Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

METİN TAMAMLAMA.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "METİN TAMAMLAMA."— Sunum transkripti:

1 METİN TAMAMLAMA

2 Projede sizden romanın bir bölümünü tekrar yazmanız isteniyor
Projede sizden romanın bir bölümünü tekrar yazmanız isteniyor.Öncelikle romanı inceleyerek bir bölümünü seçeceksiniz.Bu bölümden sonrasını metin tamamlama yöntemiyle yeniden yazacaksınız. Yazdığınız metni daha sonra günümüze ve kendi hayatınıza uyarlayacaksınız.

3 Metin tamamlamada dikkat edilecek noktalar:
Metin tamamlama yönteminde öncelikle seçtiğiniz bölümü iyi okuyun. Kullanılan zaman, yer ,kişi ve olay gibi unsurları dikkatle inceleyin. Tamamladığınız bölümde zaman eklerinin metinde kullanılan ekler olması gerekir. Yazarın bakış açısına bağlı kalmalısınız. Olaylar bağlantılı olmalı.Sonuç bölümü yazınızın sonunda yer almalı.

4 Unutmayın! Metnin içindeki cümleler bir zincirin halkaları gibi bir mantıksal sıra içinde birbirine takılıdır. Siz de cümleler arasında sağlam bir anlam ilişkisi kurmalısınız.

5 Sizce hangi cümle doğru?
“Oysa İstanbul ağzı,bizim kültür dilimizin temeliydi.Türkçenin en ince ve zarif, ahenkli ve doğru şekli İstanbul ağzında tespit edilmişti.Şimdi bir sözcüğün Karadeniz ağzıyla, Güneydoğu Anadolu ağzıyla ya da Rumeli şivesiyle söylenişini duymak için oralara gitmeye lüzum yok….”

6 “Oysa İstanbul ağzı,bizim kültür dilimizin temeliydi
“Oysa İstanbul ağzı,bizim kültür dilimizin temeliydi.Türkçenin en ince ve zarif, ahenkli ve doğru şekli İstanbul ağzında tespit edilmişti.Şimdi bir sözcüğün Karadeniz ağzıyla, Güneydoğu Anadolu ağzıyla ya da Rumeli şivesiyle söylenişini duymak için oralara gitmeye lüzum yok Böylece yanlış vurgulamalar,yanlış tonlandırmalar yaygınlaşır.

7 “Oysa İstanbul ağzı,bizim kültür dilimizin temeliydi
“Oysa İstanbul ağzı,bizim kültür dilimizin temeliydi.Türkçenin en ince ve zarif, ahenkli ve doğru şekli İstanbul ağzında tespit edilmişti.Şimdi bir sözcüğün Karadeniz ağzıyla, Güneydoğu Anadolu ağzıyla ya da Rumeli şivesiyle söylenişini duymak için oralara gitmeye lüzum yok….” İstanbul’dan çıkmadan da bunların hepsini işitebilirsiniz.

8 İkinci cümle doğru. Umarım bu bilgiler projedeki çalışma için yeterli olur.Şimdi metin tamamlama etkinliğini yapabilirsiniz.

9 Bilgisayarda çalışmanızı tavsiye ediyorum.Böylece;
Kelime işlemci kullanarak yazılarınızı istediğiniz gibi kaydedebilirsiniz. Yazım yanlışlarınızı görebilirsiniz. Kopyala, yapıştır tuşlarını kullanarak birden fazla seçeneği kullanıp deneyebilirsiniz. İnternetten faydalanıp arkadaşlarınızla paylaşabilir, görseller ekleyebilirsiniz.

10 Başarılar diliyorum. Kolay gelsin


"METİN TAMAMLAMA." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları