Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TÜRKİYE DİYANET VAKFI Meram Şubesi Öğrenci Konuk Evleri.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TÜRKİYE DİYANET VAKFI Meram Şubesi Öğrenci Konuk Evleri."— Sunum transkripti:

1 TÜRKİYE DİYANET VAKFI Meram Şubesi Öğrenci Konuk Evleri

2 EVLERİN YÖNETİMİ Her evin kendilerinin seçtiği bir başkanı var.
Her evin dış işlerini ve iaşelerini takip eden gönüllü imam hatibimiz var. Her evden sorumlu bir bayan Kur’an Kursu Öğreticimiz var.

3 İaşe giderlerimiz gönüllü imam hatip ve kur’an Kursu öğreticilerimiz aracılığıyla temin edilmektedir. Şahin Balaban Ali Bitim Seyfullah Cem Tosun Harun Kalaycı Seyit Altıner Ramazan Seleci

4 AYLIK İÂŞE 1 Kğ. Çay 5 Kğ. Pirinç 5 Kğ. Nohut 5 Kğ. Kuru Fasulye
2 Kğ. Salça 5 Kğ. Şeker 5 Kğ. Et 5 Kğ. Mercimek 10 Kğ. Patates 5 kg Bulgar

5 EV GİDERLERİ Her öğrenciden 100 TL. kira için ücret alınıyor. Toplanan paralar bir havuzda toplanıp kira ödemeleri yapılıyor. Her öğrenciye sekiz ay süreyle 50 tl. aylık burs veriyoruz.

6 EVLERİN DAĞILIMI 1 adet TDV’na ait 2 adet hazineye ait
9 adet şahıslardan kiralama 2 adet cami görevlilerimizin kullanmadığı lojman En düşük kiramız TL. – Hazine En yüksek kiramız TL.

7 EVLERİN EŞYA DURUMU Buzdolabı, ocaklı fırın, ütü, çamaşır makinası, Elektrik süpürgesi. Perdeler, halı, her öğrenciye 1 baza, 1 yatak, 1 yastık, 1 çalışma masası, 1 sandalye, 1 elbise dolabı. Müşterek alanda (salon) oturma grubu, kanepe veya yer minderi. Yeterli miktarda mutfak eşyası vakıf şubemizce evlerimize alınmaktadır.

8 EVLERDEKİ ÖĞRENCİ SAYILARIMIZ
Evin büyüklüğüne göre her bir evde en az 6 öğrenci, en fazla sekiz öğrencimiz var. Bir evimiz hariç diğer evlerimizde her bir odada iki öğrencimiz var. Her evde ortak kullanım için bir odamız var.

9 ÖĞRENCİLERİN FAKÜLTELERİNE GÖRE DAĞILIMI
Eğitim Fakültesi 10 Öğrencimiz İlahiyat Fakültesi 107 öğrencimiz Sosyoloji 1 öğrencimiz Uluslararası ilişkiler 3 öğrenci, Mühendislik 2 öğrencimiz Sosyal hizmetler 1 öğrencimiz Beslenme ve diyetisyenlik 1 öğrenci Çocuk Gelişimi 2 öğrencimiz Sivil havacılık 1 öğrencimiz İktisat 1 öğrencimiz

10 Öğrencilerin sınıflara göre dağılımı
Hazırlık : 21 1.Sınıf :41 2. Sınıf : 23 3. Sınıf : 33 4. Sınıf : 6

11 EĞİTİM ÇALIŞMALARI Emin Yakar (Vaize - Koordinatör) Kevser Gök (Vaize)
Aysel Sertçakar (Vaize) Emine Enginar (Vaize) Denizay Diken (Vaize) Habibe Ateş (Vaize) Haftada bir gün bir saatlik vaizelerimiz tarafından tefsir hadis dersi yapılmakta. Her evden sorumlu gönüllü bayan Kur’an Kursu Öğreticimiz haftada bir gün kitap okuma saati yapmaktadır. Ayda bir bütün evlerin katılımıyla kahvaltılı toplantı yapılmakta; bu proğramda misafir konuşmacımız olmaktadır. Kasım ayında konuşmacı Prof. Dr. Ali AKPINAR ( Konya İl Müftüsü) Aralık ayında konuşmacı Dr. Ekrem KELEŞ. (Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ocak ayında konuşmacı Hüseyin Hazırlar (cami hizmetleri daire başkanı)

12 HAFIZLIK ÇALIŞMAMIZ Bu proğramda 41 ilahiyatçı 2 farklı fakülteden toplam 43 öğrencimiz var. 5 kişi hafızlığını bitirmiş belgesin almış, tekrar yapıyor. 2 yeni bitirdi. 7 öğrencimiz 10 sayfa ve üzerinde ezber yapıyor. 6 öğrencimiz 2 sayfa ile 10 sayfa arasında 21 hafızlık hazırlık sınıfında

13 Yarı yıl okuma kampı 20 şer kişilik guruplar halinde 3 yatılı kursumuzda 4 gün olarak planlanmıştır. Hazırlık sınıfı öğrencileri için 4-7 ocak; diğer sınıflar için ocak tarihleri planlanmıştır. İki ders seminer Prof Dr. Ramazan ALTINTAŞ Prof. Dr. Ali Akpınar Prof. Dr. Orhan Çeker Doç. Dr. Huriye Martı Psıkolok Dr. Canan Güllü Pdr. Seher Gümüş Okuma saatleri Gece teheccüd ve tesbihat.

14 Gezi proğramı Nisan ve mayıs aylarında
Silifke, Mersin, Tarsus, Antep ve Urfa gezisi Kapadokya ve Karadeniz gezisi Önümüzdeki yıl için umre proğramımız var.

15

16

17

18

19

20

21

22

23 O

24

25

26

27

28 TEKLİFLERİMİZ Ev kiralarında stopaj vergisinin kaldırılması için çalışılmalı; Öğrencilerden Makul miktarda ücret makbuz mukabili alınmalı; Evlerimizde kalan öğrencilerimiz Vakıf genel merkezimizin eğitim desteğinden faydalanmalı. Evlerimizin kütüphanesi için vakıf ve diyanet yayınlarımızdan bazı temel eserler ücretsiz şubelerimize ev sayısınca gönderilmeli, Söylem ve eylem birliği için alternatifli eğitim proğramları hazırlanmalı.

29 Öğrencilerimiz için tesbihat kitabı hazırlanmalı;
Kötü reklamı önlemek için evlerimizin belli bir standardı olmalı; bizi mahcup edecek evler kiralanmamalı, ev eşyalarımız ihtiyaca cevap verecek nitelikte olmalı. İlgilenemeyeceğimiz evler açılmamalı; otelcilikten ziyade eğitim olmalı, öğrencilerimiz takip edilmeli; Özellikle ilahiyatcılar arasından seçme öğrencilere özel eğitim proğramları uygulanmalı. Kurallara uymayan veya ahlaki zaafları olan öğrenciler evlerimizde barındırılmamalı.


"TÜRKİYE DİYANET VAKFI Meram Şubesi Öğrenci Konuk Evleri." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları