Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CITTASLOW – SAKİN ŞEHİR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CITTASLOW – SAKİN ŞEHİR"— Sunum transkripti:

1 CITTASLOW – SAKİN ŞEHİR
İtalyanca Citta (Şehir) ve İngilizce Slow (Sakin) kelimelerinden oluşan Cittaslow Sakin Şehir anlamında kullanılmaktadır. Cittaslow Kentler Birliği Cittaslow Ağı, küreselleşmenin şehirlerin dokusunu, sakinlerini ve yaşam tarzını standartlaştırmasını ve yerel özelliklerini ortadan kaldırmasını engellemek için Slow Food hareketinden ortaya çıkmış bir kentler birliğidir. İtalya’da 4 şehirle 1999 yılında yola çıkan Birlik şimdi 150’den fazla şehirle dünya geneline yayılmayı sürdürüyor. © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.

2 CITTASLOW – SAKİN ŞEHİR
Sakin şehirler (cittaslow) manifestosu “Bunlar; eski zamanlara meraklı insanları, zengin tiyatroları, meydanları, kafeleri, atölyeleri, restoranları ve ruhani yerleri, bozulmamış manzaraları, sevimli zanaatkarları olan şehirler. İnsanların hâlâ mevsimlerin yavaş seyrini fark edebileceği, hakiki ürünlerin tadına varabildiği ve kendine özgü gelenekleri olan yerler...” © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.

3 DÜNYADA SAKİN ŞEHİRLER Horn-Avusturya Nördlingen-Almanya
DÜNYADA SAKİN ŞEHİRLER Horn-Avusturya Nördlingen-Almanya Orvieto-İtalya (İlk Sakin Şehir) © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.

4 CITTASLOW – SAKİN ŞEHİR
Küreselleşmenin yarattığı homojen mekanlardan biri olmak istemeyen, yerel kimliğini ve özelliklerini koruyarak dünya sahnesinde yer almak isteyen kasabaların ve kentlerin katıldığı bir birliktir. Bu birliğe üye olmak için Şehirlerin hangi alanlarda önemli ve özel olduklarını düşünmeleri ve bu özelliklerini korumak için strateji geliştirmeleri gerekmektedir. © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.

5 CITTASLOW – SAKİN ŞEHİR
Şehrin dokusunun, renginin, müziğinin ve hikayesinin uyum içinde, şehir sakinlerinin ve ziyaret edenlerin zevk alabilecekleri bir hızda yaşanmasıdır. Yerel zanaatları, tatları ve sanatları sadece eskilerin hatırlayabildiği kavramlar olmaktan çıkarmak için bunları çocuklarımızla ve misafirlerimizle paylaşmaktır. İnsanların kendi sağlıklarını ön planda Hava, gürültü, ışık ve elektromanyetik kirliliklerin sürekli kontrol edilmesi ve sağlığı tehdit etmeyecek boyutta tutulmasıdır. tutmalarıdır. © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.

6 CITTASLOW – SAKİN ŞEHİR
Çevreye ve insana zararlı olmayan alternatif ve yenilenebilir enerji kaynaklarının teşvik edilmesidir. Belki de en önemlisi bir şehrin, dünyada binlerce birbirinin aynı şehirden kendini farklılaştırmasıdır. Çöp toplama saatlerinden ilaçlamaya kadar birçok konuda önlem almak ve uygulamaktır. Yerel üreticileri desteklemek ve onların ürünlerini satabilecekleri satış merkezleri oluşturmaktır. © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.

7 NASIL ÜYE OLUNUR? Sakin şehir olmanın sembolü olan salyangoz logosuna sahip olmak için 6 farklı kategoride 60’a yakın kriterden en az %50’sini karşılamak gerekmektedir. Ancak nüfusun ’den fazla olmaması ve kentin il merkezi statüsünde olmaması başvuru için ön koşuldur. Başvurular önce kentin bulunduğu ülkedeki salyangoz logosunu almaya ilk hak kazanan kente (ülkemizde İzmir’in Seferihisar ilçesi) yapılmaktadır. Sonrasında merkezi İtalya’nin Orvieto kentinde bulunan uluslararası yavaş şehirler birliğine başvuru iletilir ve eğer aday kent gerekli kriterleri karşılar ve karşılayacağına dair somut adımlar ve planlar sunabilirse salyangoz logosunu almaya hak kazanır. © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.

8 CITTASLOW – SAKİN ŞEHİR KRİTERLERİ
(Çevre Politikaları) 1.  Hava, su ve toprağın kalitesinin, yasa tarafından belirtilen parametrelerde olduğunun belgelenmesi 2. Kentsel çöp ve özel atıkların ayrıştırılarak toplanmasının teşvik edilmesi ve yaygınlaştırılmasına yönelik projeler 3. Endüstriyel ve evsel kompostlamanın yaygınlaştırılması ve teşvik edilmesi 4. Kentsel ya da toplu kanalizasyon için, atık su arıtma tesisinin bulunması 5. Özellikle alternatif enerji kaynaklarının kullanılması ve biyokütlelerden ısı üretilmesi ; enerji tasarrufu ile ilgili belediye projeleri © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.

9 CITTASLOW – SAKİN ŞEHİR KRİTERLERİ
(Çevre Politikaları) 6.  Genetiği değiştirilmiş ürünlerin (GDO) tarımda kullanılmasının yasaklanması 7.  Reklam grafikleri, panolar ve trafik işaretlerinin düzenlenmesine dair belediye planı 8.  Elektromanyetik kirliliği kontrol eden sistemler 9.    Gürültü kirliliğini kontrol etmek ve azaltma için bir program 10.  Işık kirliliğini kontrol etmek için sistem ve programlar 11. Çevre yönetimi sistemlerinin benimsenmesi © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.

10 CITTASLOW – SAKİN ŞEHİR KRİTERLERİ (Altyapı Politikaları )
1. Tarihi merkezlerin ve/veya kültürel ve tarihi değer çalışmalarının geliştirilmesi ve ıslah edilmesi için planlar 2. Güvenli ulaşım ve trafik için planlar 3. Okulları ve kamusal binaları bağlayan bisiklet yolları 4. Özel taşımacılık ve trafiğin toplu taşıma ve yaya alanları ile bütünleştirilmesi üzerinden, alternatif ulaşımı destekleyen planlar (toplu taşıma alanlarına bağlanan ilave kentsel araba park yerleri, bisiklet yolları, okullar ve işyerlerine erişim sağlayan yaya güzergâhları, vb.) 5. Kamusal ve kamu ile ilgisi olan alanların engelliler için erişilebilir olması, mimari engellerin kaldırılması ve teknolojilere erişimin sağlanmasının garanti altına alınabilmesi için uygulanmalar © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.

11 CITTASLOW – SAKİN ŞEHİR KRİ TERLERİ (Altyapı Politikaları )
6.  Aile yaşantısını kolaylaştıran ve yerel aktivitelere olanak sağlayan programların teşvik edilmesi 7. Kent tarzının yeniden yapılandırılması ve iyileştirmesi için bir program 8.  Vasıflı yeşil alanların asgari teçhizata sahip olması ve hizmet altyapıları (yeşil alanların birbiriyle bağlantıları, oyun sahaları, vb.) 9.  Ticari malların dağıtımı ve “doğal ürünler için ticari merkezler” oluşturulması için plan 10. Mağaza sahipleriyle, zor durumda olan vatandaşlarla ilgilenme ve yardım etme üzerine mutabakat: “dost mağazalar” 11. Bozulmakta olan kentsel alanların ve şehrin yeniden kullanılmasına yönelik projelerin iyileştirilmesi 12.  Tıbbi yardım merkezi 13. U.R.P. (kentsel yenilenme programı) işlevlerinin, Cittaslow bilgi bürolarıyla bütünleştirilmesi © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.

12 CITTASLOW – SAKİN ŞEHİR KRİTERLERİ
(Kentsel Kalite için Teknolojiler ve Tesisler) 1. Biyo-mimari için büro ve biyo-mimarinin teşvik edilmesi yönündeki bilgilendirme projesi için görevlendirilen personelin eğitimi için programlar 2. Şehri, fiber optik kablolar ve kablosuz sistemler için teçhiz etmek 3. Elektromanyetik alanları gözlemleme sistemlerinin benimsenmesi 4. Çevre ve manzarayla uyumlu çöp kutularının tedarik edilmesi ve çöplerin belirlenmiş zaman tablolarına göre kaldırılması © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.

13 CITTASLOW – SAKİN ŞEHİR KRİTERLERİ
(Kentsel Kalite için Teknolojiler ve Tesisler) 5. Toplu ve özel alanlarda; önemli, çevresel olarak uygun bitkilerin, tercihen bahçe/peyzaj mimarisi ölçütlerine uygun çizgilerdeki yerel bitkilerin, yetiştirilmesine yönelik promosyon ve programlar 6. Vatandaşlara hizmet sağlamak için planlar (Belediye hizmetlerinin internet üzerinden duyurulması, vatandaşlar için internet tabanlı bir belediye ağı oluşturulması ve vatandaşların bu ağı kullanmaları yönünde eğitilmeleri) 7. Özellikle gürültülü alanlarda gürültünün kontrol edilmesi için plan 8. Renklerle ilgili plan 9. Elektronik evden çalışmanın (telework) teşvik edilmesi    © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.

14 CITTASLOW – SAKİN ŞEHİR KRİTERLERİ (Yerel Üretimi Korumak)
   1. Organik tarımcılığın geliştirilmesi için projeler 2. Esnaf ve zanaatkârlar tarafından üretilen ürünlerin, eşya ve el işlerinin kalitesinin sertifikalandırılması 3. Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan esnaf ve zanaatkârların ve/veya el işi ürünlerinin korunması ve himayesine yönelik programlar 4. Yok olma riskiyle karşı karşıya olan geleneksel çalışma ve meslek yöntemlerinin himayesi 5.Organik ve/veya yerel topraklarda üretilmiş ürünlerin kullanılması ve restoranlar, okul kafeteryaları ve himaye altındaki yapılarda yerel geleneklerin muhafaza edilmesi © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.

15 CITTASLOW – SAKİN ŞEHİR KRİTERLERİ (Yerel Üretimi Korumak)
6. Yavaş Yemek ile işbirliği içerisinde, okullarda tat ve beslenme konusunda eğitim programları 7. Yok olma riski altında olan şarap ve gastronomik yavaş yemek çeşitleri için, aktivitelere destek olmak 8. Yerel ürünlerin tespit edilmesi ve bu ürünlerin ticarileşmesi için destek (pazarlarda yerel ürünler için yer ayrılması vb.) 9. Şehirdeki ağaçların sayılması ve büyük ya da “tarihi ağaçların” değerinin arttırılması 10. Yerel kültürel etkinliklerin teşvik ve muhafaza edilmesi 11. Kent ve okul bahçelerinin geleneksel yöntemlerle yetişmiş yerel ekinler için    © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.

16 CITTASLOW – SAKİN ŞEHİR KRİTERLERİ
(Misafirperverlik)    1. Turist bilgisi ve nitelikli misafirperverlik için eğitim kursları 2. Tarihsel merkezlerde, yol gösteren turist güzergâhları ile birlikte, turist işaretlerinde uluslararası işaretlerin kullanılması 3. Ziyaretçilerin şehre yaklaşmalarını ve bilgi ve hizmetlere erişimlerini kolaylaştırıcı resepsiyon yönergeleri ve projeleri (otopark, resmi kurumların açılış saatlerinin uzatılması/esnetilmesi, vb.) 4. Şehrin “yavaş” güzergâhlarının düzenlenmesi (broşürler, internet siteleri vb.) 5. Turistik işletmeciler ve mağaza sahiplerinin, ücret şeffaflığı ve fiyatların müessesenin dışında sergilenmesi gerekliliği konusunda bilinçlendirilmesi © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.

17 CITTASLOW – SAKİN ŞEHİR KRİTERLERİ
(Farkındalık) 1.Vatandaşlara Cittaslow olmanın amaçları ve prosedürleriyle ilgili bilgi sağlayan kampanyalar 2. “Yavaş” felsefesini kazanmada sosyal yapıların dâhil edilmesi için programlar ve Cittaslow projelerinin uygulanması. Özellikle; eğitsel bahçe ve parklar, kitap olanak ve hizmetleri ve bitkilerin tohumlarının korunması projelerine katılım 3. Slow City ve Slow Food faaliyetlerinin yaygınlaştırılması için programlar    © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.

18 DÜNYADA SAKİN ŞEHİRLER Falköping-İsveç Ludlow-İngiltere
DÜNYADA SAKİN ŞEHİRLER Falköping-İsveç Ludlow-İngiltere Katomba-Avustralya © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.

19 1. Yerel Slow Food Örgütlenmesinin (Convivium) kurulması
Slow Food Faaliyetlerine ve Projelerine Destek 1. Yerel Slow Food Örgütlenmesinin (Convivium) kurulması 2. Slow Food ile işbirliği yaparak okullar için tat ve beslenme üzerine eğitim programları düzenleme 3. Slow Food ile işbirliği yaparak okul sebze bahçelerinin kurulması 4. Arca veya Slow Food Merkezlerinin, yok olma riski altında olan türlere veya ürünler için bir veya daha çok  projelerini uygulamak 5. Yavaş/Geleneksel Yemek tarafından temin edilen yerel bölge ürünlerinin kullanılması ve beslenme geleneklerinin, katma yemek eğitim programlarıyla birlikte, müşterek yemek servisleri, himaye altındaki yapılar ve okul kantinleri içerisinde muhafaza edilmesi 6. Yavaş/Geleneksel Yemek ile işbirliği içerisinde, “Mercati della Terra” nın yerine getirilmesiyle elde edilen tipik yerel bölge ürünlerinin desteklenmesi 7.  “Terra Madre” projesinin ve yemek cemiyetlerinin ortak eşleştirme ile desteklenmesi © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.

20 CITTASLOW–SAKİN ŞEHİR NE DEĞİLDİR?
CITTASLOW–SAKİN ŞEHİR NE DEĞİLDİR? Geriye gitmek veya eskide yaşamak değildir. Şehrin, değerlerine, esnafına ve halkına sahip çıkması ve bunu gelecek nesillerle paylaşmasıdır. Dükkânların kapatılması değildir. Tam tersine şehrin sahip olduğu değerlerin korunması, yenilenmesi ve iyileştirilmesidir. Arabaya binmeyi yasaklamak değildir. Ancak arabaların girmeyeceği, şehrin ve şehirde yaşayanların, ziyaret edenlerin rahat bir nefes almak için dinlenebilecekleri alanlar yaratmaktır. Hava ve gürültü kirliliğini azaltmak için bisikleti, faytonları özendirmek ve kullanılması için gerekli altyapıyı sağlamaktır. Teknolojiye karşı çıkmak değildir. Tam tersine belediye hizmetlerinin internet ortamına taşınması ve hemşerilerin bu hizmetlerden yararlanabilmeleri için eğitilmeleridir (örneğin internet erişimi için şehirde fiber optik kablo ve kablosuz bağlantı kullanmaktır). © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.

21 CITTASLOW–SAKİN ŞEHİR NE DEĞİLDİR?
CITTASLOW–SAKİN ŞEHİR NE DEĞİLDİR? Fast Food restoranlarını yasaklamak değildir. Ancak daha sağlıklı olan yerel besinlerin, organik ürünlerin, yemeklerin özendirilmesidir. •Yerel ürünlerin satılabilmesi için sağlıklı bir ortam yaratmaktır. •Okullarda çocuklarımıza tat ve beslenme üzerine eğitim programları düzenlemektir. •Sadece masa başında çalışılarak gerçekleştirilebilecek bir süreç değildir. Halkın bu süreci benimsemesi ve her aşamada desteklemesi gerekmektedir. “Şehir sakinlerinin birlikte çıkacakları uzun ama zevkli, heyecanlı ama acelesiz bir yolculuktur.” (M. Tunç Soyer – Seferihisar Belediye Başkanı) . © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.

22 Dünyada ve Türkiye’de Sakin Şehirler Seferihisar-Türkiye
Dünyada ve Türkiye’de Sakin Şehirler Seferihisar-Türkiye Tavira-Portekiz Sonkdal-Norveç © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.

23 TRAKYA İÇİN YENİ KONSEPT –SAKİN ŞEHİR VİZE VİZE 27 derece 46 dakika
TRAKYA İÇİN YENİ KONSEPT –SAKİN ŞEHİR VİZE VİZE 27 derece 46 dakika doğu boylamı 41 derece 34 dakika kuzey enlemi © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.

24 SAKİN ŞEHİR VİZE Vize’nin merkez nüfusu 11.908
Vize’nin toplam nüfusu Vize Belediyesi © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.

25 SAKİN ŞEHİR VİZE Vize; birisi UNESCO mirasına girmiş ve biri de girmeye hazırlanan iki eski başkentin İstanbul ve Edirne’nin arasında, Türkiye’nin önemli sanayi bölgelerinden Çorlu-Çerkezköy’e yakın ama kendine has yapısını koruyabilmiş yapısıyla bulunduğu bölgeye önemli bir katkı yapacaktır. Kırklareli ili yavaş şehir olan bir kente sahip olma noktasında kamu, özel, üniversite, sivil toplum ve kalkınma ajansını bir araya getirebilecek ve desteğini almaya müsait durumdadır. Dünya çapında bir birliğe katılmak o kentin ve bölgenin tanınmışlığına önemli katkı sunacaktır, zira böylesine az nüfuslu bir kentin adını dünyada duyurması bile başlı başına bir başarıdır. Sakin şehir olmak nüfusça küçük ve önemli turizm veya ticaret bölgeleri içinde yer almayan kentler için kendilerini ulusal ve evrensel ölçekte tanıtmak için oldukça önemli bir fırsattır. © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.

26 SAKİN ŞEHİR VİZE SAKİN ŞEHİR VİZE İÇİN HIZLI VE ETKİLİ ADIMLAR…
Vize’yi ulusal ve uluslararası boyuta taşıyacak Yeni Konsept Sakin Şehir’in belirlenmesi Yeni Konsept Sakin Şehir ile ilgili Kırklareli – Merkez ve Vize’deki paydaşlarla görüşülmesi Paydaşlarla birlikte Sakin Şehir’le ilgili olarak Vize’nin mevcut durumunun belirlenmesi Paydaşlarla birlikte Vize’nin Sakin Şehir uygunluk kriterlerinin araştırılması Türkiye’de tek örnek Sakin Şehir Seferihisar’la iletişime geçilmesi ve İlçe yetkililerin Vize’ye davet edilmesi Geniş katılımlı Vize Sakin Şehir Çalıştayı’nın gerçekleştirilmesi. Vize Sakin Şehre Uyum sürecine geçilmesi Vize Sakin Şehre Uyum sürecinde Sakin Şehir kriterlerini yerine getirecek projelerin gerçekleştirilmesi Uluslararası boyutta Vize’nin Sakin Şehir olarak onaylanası Ulusal ve Uluslar arası boyutta geniş katılımlı Vize Sakin Şehir Açılış Konferansının gerçekleştirilmesi SAKİN ŞEHİR VİZE © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.

27 Vize Sakin Şehir Paydaşları
SAKİN ŞEHİR VİZE Resmi Kurumlar Kırklareli Valiliği Vize Kaymakamlığı Vize Belediyesi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kırklareli Üniversitesi (Turizm Fakültesi) Vize Meslek Yüksek Okulu Trakya Kalkınma Ajansı Vize İlçe Tarım Müdürlüğü İl Çevre ve Orman Müdürlüğü İl Özel İdaresi vb… Vize Sakin Şehir Paydaşları Sivil Toplum Örgütleri Vize Esnaf ve Sanatkâr Odası Vize Kent Konseyi Kırklareli Kültür ve Turizm Derneği TEMA Vakfı (Kırklareli Şubesi) Vize’deki turizm sektörün vb… © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.

28 SAKİN ŞEHİR VİZE © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.

29 SAKİN ŞEHİR VİZE Vize Belediyesi
SAKİN ŞEHİR VİZE Vize Belediyesi © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.

30 SAKİN ŞEHİR VİZE Vize Belediyesi © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.

31 SAKİN ŞEHİR VİZE Vize Belediyesi
SAKİN ŞEHİR VİZE Vize Belediyesi Vize Belediyesi © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.

32 SAKİN ŞEHİR VİZE . Vize Belediyesi
SAKİN ŞEHİR VİZE . Vize Belediyesi © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.

33 BASINDA SAKİN ŞEHİR © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.

34 BASINDA SAKİN ŞEHİR © Trakya Kalkınma Ajansı. Her hakkı saklıdır. İzinsiz çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve kullanılamaz.


"CITTASLOW – SAKİN ŞEHİR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları