Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AİLE ANNE BABA ÇOCUK.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AİLE ANNE BABA ÇOCUK."— Sunum transkripti:

1 AİLE ANNE BABA ÇOCUK

2 HAREKET VE YÜZ İFADELERİMİZİN KULLANDIĞIMIZ SÖZCÜKLERDEN SEKİZ
KAT DAHA GÜÇLÜ OLDUĞUNU BİLİYOR MUYDUNUZ? SÖZ : % 7 SES TONU : % 35 “SES İKİNCİ YÜZÜNÜZDÜR.” BEDEN DİLİ : % 58 (Dikkat Vücudunuz konuşuyor.A. Şerif İZGÖREN)

3 SİZCE NE DİYORLAR

4 SEVGİ EŞLER ARASI İLETİŞİM

5 YAŞAMDA EN BÜYÜK MUTLULUK SEVİLDİĞİNİ BİLMEKTEN GELİR. Victor HUGO

6 SEVGİNİN TEDAVİ EDİCİ BİR ÖZELLİĞİ VARDIR
SEVGİNİN TEDAVİ EDİCİ BİR ÖZELLİĞİ VARDIR. – HEM SEVGİ GÖSTEREN İÇİN HEM SEVİLEN İÇİN Dr. Karl MENNINGER

7 1- ONAY SÖZLERİ 2- NİTELİKLİ BERABERLİK 3- ARMAĞAN ALMA 4- HİZMET DAVRANIŞLARI 5- FİZİKSEL TEMAS BEŞ SEVGİ DİLİ

8 1- SEVGİ DİLİ “ONAY SÖZLERİ” İSE NE YAPMALI
ONDAKİ FARKLILIĞI GÖRÜN VE SÖYLEYİN (Saçların böyle mükemmel olmuş./ Bu elbiseyle çok hoş görünüyorsun.) GÜZEL YAPTIĞI ŞEYLERİ TAKDİR VE TEŞVİK EDİN (Ne kadar da çok çalışıyorsun./ Çocukla ne güzel de ilgileniyorsun.) BAŞKASININ YANINDA YADA YALNIZKEN ONU ÖVÜN. SEVECEN BİR TAVIR VE SES TONUYLA KONUŞUN ONA SÖZLERİNİZLE CESARET VERİN SEVGİNİZİ İLETECEK GÜZEL SÖZLER SÖYLEYİN (Canım, bir tanem, güzelim, hayatım, seni seviyorum, inan bugün seni çok özledim.)

9 2- SEVGİ DİLİ “NİTELİKLİ BERABERLİK” İSE NE YAPMALI
YILDA EN AZ BİR KEZ AİLENİZLE TATİLE ÇIKIN EVE GELİNCE GÜNÜNÜZÜ ANLATIN, ONUN GÜNÜN NASIL GEÇTİĞİNİ SORUN (20 dakika bütün dikkatinizi vererek onun gözlerinin içine sevgiyle bakarak konuşun. TV – gazete yok. NİTELİKLİ SOHBET Deneyimlerini, düşüncelerini, duygularını ve arzularını dostça ve rahatsız edilmeyeceğiniz bir ortamda paylaşın. (DİNLEMEK) YALNIZ İKİNİZ BİR YÜRÜYÜŞE ÇIKIN YEMEĞE GİDİP BİRBİRİNİZE BAKARAK KONUŞUN YAPMAKTAN HOŞLANDIĞI BİR ŞEYİ BİRLİKTE İÇTENLİKLE YAPIN. ONA ZAMAN AYIRIN ARACINIZA ATLAYIN HAFTA SONUNU BAŞBAŞA GEÇİRİN

10 3- SEVGİ DİLİ “ARMAĞAN ALMA” İSE NE YAPMALI.
ÖNEMLİ GÜNLERİ KESİNLİKLE İHMAL ETMEYİN EVE GELİRKEN ARADA BİR ÇİÇEKLE GELİN SIKINTILI ZAMANLARDA MUTLAKA YANINDA OLUN (Doğum – ölüm) KENDİNİ ARMAĞAN ETME Kriz zamanlarında (ölüm, doğum) fiziksel varlığınız ona verebileceğiniz en değerli armağandır. “Kocam Ali, futbolu benden fazla seviyor.” “Bilgisayarı benden daha değerli.”

11 4- SEVGİ DİLİ “HİZMET DAVRANIŞLARI” İSE NE YAPMALI.
EV İŞLERİNDE ONA YARDIMCI OLUN (O iş yaparken oturup TV izlemeyin) ONUN İÇİN ÖZEL YEMEK PİŞİRİN MASAYI HAZIRLAYIN BULAŞIKLARI YIKAYIN EVİ SÜPÜRÜN ÇÖPLERİ DÖKÜN HER TARAFI TEMİZ TUTUN O GELDİĞİNDE ÇAYINI HAZIRLAYIN SERVİS YAPIN YATAKLARI YAPIN YA DA TOPLAYIN

12 5- SEVGİ DİLİ “FİZİKSEL TEMAS” İSE NE YAPMALI
AĞLARKEN ONU KUCAKLAYIN ELİNİZİ SAÇLARININ ARASINDA GEZDİRİN SIRTINI OVUN AYAKLARINA MASAJ YAPIN ELLERİNİ TUTUN YANINIZDAN GEÇERKEN ONA DOKUNUN O İŞ YAPARKEN GİDİN ONA SARILIN

13 SEVİLMEK İÇİN: ONLARLA İLE İLGİLENİN GÜLÜMSEYİN DİNLEMEYİ BİLİN
ONLARLA İLGİLENDİĞİNİZİ GÖSTERİN ONLARIN ÖNEMLİ BİRİSİ OLDUĞUNU HİSSETTİRİN

14 ANLAŞILMAK “Anlaşılma arzusu sevilme arzusu kadar şiddetlidir.” John POWYS “BİRBİRİMİZİ ANLAMIYORSAK KÖRÜZ DEMEKTİR.” BU DÜNYADA İKİ KÖR TANIDIM BİRİSİ SENDEN BAŞKASINI GÖRMEYEN BEN. DİĞERİ BENİ HİÇ GÖRMEYEN SEN. ÖNCE ANLAMAYA SONRA ANLAŞILMAYA ÇALIŞIN.

15 İLETİŞİME ENGELLER

16 YETİŞME ORTAMI FARKLILIKLARI
ERKEK VE KADININ YETİŞME ORTAMI FARKLILIKLARI

17 YAPISAL FARKLILIKLAR KADIN : ERKEK :

18 HEDİYEDE ERKEK : YARARA BAKAR (Çorap,kazak, elbise)
KADIN : GÖSTERİŞE BAKAR (Vazo, kristal bardak takımı, iyi ambalajlanmış bir hediye)

19 ERKEKLER: UNUTUR KADINLAR: UNUTMAYI AFFEDEMEZ
ÖZEL GÜNLERİN HATIRLANMASI Evlenme yıl dönümü İlk tanıştıkları gün Doğum günü ERKEKLER: UNUTUR KADINLAR: UNUTMAYI AFFEDEMEZ

20 “Kırıcı, aşırı, lüzumsuz, yıkıcı tenkitten kaçının
“Kırıcı, aşırı, lüzumsuz, yıkıcı tenkitten kaçının. Aksi halde soluğu mahkemede alırsınız.” Dale CARNEGIA

21 İŞ HAYATI ANNE-BABA

22 ÇÖZÜM HOŞGÖRÜ “ANLAŞMAZLIKLAR ÜZERİNDE AÇIKÇA KONUŞMAKTIR.”

23 ÇATLAK KOVA Hepimizin kendimize özgü kusurları vardır. Hepimiz aslında çatlak kovalarız.Kusurlarınızdan korkmayın.Onları sahiplenin.. Kusurlarınızda gerçek gücünüzü bulduğunuzu bilirseniz eğer, siz de güzelliklere sebep olabilirsiniz.

24 1- 2- 3- 4- 5- GÖZLERİNİZİ KAPATIN, ARKANIZA YASLANIN VE DÜŞÜNÜN
EŞİNİZİN BEĞENDİĞİNİZ TAKDİR ETTİĞİNİZ YÖNLERİ NELER? 1- 2- 3- 4- 5-

25 BABA ÇOCUK İLETİŞİMİ

26 BABANIN İLETİŞİMİ HAMİLEYKEN BAŞLAR

27 BABAM DAHİ Mİ? BABA CANLI MODELDİR

28 ANNE ÇOCUK İLETİŞİMİ ANNELER MELEKTİR

29 BEBEK ANNE KOKU  DOKUNMA  ALTINCI HİS  ŞEFKAT

30 BEBEK ANNE İLK İLETİŞİM SEVGİ  ŞEFKAT

31 DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
ÇOCUK EĞİTİMİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

32 BEŞ ALTIN KURAL 3-VAKİT AYIRIN. 1-SEVGİNİZİ BELLİ EDİN. 2-KONUŞMASINI
 KESMEYİN. 3-VAKİT AYIRIN.

33 BEŞ ALTIN KURAL 4-VERDİĞİNİZ SÖZÜ UNUTMAYIN. 5-DOKUNMA, TUTMA,
YAPMA DEMEYİN.....

34 GÜZEL GÖSTER Kİ GÜZEL GÖSRESİN... NASIL OLMASINI İSTİYORSAK ÖYLE DAVRANMALI...

35 SAKIN HA! • BİLMİYORUM, • SIRASI MI? • UĞRAŞAMAM DEMEYİN

36 BAŞKALARIYLA PAYLAŞIMI ÖĞRETİN!
KISKANÇLIK BAŞKALARIYLA PAYLAŞIMI ÖĞRETİN! KISKANÇLIK HASTALIK

37 ANNE BABA ! 4 TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN İKİ HATA MASUM YALANLAR!

38  YERİNE GETİREMEYECEĞİN
 SÖZ VE DAVRANIŞ BÜTÜNLÜĞÜ!  YERİNE GETİREMEYECEĞİN SÖZÜ VERME...

39 YAŞININ ÜZERİNDE OLGUNLUK
BEKLEMEYİN

40 ÇOCUĞUNA GERÇEK SERVET BIRAKMAK İSTEYEN MESÜL, ONA İYİ DİNLEMEYİ ÖĞRETSİN. Publilus SYRUS

41 ADİL OLUN

42 Yanlış davranışların üzerinde hassasiyet ve dikkatle durarak düzeltmeye çalışın. Ceza vermeniz gerekiyorsa once onu dinleyin ve cezada acele etmeyin. İleride tamir edilemeyecek yaralar açan cezalar vermeyin. Cezanın suçu aşmamasına dikkat edin.

43 ONLARA ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİK YAŞATMAYIN

44 Onların beğenilecek, takdir edilecek yönlerini bulun
Onların beğenilecek, takdir edilecek yönlerini bulun. Ve bu davranışlarını övün

45 HAKLIDA OLSANIZ BÜYÜKLERİNİN ALEYHİNDE KONUŞMAYINIZ...

46 ! SUÇ KİMDE SUÇ VAR SUÇUN %90 ANNEDE SUÇUN %90 BABADA
SUÇUN %10 SOSYAL ÇEVRE SUÇUN % 00 ÇOCUKLAR

47 ÇOK ZAMAN DEĞİL YOĞUN ZAMAN AYIRIN

48 YOKSA ! ! ! ! İLGİYE DOYURUN

49 EV’E, İÇİNDEKİ İNSANLARA GÖRE “EV” DENİR
EV’E, İÇİNDEKİ İNSANLARA GÖRE “EV” DENİR. BİR HANENİN FERTLERİ,O HANEDE OTURANLARIN İNSANİ DEĞERLERİ PAYLAŞTIKLARI ÖLÇÜDE MESUT SAYILIRLAR. EVET, DİYEBİLİRİZ Kİ İNSAN,EVİYLE İNSANCA YAŞAR; EV DE, İÇİNDEKİ İNSANLARLA “EV” OLUR.

50 Bir kişi susadığı zaman, ona sunulan su değerlidir
Bir kişi susadığı zaman, ona sunulan su değerlidir. Çocuğunda istediği zaman verdiğiniz sevgi değerlidir. Zamanınız ne kadar az, işiniz ne derece önemli olursa olsun, çocuk sevgi istediğinde ona yaklaşılmalı ve sevgi gösterilmelidir.

51 “BİR GÜL FİDANI NASIL SUYA, HAVAYA , IŞIĞA VE TOPRAĞA MUHTAÇ İSE; ÇOCUK TA SEVGİNİN ŞEVKATİN , KARŞILIKLI SAYGININ OLDUGU MUTLU BİR AİLE TOPRAĞINA MUHTAÇTIR.”

52 ÇOCUĞUM, OKULA GİTMEMEK İÇİN HASTAYMIŞ GİBİ DAVRANIRSA NE YAPMAM GEREKİR?
Bu çocuğunuzun sorumluluktan kaçmak için hastalıkları bahane eden bir hastalık olmasına yol açabilir. Sağlığından şikayet ettiği halde okula gönderdiğiniz çocuk, ona inanmadığınız yollu bir tepkide bulunabilir. Bu durumda şikayetlerinin onun okula gitmemesine yol açacak kadar ciddi olmadığını, bundan dolayı da ona inanmamanızın söz konusu olamadığını belirtmek gereklidir. Bu tutumu benimsemenin huzursuz kılacağı endişeli bir yaratılışa sahipseniz birkaç saat sonra okula telefon edip çocuğun sağlık durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.

53 YETİŞEN BİR ÇOCUK İÇİN İTAATSİZLİK NORMAL SAYILABİLİR Mİ?
İtaatsizlik, çocuğun gelişiminin hemen hemen her evresinde belli bir ölçüde kendini gösterir. Çocuğunuzun size karşı koymasından memnun olmanız gerekir. Çünkü, çocukluktan gerçekleştirilmesi gereken en önemli işlerden biri de , yaşamın yapısı ve anlamı konusunda bilgi edinmektir. Buda büyük ölçüde kurallar, ilkeler ve olayların nasıl ortaya çıktığı konusunda bilgi sahibi olmakla gerçekleştirilebilir. Çocuğun davranışları yıllar geçtikçe gitgide daha bir karmaşıklık ve çeşitlilik kazanır ve sizin disiplin yönteminizi en küçük ayrıntılara kadar öğrenebilmek için size kendince bir takım deneyler uygular. Hiçbir zaman çocuğunuzun size güçlük çıkarmak amacıyla davrandığını düşünmeyin, sadece sizin nelere ne kadar dayanabileceğinizi ölçmek ya da yaptıklarına karşı nasıl bir tepkide bulunacağınızı anlamak istemektedir. Bu tür itaatsizlikler normal karşılanmalıdır. Çocuk itaatsizliği bir alışkanlık haline getirmediği sürece telaşlanmaya gerek yoktur.

54 ÇOCUĞUM SÜREKLİ OLARAK İTAATSİZLİK ETTİĞİNDE NE YAPMAM GEREKİR?
Yapılacak ilk şey , bu itaatsizliğin altında yatan nedenleri bulup ortaya çıkarmaktır. Geçerli bir neden olmadıkça hiçbir çocuk , sürekli itaatsizlik yolunu seçmeyecektir. Sürekli itaatsizliğe yol açabilecek en önemli etkenler şunlar olabilir: 1.Yetişkinler tarafından olumlu bir ilgi göremeyişi 2. Çocuktaki iyi davranma ve beğenilme çabalarının yetişkinlerde hiçbir olumlu tepki uyandırmaması 3.Çocuğun , yetişkinlerce ödüllendirilmemesidir.

55 ÇOCUK, HER ZAMAN İTAAT ETTİĞİNDE YOLUNDA GİTMEYEN BİR ŞEY Mİ VAR DEMEKTİR?
Ana babanın bütün isteklerini hiç karşı koymadan yerine getirmesi, çocuğun aşırı sert bir disiplinde yetiştirilmiş ve ağır cezalara çarptırılmış olmasının bir kanıtıdır. Çocukta kişilik namına ne varsa ezilmiş, yok edilmiş demektir. Kişisel duygu ve düşüncelerini belirtmek için hiçbir çaba göstermez. Başkalarının isteklerine uymakla yetinir ve onlarla birlikte mutlu olur.

56 SORUMLULUK DUYGUSU KONUSUNDA NE YAPMALIYIM?
Ufak sorumluluklar yükleyin Onları gerçekleştirmesinde kendine yardımcı olun. Ödüllendirin Tek başına bir şeyler yapmasına fırsat verin İşlerinizde ondan yardım isteyin Çocuk, yemek sofrasını kurmanıza yardım etmek isteyebilir. Bundan hoşnutluğunuzu, yardımdan zevk duyduğunuzu belirtirseniz, çocuğun başka konularda da yardımcı olma isteğini kamçılamış olursunuz

57 VATANI SEVMEYİ ÖĞRETİN
NESLİNİZE VATANI SEVMEYİ ÖĞRETİN

58 TEŞEKKÜRLER


"AİLE ANNE BABA ÇOCUK." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları