Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAYAT BOYU ÖĞRENME VE ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARININ ROLÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAYAT BOYU ÖĞRENME VE ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARININ ROLÜ"— Sunum transkripti:

1 HAYAT BOYU ÖĞRENME VE ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARININ ROLÜ
DURSUN ÖNAL ÖZEL SÜRÜCÜ KURSLARI KONFEDERASYON BAŞKANI

2 ÖZEL SÜRÜCÜ KURSLARI KONFEDERASYONU
Sürücü Eğitimi Vermek İçin Kurum Açacakların Statüsü 2013 Yılı sonunda sürücü eğitiminde AB statüsüne geçilecek, Türkiye’de sürücü kursu açmak için AB statüsüne benzeyen bir durum yok. İsteyen kişi istediği yere istediği sayıda kurs açabilir.

3 ÖZEL SÜRÜCÜ KURSLARI KONFEDERASYONU
Sürücü Eğitimi Vereceklerin Eğitimi AB ülkelerinde lise veya üniversite mezunu 5 yıllık sürücü belgesi olan kişiler 128 saatlik bir eğitime alınmakta, eğitim sonunda yapılan sınavı kazananlar sürücü eğitiminde görevlendirilmektedir. Hayat boyu eğitim esası dikkate alınarak bu görevliler 4 veya 5 yılda tekrar sertifika eğitimine alınmaktadır. Bu iş de görevli kuruluş bağımsız sivil toplum kuruluşudur.

4 ÖZEL SÜRÜCÜ KURSLARI KONFEDERASYONU
Sürücü Eğitimi Vereceklerin Eğitimi Türkiye’de teorik eğitimi verenlerin bazı statüleri tespit edilmiş. Bunlardan Trafik ve Çevre Bilgisi Öğreticileri 21 gün (84 saat) süren bir eğitimle belirlenmektedir.

5 ÖZEL SÜRÜCÜ KURSLARI KONFEDERASYONU
AB DE Sürücü Eğitiminin Sonunda Başarıyı Ölçenlerin Eğitimi Üniversite mezunu, 5 yıl sürücü kursunda çalışmış veya saatlik kursu başarı ile bitirmiş en az beş yıllık sürücü belgesi olanlar arasından seçilen kişiler sınav yapıcı olarak görevlendirilmektedir. Bu kişiler her 4-5 yılda bir hayat boyu eğitim çerçevesinde görevli sivil toplum kuruluşu tarafından yeniden sertifikalandırılmaktadır. Teorik ve Uygulama sınavları devletçe veya sivil toplum kuruluşunca hazırlanan sınav merkezlerinde yapılmaktadır.

6 ÖZEL SÜRÜCÜ KURSLARI KONFEDERASYONU
Türkiye’de Sürücü Eğitiminin Sonunda Başarıyı Ölçenlerin Eğitimi Teorik derslerin sınavı Türkiye genelinde yaklaşık derslikte öğretmen görevlendirilerek, yılda 6 defa sınav yapılmaktadır. Uygulama sınavı, teorik dersi kazananlara milli eğitim müdürlüklerinin görevlendirdiği 5 gün eğitimden geçirilmiş ve sürücü belgesi olan öğretmenlere yaptırılmaktadır.

7 ÖZEL SÜRÜCÜ KURSLARI KONFEDERASYONU
AB de Sürücü Eğitimi Vermek Üzere Kurum Açanlara Sağlanan Destekler Eğitim araçların da KDV alınmamaktadır veya KDV tutarı kadar indirim yapılmaktadır. Sürücü belgesi alacakların devlete ödediği harç, dolaylı vergi yoktur. Teorik ve uygulama sınavı ülkenin büyük bölümünde devletçe yapılıp hazırlanmaktadır.

8 ÖZEL SÜRÜCÜ KURSLARI KONFEDERASYONU
AB de Sürücü Eğitimi Vermek Üzere Kurum Açanlara Sağlanan Destekler Sürücü kursu açmak isteyenler kurum kontenjanlarına göre devletin yaptığı sınav merkezlerinin minisini yapmak zorundadırlar. (Bu hal bazı ülkelerde değişiklik gösterebilmektedir.)

9 ÖZEL SÜRÜCÜ KURSLARI KONFEDERASYONU
Türkiye’de Sürücü Eğitimi Vermek Üzere Kurum Açanlara Sağlanan Destekler Maddi destek yok, dolaylı vergi çok. Sürücü belgesi harçları 77 TL ile 435 TL arası (A2,B,C,D,E) sürücü belgesi alan bir kişi 1648TL dolaylı vergi ödemek zorundadır. Trafik tescil bürosunda ve Şoförler Odasında harcananlar hariç. Kurum ruhsat harçları nüfusa göre yıllık 528TL ile 1587TL arasındadır.


"HAYAT BOYU ÖĞRENME VE ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARININ ROLÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları