Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Give our planet a hand and save the next generation

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Give our planet a hand and save the next generation"— Sunum transkripti:

1 Give our planet a hand and save the next generation

2 GÜRGENPINARI SECONDARY SCHOOL

3 Çek cumhurİyetİ zİyaretİmİzden görüntüler

4

5 öğrencİlerİmİz çevre dostu ürünlerle İlgİlİ duvar gazetelerİ hazirladilar.

6

7 Install skylights in your roof.

8 Install solar panels.

9 Consider using motion sensor light bulbs for both indoors and outdoors.

10 Use low wattage light bulbs.

11 Daha az enerjİ harcayan Çevre dostu ampüller kullanalim!

12 ÇEVRE DOSTU ÜRÜNLER Çevre Dostu Ürün Nedir? Geri dönüştürülebilen ya da geri dönüştürülmüş maddelerden oluşan, Doğal kaynaklarımızın tüketilmesini engelleyen, onları koruyan, İçerisinde zehirli madde barındırmayan, Üretimi esnasında çevreye daha az zarar veren, Enerji ve su tasarrufu sağlayan ürünlere çevre dostu ürünler diyebiliriz

13 Ekolojik Ürün Nedir? Ekolojik ürünler de çevre dostu ürünler kapsamında bulunurlar. Ekolojik ürün kısaca, tarım alanlarımızda yetiştirilen sebze ve meyve gibi ürünlerin insan sağlığı ve çevre açısından zararsız olma durumudur. Ekolojik ya da hepimizin bildiği adıyla organik ürünler tohumdan hasata, hasattan tüketicinin eline ulaşıncaya kadar gerçekleşen tüm süreçlerde insan sağlığı, doğa ve diğer tüm canlılar için zararlı olan kimyasallar, katkı maddeleri ya da yöntemler kullanılmadan üretilen; kontrollü ve sertifikalı ürünlerdir.

14 ALTERNATİF ÜRÜNLER Çözücü bazlı boyalar/ürünler yerine su bazlı ya da uçuculuğu ve tehlikesi daha az olan boyaları ve ürünleri tercih edelim. Lavabo açıcılar kullanmak yerine öncelikle lavabo pompası ya da tesisatçı kılavuzu kullanmayı deneyelim. Uygunsa lavabonun altını sökerek temizlemeye çalışalım. Boruların temizliği için karbonat ve sirke kullanalım.

15 Fırın temizleyicileri yerine fırındaki kirletici madde kurumuşsa suyla biraz nemlendirdikten sonra tuzla ya da karbonatla temizleyelim. Halılarımızı temizlerken kimyasal temizleyiciler yerine sabun bazlı ürünleri tercih edelim.  Klorlu çamaşır suları yerine oksijenli çamaşır suları, hidrojen peroksit bazlı çamaşır suları kullanalım. Kimyasal kökenli gübreler yerine kompost dediğimiz bitki kök ve artıklarından oluşan doğal gübreleri ya da doğal hayvan gübrelerini tercih edelim.

16 Geri dönüştürülmüş ambalajlarda satılan ürünleri alalım.
Kahve makinesi, çaydanlık, tencere ve elektrikli su ısıtıcılarımızda oluşan kireci gidermek için sirkeli su ya da limon tuzu kullanalım. Oda spreyleri kullanmak yerine kapı ve pencerelerimizi her gün açarak ortamı havalandıralım. Bu işlem için çeşitli uçucu bitkisel yağlar kullanabiliriz. Saç jölelerine alternatif olarak amonyak içermeyen ürünler kullanabiliriz. Tek kullanımlık piller yerine şarj edilebilen ve tekrar tekrar kullanılabilen pilleri tercih edelim.

17 Aerosol(sprey) kaplar yerine pompalı ürünler gibi ozon tabakasına zarar vermeyen ürünleri tercih edelim. Az elektrik tüketen çevre dostu elektrikli ev aletlerini tercih edelim ve kullanmadığımız zamanlarda kapatalım. Mobilya alırken plastik veya metal olanlar yerine ahşap olanları tercih edelim. Plastik oyuncaklar yerine ahşap olanları tercih edelim. Kırtasiye ürünleri alırken üzerinde CE işareti olanları tercih edelim. CE İşareti (belgesi), ürünlerin, amacına uygun kullanılması halinde insan can ve mal güvenliği, bitki ve hayvan varlığı ile çevreye zarar vermeyeceğini, diğer bir ifadeyle ürünün güvenli bir ürün olduğunu gösteren bir işarettir.

18 Çevre Dostu Ekolojik Poşet
Çevre Dostu Poşet Çevre Dostu Ekolojik Poşet Üretildiği malzemeler doğa dönüşümlü olan bu poşet doğaya terk edildiğinde diğer plastik poşetlere göre çok daha kısa sürede doğada yok olmaktadır. Taleplere göre bio bozunur özellikli malzemelerden üretilmekte, doğaya terk edildiğinde biobozunur süreç başlamakta ve tamamen toprağa karışabilmektedir. Çevreye dostluk, eco-dostu, ve doğa dostluk, çevrede minimal zarar ve atık bırakmayı hedefleyen mal ve hizmetler. Tüketicileri haberdar etmek amacıyla, çevre dost mal ve hizmetler, çoğunlukla eco-etiketlerle işaretlidir. Ama bu düşünce için hiçbir uluslararası standart yoktur.

19 Çevre Dostu Poşet Kullanın Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı, Özel Çevre Koruma Bölgeleri Valiliklerine yazı göndererek, polietilenden üretilen ve doğada yüzlerce yıl yok olmayan naylon poşetler yerine, çevreye zararı en aza indirilmiş, doğada kısa sürede biyolojik olarak parçalanabilen poşetlerin kullanılmasını istedi.

20 Çevreye zararlı Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, petrol türevi olan polietilenden üretilen naylon poşetlerin ücretsiz ve kullanışlı olduğu için fazla miktarda tüketilerek çöplerle beraber tabiata atıldığı bildirilerek, bir naylon poşetin doğada tümüyle yok olması için yüzlerce yıl gerektiği belirtildi. Naylon poşetlerin sadece yüzde birinin geri dönüştürüldüğü, yüzde 99’unun ise doğaya atıldığı ve doğada bozulmaya başladıklarında çevreye zararlı kimyasal maddeler yayarak toprağa, suya karıştığı ve besin zincirini de kirlettiğine dikkat çekildi.

21 Posterler ve sloganlar

22

23

24

25

26

27 Öğrencİlerİmİz çevre İle İlgİlİ bulmacalar çözdüler.

28 velİlerİmİzİ proje ve zİyaretlerİmİz hakkinda bİlgİlendİrdİk.

29 Öğrencİlerİmİz eskİ malzemeler kullanarak hücre modelİ oluşturdular.

30 Okulumuzda geri dönüşüm İçİn eskİ kağit, metal, pİl, ve plastİk topluyoruz.


"Give our planet a hand and save the next generation" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları