Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yahoo’nun Doğuşu Yahoo, Stanford Üniversitesi öğrencileri Jerry Yang ve David Filo tarafından Ocak 1994 tarihinde kurulmuş bir portaldır. Dünyanın ilk.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yahoo’nun Doğuşu Yahoo, Stanford Üniversitesi öğrencileri Jerry Yang ve David Filo tarafından Ocak 1994 tarihinde kurulmuş bir portaldır. Dünyanın ilk."— Sunum transkripti:

1

2 Yahoo’nun Doğuşu Yahoo, Stanford Üniversitesi öğrencileri Jerry Yang ve David Filo tarafından Ocak 1994 tarihinde kurulmuş bir portaldır. Dünyanın ilk 500 sitesinden birisidir. Genel merkez : Sunnyvale, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri.

3 Jerry Yang Jerry Yang (Yáng Zhìyuǎn, 楊致遠), Yahoo'nun kurucularındandır Tayvan doğumlu olan Yang, Stanford Üniversitesi'nde eğitim almıştır.

4 David Filo David Filo, Yahoo'nun kurucularındandır Louisiana doğumlu olan Filo, Tulane Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği eğitimi görmüş; daha sonra Stanford Üniversitesi'nde tanıştığı Jerry Yang ile birlikte Yahoo'yu kurmuştur.

5 Yahoo’nun Doğuşu David Filo ve Jerry Yang'in Web'de ilgi duydukları şeylerin kaydını tutacak bir yol aramaya koyulmalarıyla başlıyor. İkilinin geliştirdiği bu kategori listeleri arkadaş kesiminden ve üniversiteden yüzlerce kişinin ilgisiyle beraber farklı bir boyut kazandı. Filo ve Yang'i bu noktadan sonra fikirlerinde iş potansiyeli görmeleri ise fazla uzun sürmedi ve böylece ikili Yahoo'nun ilk temellerini atmaya koyuldular.

6 Yahoo’nun Doğuşu İlk başta "Jerry'nin Web Rehberi" olan firmanın ismi daha sonra Yahoo olarak değiştirildi. Bunun sebebi ikilinin Yahoo'nun 'kaba, cahil, terbiyesiz' olan sözlük anlamını sevmelerinden kaynaklanıyor. Yahoo kelimesi 18. yüzyıl hicivcilerinden Jonathan Swift'in ünlü romanı Gulliver'in Maceraları'ndan geliyor.

7 Yahoo’nun Doğuşu 1994’ün sonunda Yahoo! çoktan bir milyondan fazla ziyaret almıştı. Yang ve Filo sitelerinin müthiş bir iş potansiyeli taşıdığını fark ettiler ve 2 Mart 1995’de Yahoo! anonim şirket olarak kuruldu, ve 12 Nisan 1996’da Yahoo! ilk halka açılmasını gerçekleştirerek tanesi 13$’dan 2.6 milyon hisse satarak 33.8 milyon dolar topladı.

8 Yang yaptığı röportajda "Kesinlikle eğitimli ve aydın kişiler değildik" diyor. Fakat şu da su götürmez bir gerçektir ki Filo ve Yang ikilisinde iş aklı vardı!. Nisan 1995'te, Apple Computer ve Cisco Systems gibi dev firmalarda da yatırım yapan girişimci kapitalistlerin oluşturduğu Sequoia Capital isimli oluşum Yahoo'ya 2 milyon dolarlık bir kaynak sağladı. İkinci bir kaynak da sonbaharda geldi.

9 Nisan 1996'da işleri yoluna girmeye başlayan firmanın 50 civarında çalışanı bulunuyordu. Kampüsten, Silikon Vadisi'ne Şimdilerde ise firmanın 7600 çalışanı bulunuyor ve hala "sıkı çalış, sıkı oyna" kültüründen ödün vermiyor. Firma her ne kadar yılları arasında ortalığı kasıp kavurmuş tarihin en büyük piyasa çöküşlerinden 'dot-com krizini' atlatmış olsa da, şu an Google, AOL ve MSN gibi dev firmaların yoğun rekabetiyle yüzleşmek zorunda.

10 Jerry Yang, kendisiyle yapılan bir röportajda söyle konuşuyor: "Sadece bir 10 yıl içinde, İnternet tüketicilerin yaşam biçimlerini çok önemli bir şekilde değiştirdi. …ve bu tam anlamıyla dikkate değer ve mükemmel bir deneyimdi. Tüm bu süre boyunca kullanıcılarımızın isteklerini ve ihtiyaçlarını karşılayacak ürünler geliştirmeye çalıştık. Fakat daha da önemlisi, her birimize keşfetmede, daha fazlasını başarmada, paylaşmada ve etkileşimde bulunmada yardım etmekti."

11 Yahoo! Hizmetleri 1. Yahoo size, şu an bilinen ya da daha sonra geliştirilecek olan çeşitli medya ve cihaz yoluyla ulaşılabilecek özellikteki şebekesi ile, çeşitli iletişim, arama ve bilgi araçları, topluluk forumları ve sosyal ağ oluşturma hizmetleri, içerik, medya ve eğlence hizmetleri de dahil olmak üzere zengin bir çevrimiçi kaynak derlemesi sunmaktadır.

12 Yahoo! Hizmetleri 2. Yahoo! Hizmetleri, Yahoo’nun Yahoo Hizmetleri’ni sağlaması için gerekli olan reklamlar içerebilir. 3 . Yahoo! Hizmetleri, hizmet duyuruları ve idari mesajlar gibi Yahoo’dan önemli bildirimleri kapsayabilir. Bu bildirimler Yahoo! Üyeliğinin bir bölümü olarak algılanmakta ve bunları almaktan vazgeçme hakkınız bulunmamaktadır.

13

14 Neden Ünlem İşareti ? 1 mart 1994 tarihinde Jerry Yang ve David Filo tarafından kurulan Yahoo! ‘nun adı “Yet Another Hierarchical Officious Oracle” ın kısaltmasıdır. Türkçe karşılığı ise “Henüz başka bir tane hiyerarşik işgüzar kahin” şeklindedir Anlamsız bir cümle gibi görünse de Yahoo! kelimesi kulağa oldukça hoş geldiği için Yahoo! İsmi kullanılmaya devam edildi ve kelimenin sonuna ise telaffuzundaki heyecanı göstermesi için ünlem işareti konuldu.

15 Yahoo’nun kurucusu Jerry Yang, Yahoo’dan istifa etti
AMERİKA BÜLTENİ (17 Ocak 2012) İnternet devi Yahoo’nun iki kurucusundan biri olan Jerry Yang, şirketten istifa etti. Yang, Yahoo yönetim kuruluna gönderdiği mektupta, ‘hayatının en heyecan verici yıllarını yaşadığı Yahoo’dan ayrılıp, yeni hedeflerin arayışının vaktinin geldiğini’ söyledi.

16 Şuan ki Durumu

17 Yahoo!’nun Şuan ki Durumu
Geçtiğimiz ayın başında logo değiştirme kararı alan ve bugün yeni logosunu tüm sitelerinde yayına koyan Yahoo , daha öncede belirttiğimiz gibi eski logosunu 1995 yılından bu yana kullanmaktaydı. Şirketin yeni logosunun , Yahoo’nun değişen yüzünü ifade ettiği açıklandı. Ayrıca logonun sonunda bulunan ünlem işareti ile de şirketin geçmişine bağlılığı simgelenmiş. İşte Yahoo ve yeni logosu :

18 Yahoo!’nun Şuan ki Durumu
Arama motoru rekabetinde liderliği Google şirketine kaptıran Yahoo! , eski günlerine dönmek için elinden geleni yapıyor. Yakın zamanda CEO koltuğuna oturan Marissa Mayer , şirkette köklü değişiklikler yapmaya devam ediyor. Yahoo 1995 yılından bu yana kullandığı logosunu değiştirme kararı aldı. Eski Google yöneticisi olan ve şimdi Yahoo şirketinin yeni CEO’su olan Marissa Mayer , şirketin imajında büyük değişiklikler yaparak eski günlere dönmeyi hedefliyor. Tumblr micro-blog sitesini satın alarak adından fazlasıyla söz ettiren Yahoo , geçtiğimiz Ağustos ayında ABD ülkesinde Google şirketini sollamayı başarmıştı.

19


"Yahoo’nun Doğuşu Yahoo, Stanford Üniversitesi öğrencileri Jerry Yang ve David Filo tarafından Ocak 1994 tarihinde kurulmuş bir portaldır. Dünyanın ilk." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları