Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB BURS programı ÖĞRETİM YILI 2013/14

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB BURS programı ÖĞRETİM YILI 2013/14"— Sunum transkripti:

1 Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB BURS programı ÖĞRETİM YILI 2013/14
Task Force Turkish Cypriot community DG Enlargement

2 BURSLAR – Geçmiş hakkında bilgi
Burs programı: Kıbrıs Türk toplumu için mali yardım tüzüğünün 4. Maddesi altında uygulanmaktadır. 2007 yılında başlamıştır ve şimdiye kadar 6 Burs çağrısı yapılmıştır. Şu anki Burs 7. Çağrıdır. Programdan 500'den fazla kişi yararlanmıştır. Hibeler için 7 milyon Avrodan fazla harcanmıştır.

3 Amaç Kıbrıslı Türklere bilgilerini ve/veya becerilerini özel bir alanda geliştirerek ek eğitim olanakları sunmak, ve Avrupa Birliği'nde Eğitim ve çalışma deneyimlerini geliştirmek, böylece onları Avrupa Birliği'ne daha çok yakınlaştırmaktır.

4 BURS– Kategoriler A Kategorisi: Üniversite eğitimi için bir eğitim yılı boyunca. B Kategorisi: Lisansüstü eğitim için bir eğitim yılı boyunca (Master, Doktora veya Doktora sonrası programlar). C Kategorisi: Profesyonel kurslar/eğitimler veya araştırma için 2 aydan 6 aya kadar. D Kategorisi: 2 aydan 6 aya kadar staj. Başvurular sadece bir kategori için yapılacaktır!

5 Burs – Açıklama 1 Eğitim alanları konusunda hiçbir kısıtlama yoktur.
27 AB üye ülkesinin hepsini kapsar Başvuru adayı; burs programına başvuru formlarını sunmadan önce doğru zamanda, seçtiği program kapsamında; üniversite, kurum veya firma ile iletişim kurup bu üniversitenin, kurumun, firmanın ve seçtiği program kapsamındaki ülkenin gerekliliklerini yerine getirdiğinden emin olmaktan sorumludur.

6 Açıklama 2 2013/14 Öğretim yılı
Eylül Eylül çok az farklı olan takvimler de kabul edilebilir. Kısa dönemli yaz kursları/ araştırma/ staj 2014 yazı içerisinde olmalıdır. Full time programlar olmalıdır! Yaklaşık olarak 150 burs (2 Milyon Avro) hibe edilecektir (A – 30; B – 60; C – 40; D - 20) Programdan daha önce yararlanmış olan eski bursiyerlerin yeniden katılma hakkı yoktur.

7 Burs Miktarı En fazla € 15,000 (1 yıl) en az. € 3,640 (2 ay)
En fazla. € 7,500 (1 yıl) en az. € 1,500 (2 ay) Kıbrıs'ta okumayı seçen bursiyerler için Stajyerlik için en fazla € 6,800 (6 ay – herhangi bir AB ülkesinde) en az € 1,000 (2 ay – Kıbrıs'ta) olacaktır. Üniversite (Kategori A) veya lisans üstü eğitim (Kategori B) için A ve B kategorisi altında başvurmuş olan adaylar arasından; öğretim süreci 1 yıldan fazla olup mülakatların sonucunda en yüksek puanı alan ilk iki kişiye, ilk yıl için yapılan burs ödemesine ilaveten, diğer yılların (en fazla 3 yıllık bir program için) okul harcı da eklenecektir.

8 A Kategorisi – Kimler için?
Kıbrıs'ın kuzey kesiminde olan Lise son sınıf öğrencisi, üniversite öğrencisi, bir lisede veya üniversitede veya seviyesi eşit olan başka bir kurumda kayıtlı olması şartıyla; /14 Öğretim yılının tümünü bir Avrupa Birliği üye ülkesinin eşit derecede olan üniversite kurumunda okumak için.

9 A Kategorisi – Elverişlilik
Kıbrıs Türk toplumuna ait olmak Kıbrıs'ta doğmuş olmak veya ebeveynlerinden birinin Kıbrıs'ta doğmuş olması 2013 yılının sonunda en az 18 yaşında olması Fiziksel sağlığının iyi olması Kıbrıs'ın kuzey kesiminde 2012/13 Öğretim yılı boyunca bir lise veya universite öğrencisi olarak kayıtlı olmak veya bir liseden mezun olmak (şu anda AB ükelerinden birinde üniversiteye kayıtlı olmamak şartıyla) Kıbrısın kuzey kesiminde toplam olarak en az 7 yıl ful time okumuş olması gerekiyor. Seçtiği programın dilini yeterli derecede bilmesi gerekiyor.

10 B Kategorisi – Kimler için?
Kıbrıs'ın kuzey kesiminde olan üniversite mezunları veya en geç 2013 Temmuz ayında mezun olmayı bekleyen üniversite öğrencileri ve diger eğitim yıllarından mezun olmuş olan öğrenciler. Kıbrıs'ın kuzey kesimi dışındaki diğer üniversitelerden mezun olmuş olan kişiler de başvurabilirler. Fakat onlar ayrı bir sıralama listesiyle rekabet edeceklerdir. Burs kapsamında B Kategorisi altında ayrılan bütçe yaklaşık olarak %33tür.

11 B Kategorisi – Elverişlilik
Kıbrıs Türk toplumuna ait olmak Kıbrıs'ta doğmuş olmak veya ebeveynlerinden birinin Kıbrıs'ta doğmuş olması 2013 yılının sonunda en az 18 yaşında olması Fiziksel sağlığının iyi olması Bir üniversite diploması olması gerekiyor. Veya üniversite öğrencisiyseniz, üniversitenin son yılına kayıtlı olmanız ve üniversite diplomasını Temmuz 2013 sonunda almanız gerekiyor. Kıbrısın kuzey kesiminde toplam olarak en az 7 yıl ful time okumuş olması gerekiyor. Seçtiği programın dilini yeterli derecede bilmek gerekiyor.

12 C Kategorisi – Kimler için?
Mesleki bilgilerini ve/veya mesleki becerilerini geliştirmek isteyen Kıbrısın kuzey kesimindeki profesyoneller Kısa dönemlik kurslar/ eğitimler veya bir üniversite veya eşit seviyede olan bir kuruluşta / araştırma merkezinde araştırma yapmak veya eğitim almak için başvurulabilir.

13 C Kategorisi – Elverişlilik
Kıbrıs Türk toplumuna ait olması gereklidir. Kıbrıs'ta doğmuş olmak veya ebeveynlerinden birinin Kıbrıs'ta doğmuş olması gereklidir. 2013 yılının sonunda en az 18 yaşında olması gereklidir. Fiziksel sağlığının iyi olması gereklidir. Kısa dönemli kurslar/eğitimler en azından bir lise diploması sahibi olmalı veya araştırma yapabilmesi için üniversitede diploması olması gereklidir. Kıbrısın kuzey kesiminde 1 Ocak Mart 2013 yılları arasında toplam 3 tam yıl şu andaki mesleki alanında iş deneyimi olması gereklidir. Seçtiği programın dilini yeterli derecede bilmesi gereklidir.

14 D Kategorisi – Kimler için?
Kıbrıs'ın kuzey kesiminde profesyonel bilgisini ve/veya yeteneklerini yükseltmek, şirket veya kurumlarda staj yapmak isteyenler, şu anda işleyen profesyoneller, veya Profesyonellik derecelerini edinme aşamasında olan üniversite mezunları

15 D Kategorisi – Elverişlilik
Kıbrıs Türk toplumuna ait olması gereklidir. Kıbrıs'ta doğmuş olması veya ebeveynlerinden birinin Kıbrıs'ta doğmuş olması gereklidir. Temmuz 2013 sonunda en az 18 yaşında olması gereklidir. Fiziksel sağlığının iyi olması gereklidir. En azından lise diploması sahibi olması gereklidir. Kıbrısın kuzey kesiminde şu anda bir iş yerinde işlemesi / iş sahibi olması gereklidir. En az üç tam yıl kendi mesleki alanında iş deneyimi olması gereklidir. Veya öğrencilerin, üniversite mezunlarının, halen profesyonel yeteneklerini elde etme aşamasında olan kişilerin en az 7 tam yıl kıbrısın kuzey kesiminde okumuş olması gereklidir. Seçtiği programın dilini yeterli derecede bilmesi gereklidir.

16 Nasıl başvurulur? 1) Mülâkat için kayıt – Kategori, gün ve zaman, motivasyon mektubunun yazılacağı dil , gitmek istediği ülkeye dair seçimi hakkında bilgi ve diğer temel bilgiler. 2) Mülâkat – Mart ortasından itibaren belli zaman aralıkları için açıktır. Başvuru paketi ve tüm ilgili dökümanlar seçilen gün gelindiğinde sunulmalıdır. - Motivasyon mektubunun yazılması - Mülâkat 3) Sonuçlar Haziran ayında yazılı olarak bildirilecektir.

17 Nasıl başvurulur? Mülâkat için kayıtlar başlamıştır!
Son Kayıt Tarihi: 5 NİSAN 2013, SAAT 17:30 Avrupa Birliği Destek Ofisinde Kişisel veya kişiyi temsil eden kişi olarak kayıt yaptırabilirsiniz Seçmeniz gerekenler: Başvuracağınız kategori, mülâkat günü, zamanı, motivasyon mektubunu yazacağınız dil, (Avrupa Birliği'nin 24 resmi dilinden biri olabilir), gitmek istediğiniz ülke(ler) Gerekli bilgiler: isim, iletişim detayları, Kimlik Kartı /pasport numarası, doğum tarihi

18 Nasıl başvuru yapılır? Mülâkat Avrupa Birliği Destek Ofisinde
Başvuruların mühürlenmiş zarfta AB Destek ofisine geldiğiniz zaman sunulması gereklidir. Zarfın üzerinde: Başvuran kişinin isim ve adresi Başlık olarak: Scholarships for the Turkish Cypriot community Programme 2013/14 Motivasyon mektubunu AB Destek ofisinde seçmiş olduğunuz dilde yazarsınız. Mülâkata giriş, dili : İngilizce

19 Burslar Size uygun olan başvuru paketini seçiniz!
Başvuracak olanlar için kılavuz ve başvuru paketi: Size uygun olan başvuru paketini seçiniz!

20 Başvuru formu Başvuru Formu
1 elektronik olarak doldurulmuş bir orjinal kopya, (checklist elle yazılabilir) , imzalanmış ve tarih yazılmış olmalı EK 1 Financial Identification Form 1 orijinal kopya, büyük harflerle elle doldurulabilir, (kısaca nasıl doldurulacağı web sitesinde var) Annex 2 the Legal Entity Form

21 BURSLAR – Eklenecek dökümanlar
TÜM KATEGORİLER İÇİN GEREKLİ: Kıbrıs'ta doğduğunuzu belirten doğum belgenizin, eğer sizin yoksa annenizin veya babanızın doğum belgesinin kopyası; Şu anki geçerli adresinizi gösteren bir belge; Koşullu veya koşulsuz kabul mektubunuz VEYA ilgili kurumla/okulla iletişimde olduğunuzu gösteren herhangi bir yazışma; Eğitimlerinizin tamamını gösteren tüm belgeler+ ve İngilizce tercümeleri. Gerekli olan eğitim durumları her kategori için değişmektedir.

22 BURSLAR – Eklenecek Dökümanlar2
KILAVUZDA KATEGORİLERE GÖRE DEĞİŞENLER!!! Kategori A (eğer mümkünse): ekstra eğitim dışı aktiviteleri gösteren belge (stajyerlik, gönüllü çalışma, iş deneyimi, vb…) Kategori B: (eğer mümkünse): Kıbrıs'ın kuzeyi dışındaki üniversitelerden transcript verilecekse not verme sistemini gösteren belgenin kopyası; Kategori C, D: Orjinal çalışma belgesi/iş izni veya işsizlik belgesi, Kıbrıs'ın kuzey kesiminde ikamet ettiğinizi gösteren belge+ İngilizce tercümesi Kategori D: katılacağınız stajla profesyonel bir derece kazanacağınızı gösteren belge

23 SCHOLARSHIPS Başvuracak adaylar için kılavuz ve başvuru paketi online olarak şu sitede yer almaktadır: Aynı zamanda bilgilendirme seminerlerinin tarih, yer ve zamanlarını görmek için de aynı siteye bakınız.

24 BURSLAR Yazılı Sorular: 18 Mart 2013 tarihinden önce
Şu adrese gönderilmelidir: Cevaplar en geç: 25 Mart 2013 Sadece EuropeAid web sitesinde yer alacaktır. Bu web sitesine ulaşmak için yine Web sayfasını kontrol edebilirsiniz.

25 İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER!
ASLI KÖPRÜLÜ ERGÜVEN


"Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB BURS programı ÖĞRETİM YILI 2013/14" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları