Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLGİSAYAR DERSİ ETKİNLİK ÖRNEKLERİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLGİSAYAR DERSİ ETKİNLİK ÖRNEKLERİ."— Sunum transkripti:

1 BİLGİSAYAR DERSİ ETKİNLİK ÖRNEKLERİ

2 RESİMLİ SORU CEVAP

3 RESİMLERİ YORUMLAMA

4 KAVRAMLARI SIRALAMA

5 KELİME BULMACA

6 BULMACA

7 KELİME EKLEME

8 SORU CEVAP

9 YOL BULMA

10 DOĞRU YANLIŞ TESTİ

11 KELİME BULMA

12 EŞLEŞTİRME İTALİK ALTI ÇİZİLİ YAZI TİPİ KALIN YAZI BÜYÜKÜĞÜ

13 RESİMLERİ YORUMLAMA

14 KELİME TÜRETME Aşağıdaki harfleri kullanarak kelimeler türetip maddeler halinde yazalım.

15 GÖSTERİP YAPTIRMA

16 RESİMLERİ TANIMLAMA

17 CÜMLE TAMAMLAMA

18 ARAŞTIRMA ÖDEVİ

19 ANİMASYON HAZIRLAMA AŞAĞIDAKİ TRAFİK İŞARETLERİNİ ANİMASYONLAR ŞEKLİNDE AÇILKAYINIZ.

20 PLAN VEYA KROKİ HAZIRLAMAK

21 ŞİFRE KELİME BULMAK M O U S E

22 PARAGRAF İÇİNDE KELİME BULUP İŞARETLEMEK
“Word programında yazılan önemli yazıların altı çizilebilir. Seçilen paragraflar sağa, sola ve ortaya hizalanabilir. Hazırlanan belge mutlaka kaydedilmelidir. Wordde yazdığımız yazılara istediğimiz rengi verebiliriz.” Paragrafta bulunan aşağıdaki kelimeleri bulup altlarını çizelim. Altı çizili Sola hizalama Renk Kaydet

23 KELİME YORUMLAMA BİLGİSAYAR ………………… EKRAN ………………… ANA KART ………………..
AŞAĞIDAKİ SÖZCÜKLERİN KARŞISINA AKLINIZA GELEN EN YAKIN KELİMEYİ YAZINIZ. BİLGİSAYAR ………………… EKRAN ………………… ANA KART ………………..

24 ŞİİR VE MASAL YAZMA Aşağıdaki kelimeleri kullanarak bir şiir yazınız.
İnternet Keşfetmek Program indirmek

25 KAVRAM HARİTASI OLUŞTURMAK

26 METİN İÇERİSİNDEN SORU SORMAK
“Klavye Nedir? Bilgisayarla iletişim kurmamızı sağlayan, genellikle 101 veya 102 tuştan meydana gelen daktilo benzeri cihazdır. Tıpkı fare gibi bilgisayarın ucuz parçalarından biridir, ama aynı zamanda en önemli parçalarındandır. Klavye İmleci: Özellikle yazı yazmakta kullanılan kelime işlemciler ile çalışırken yazının ekranın neresine yazılacağını gösteren, yanıp sönen, genellikle dik bir çizgi ( ) yada dikdörtgen (  ) şeklinde olan simgelerdir. Her ülkenin kendi diline göre düzenlemiş olduğu klavyeler vardır. İngiliz alfabesine göre düzenlenmiş ve harf tuşları Q, W, E, R, T, Y, U şeklinde giden klavyelere Q Klavye, Türk alfabesine göre hazırlanmış olan klavyelere F Klavye denir. Dünyada Q klavye olarak bildiğimiz tuş dizilimi aslında daktilonun icat edildiği ilk günden beri değişmedi. Neden tuşların bu şekilde dizildiği konusunda da çeşitli rivayetler olmasına rağmen şimdilik en yaygın kabul gören hikâye şu: Yazı makinesinin mucidi olan Christopher Latham Sholes, 1867'de cihazın patentini alarak ilk çalışan örnekleri ortaya koyduğunda cihazın tasarımından kaynaklanan mekanik bir sorunla karşılaşır. İcat ettiği yazı makinesinin harfleri kâğıda basmak üzere kullandığı mekanik harf kolları, kapalı bir kutunun içinde yer almaktadır ve iki kol birden kâğıda doğru havalandığında içerde sıkışmaya neden olmaktadır. Sholes bu problemin çözümü için, kullanıcının yazım hızını yavaşlatmak üzere harflerin yerlerini alabildiğine karıştırarak en çok kullanılan harfleri elin en zor ulaşabileceği yerlere yerleştirmeyi uygun görür ve Q klavye adını verdiğimiz harf dizilimi ortaya çıkar. Yani Q klavye 1873'te mühendisliğe aykırılık abidesi olarak tasarımlanmıştı. Daktiloların hızlı yazma nedeniyle sık sık bozulmasına çare olarak geliştirilmişti. Daktilo kullananları olabildiğince ağır yazmaya zorlamak için olmadık hilelere başvurulmuş, en çok kullanılan harfler klavyenin her sırasına dağıtılmış, (sağ elini kullanan insanları zayıf ellerini kullanmak zorunda bırakacak şekilde) harfler solda toplanmış. Daha sonra bilgisayarlar çıkıp tuşların hızlı yazma nedeniyle bozulma sorunu ortadan kalktığında bile Q klavye yaygınlaştığından bu standart korunmuştur “ Aşağıdaki soruları yukarıdaki paragrafı okuyarak cevaplayınız. İlk q klavyenin tuşlarının karışık dizilmesinin nedenini yazınız

27 MÜZİK PARÇASIYLA EŞLEŞTİRMEK
DONANIMLAR MÜZİKLER KASA FARE WORD EKLE RESİM

28 ÜNİTE DEĞERLENDİRME İlk kullanılan bilgisayar aşağıdakilerden hangisidir? a. Abaküs b. Dev bilbisayarlar c. Univac d. Eniac Bilgilerin saklandığı bilgisayar parçasına ne denilir? a.Ekran b.Kasa c.Klavye d.Mouse Bilgisayar parçalarından KASA’yı aşağıdakilerden hangisine benzetebiliriz? a.Kulak b.Kol c.Beyin d.Göz Bilgisayarımızın korunması ve can güvenliğimizin sağlanması için ne çeşit priz kullanmalıyız? a.Topraklı priz bTopraksız priz c.Üçlü priz d.Porselen priz Bilgisayarın tanımı için aşağıda yazılanlardan hangisi doğrudur ? a.Çok hızlı işlem yapma özelliği olan bir makinedir b.Elektrik ile çalışan, elektronik bir makinedir c.Sakladığı bilgilere çok hızlı ulaşabilen bir makinedir d.Hepsi

29 YAPMAK İSTENEN VE YAPILAN TESTLERİ

30 BOYAMA ÇALIŞMALARI Aşağıdaki resimleri istediğiniz renkte boyayıp adlarını altına yazalım.

31 TİYATRO ÇALIŞMASI Öğrenciler konu ile ilgili elemanların görevleri küçük kağıtlara yazılır. Seçilen öğrencilere dağıtılır. Öğrenciler rollerini sınıf ortamında herkesin önünde oynarlar.

32 SINIF İÇİ OYUNLAR Hırsız Polis Oyunu:
Seçilen bir öğrenci sınıf dışına çıkartılır. Sınıf içinde hırsız seçilir. Dışarıdaki öğrenci içeri çağrılıp arkadaşlarına soru sorup hızsızı bulması istenir.

33 KONU ÖNCESİ İLGİ TESTLERİ
Aşağıdaki soruları cevaplayınız. Yazılı kaynaklar ne demektir? Gazete ve dergiler nasıl hazırlanıyor? Basamaklar halinde anlatır mısınız?

34 SINIF İÇİ BİLGİ YARIŞMALARI
Sınıf içinde iki grup oluşturulur. İşlenen konu hakkında sorular slaytlar halinde ekrana yansıtılarak sınıf içi yarışma düzenlenir.

35 KARİKATÜRDEKİ KONUŞMALARI TAMAMLAMA
Söyle bakalım bilgisayarı açmak için ilk ne yapmamız gerekir…. ………………………………. ………………………………….


"BİLGİSAYAR DERSİ ETKİNLİK ÖRNEKLERİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları