışarı çıkmak sinemaya gitmek gezmek alışveriş yapmak arkadaşlar ile buluşmak yemeğe çıkmak piknik yapmak bara gitmek çalışmak Click to check your answers.

18 16 17 Ben hafta sonu genellikle dışarı çıkıyorum. Bazen sinemaya gidiyorum. Çünkü ben film izlemeyi çok seviyorum. Bazen de Boğaz’da geziyorum. Orada deniz, martılar ve insanları izlemek çok güzel bir duygu. Hafta sonu hiç alışveriş yapmıyorum. Her zaman hafta içi alışveriş yapıyorum. Çoğu zaman ben ve benim arkadaşlarım buluşuyoruz. Biz bazen yemeğe çıkıyoruz, bazen de piknik yapıyoruz. Adalarda piknik yapmak harika. Ben içki içmiyorum. Bu yüzden, asla bara gitmiyorum. Nadiren Cumartesi günleri çalışıyorum. Öğleye kadar. Ama asla hafta sonu evde oturmuyorum. evde oturmak dışarı çıkmak sinemaya gitmek gezmek alışveriş yapmak arkadaşlar ile buluşmak yemeğe çıkmak piknik yapmak bara gitmek çalışmak

19 Ben hafta sonları genellikle …
18 Say what you do at the weekends. Ben hafta sonları genellikle …

20 19 20 ne kim yapıyor ne zaman nerede Kim ne zaman nerede ne yapıyor.
Word order. Click to see the word order in Turkish. ne 20 Make sentences with your own words. kim Ben şu anda evde film izliyorum. yapıyor ne zaman Ben bu akşam evde film izlemek istiyorum. nerede Kim ne zaman nerede ne yapıyor. Ali bugün evde kitap okuyor.

21 21 What does Sophia do during the week? Read the first part. Merhaba. Benim adım Sophia. Ben hafta içi günler çalışıyorum. Bu yüzden, ben her sabah saat 7.30’da kalkıyorum. Kahvaltıdan önce duş alıyorum. Sonra kahvaltı yapıyorum. Kahvaltıda biraz ekmek, biraz peynir ve birkaç tane zeytin yiyorum ve bir bardak çay içiyorum. Bazen kahvaltıda omlet yiyorum. Kahvaltıdan sonra giyiniyorum. Sonra benim dişlerimi fırçalıyorum ve benim saçımı tarıyorum. Saat 8.35’te evden çıkıyorum. Benim bir arabam var, ama çoğu zaman bir park yeri bulmak zor oluyor. Bu yüzden, genellikle işe otobüsle ya da dolmuşla gidiyorum. On ya da on beş dakika durakta bekliyorum. Yol yirmi ya da yirmi beş dakika sürüyor…

22 22 23 Listen to the questions and repeat.
Sophia sabah duş alıyor mu? Onun bir arabası var mı? Sophia kahvaltıda omlet yiyor mu? Sophia işe nasıl gidiyor? Yol ne kadar sürüyor? 23 Answer the questions about Sophia.

23 24 Read the second part. … Saat 9’dan sonra ofise varıyorum ve işe başlıyorum. Saat 12.30’da öğle yemeği yiyorum. Yemeği genellikle dışarıda yiyorum. Yemekten sonra bir sigara ve bir bardak çay içiyorum, arkadaşlarla sohbet ediyorum. Saat 1.30’da işe dönüyorum. Akşam saat 5.30’a kadar çalışıyorum. İşten sonra eve gidiyorum. Saat 7’den sonra akşam yemeği yiyorum. Saat 8’den sonra televizyon izliyorum. Televizyonda genellikle haberleri ve filmleri izliyorum. Saat 10’dan sonra bir gazete ya da dergi okuyorum. En geç saat 11.30’da yatıyorum. Hafta içi çok monoton geçiyor. Ama hafta sonu daha farklı.

24 25 26 Listen to the questions and repeat.
Sophia saat kaçta yemek yiyor? Sophia televizyonda ne izliyor? Sophia yemekten sonra ne yapıyor? Sophia akşam gazete okuyor mu? Sophia saat kaçta eve gidiyor? Sophia saat kaçta yatıyor? 26 Answer the questions about Sophia. U16

25 Comparison ● Basic adjectives
“Daha büyük, en büyük” Comparison ● Basic adjectives talebe U16


"Everyday activities ● Time expressions" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları