Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kat Hizmetleri Organizasyonu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kat Hizmetleri Organizasyonu"— Sunum transkripti:

1 Kat Hizmetleri Organizasyonu

2 Ünite Planı Özeti Konaklama ve Seyahat Hizmetleri 10. Sınıf öğrencileri ilk kez bu derste bilgi sahibi olacaklar, bunun için gruplar oluşturarak proje hazırlayacaklar, kazanımlarını web, basılı yayın, broşürlerle sınıf arkadaşları ile paylaşacak ve belki de meslek seçimine karar verecekler.

3 Temel Soru (Sorular) Otelde başkaları bana neden ihtiyaç duyar/duyacak? Ben kim/ne olacağım/olabilir miyim? Bu işi yaparak mutlu ve zengin olabilir miyim? Bu iş ne kadar zor olabilir? Bir gün kendi otelim olacak mı?

4 Ünite Soruları Oteli Kim yönetir?
Housekeeping Müdürü kimdir? Ne iş yapar?Bir otelde yapılabilecek işler nelerdir?Yapılacak işleri kim belirliyor? Temizlik için evdekinden farklı neler yapılıyor? Her şey nasıl bu kadar temiz ve parlak oluyor? Her gün cam siliniyor mu? Bir otelde yapılabilecek en zor/eğlenceli iş nedir?

5 İçerik Soruları Kat Hizmetleri Departmanında
Çalışma kuralları nelerdir? Kat Hizmetlerinde kullanılan araç ve gereçler nelerdir? Kat Hizmetlerinde çalışan personel kimlerdir? Kat hizmetlerinde planlı çalışmak neden önemlidir? Kat Hizmetlerinde çalışan personelin görevleri nelerdir? İş Planını kim oluşturur? Günlük Çalışma Planı nasıl hazırlanır?

6 21. Yüzyıl Becerileri Anlamaya yönelik doğru akıl yürütmek
Çalışma hayatında orijinalite ve yaratıcılık sergilemek Konuşurken ve yazarken düşünceleri ve fikirleri açık ve etkili bir şekilde birleştirip kullanmak Kendi anlayışını ve öğrenme gereksinimlerini gözlemlemek Dürüst ve etik davranışlar sergilemek

7 Kazanımlar Kat hizmetleri departmanında, çalışma kuralına uygun olarak eksiksiz ön hazırlık yapabilmek. Kat hizmetleri departmanında, kullanılacak malzemeleri doğru ve eksiksiz olarak sağlamak. Kat hizmetleri departmanında, kullanılacak malzemeleri doğru ve eksiksiz olarak dağıtımını yapabilmek. Kat hizmetleri departmanında, tesise göre genel iş planı oluşturabilmek. Kat hizmetleri departmanında, uygun günlük çalışma planı hazırlayabilmek.

8 Öğretim (Öğrenme-Öğretme) Süreçleri
Öğrenciler; Ankara’daki 4 ve 5 yıldızlı otellerin listesini webden arayacak. İletişim Bilgilerini liste halinde sınıfa sunacak. Web kaynaklarını kullanarak bir organizasyon şeması edinecek. Bir blog hazırlayacak ve tüm çalışmalarını paylaşıma açacaklar. Üst sınıftaki öğrencilerle görüşmeler yaparak departman ve yapılacak işler hakkında bilgi alacak. Uygulama otelindeki usta öğreticiler ile görüşerek her kademede hangi işlerin nasıl yapıldığını soracak, eşlik ederek gözleyecek. Notlar alıp fotoğraflar çekecek. 5 yıldızlı bir otel Housekeeping müdürü ile görüşmek için röportaj soruları tasarlayacak. 5 yıldızlı bir otel Housekeeping Müdürü ile görüşebilmek için girişimde bulunacak, randevu almaya çalışacak. Yapılan gözlem ve röportajlarını basılı, yazılı ve görsel elemanlarla sınıfla paylaşacak Kat Hizmetleri alanında iş ilanlarını araştırmak ve derlemek

9 Öğrenci Gereksinimlerini Ölçme

10

11 Destek Malzeme


"Kat Hizmetleri Organizasyonu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları