Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EĞİTİMDE WEB 2.0 ARAÇLARI TUTKU YILMAZTÜRK 20110904046 TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EĞİTİMDE WEB 2.0 ARAÇLARI TUTKU YILMAZTÜRK 20110904046 TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ."— Sunum transkripti:

1 EĞİTİMDE WEB 2.0 ARAÇLARI TUTKU YILMAZTÜRK 20110904046 TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ

2 AÇIKLAMA A. WEB 2.0 NEDİR. B. EĞİTİMDE WEB 2.0 C. EĞİTİM ALANINDA WEB 2.0 ARAÇLARI

3 WEB 2.0 NEDİR. Web 2.0 bilgisayar endüstrisinde internetin bir düzlem olarak ilerlemesiyle bir işletme devrimi ve bu düzlemin kurallarını başarı için anlamaya çalışmaktır.bilgisayar

4 WEB 2.0 NEDİR. Web 2.0, Vikipedi, Youtube, flickr, del.icio.us, Ekşi Sözlük, pilli network, Facebook v.b. arkadaşlık siteleri gibi kullanıcıların diğer kullanıcılar için ziyaret ettikleri İnternet siteleri veya kullandıkları programlardır.VikipediYoutubeflickrdel.icio.usEkşi Sözlükpilli networkFacebook

5

6 EĞİTİMDE WEB 2.0 Web 2.0 sayesinde bir çok kullanıcı ile bağlantı kurulmaktadır. Bu bağlantı sonucu eğitim alanında çeşitli bilgi sahibi öğretmenler, öğrenciler gibi kullanıcılar tek bir ortamda bilgi paylaşmasına olanak sağlanmaktadır.

7 EĞİTİMDE WEB 2.0 Web 2.0 ile çeşitli blog, forum, internet siteleri gibi ortamlar oluşturulmuştur. Bu çeşitli ortamlarda kullanıcılar eğitim alanında çeşitli bilgilere sahip olmaktadır.

8

9 EĞİTİM ALANINDA WEB 2.0 ARAÇLARI Blog Prezi Webspiration Podcast Servisleri Wikiler

10 EĞİTİM ALANINDA WEB 2.0 ARAÇLARI Bloglar, bilgisayar kullanıcıları tarafından, kişisel girdilerini diğer İnternet kullanıcılarına sunmak amacıyla kullanılan bir tür Web siteleridir. Bloglardaki girdiler kronolojik şekilde görüntülenmektedir.

11 EĞİTİM ALANINDA WEB 2.0 ARAÇLARI Prezi: İnternet üzerinden, görsel olarak ilgi çekici, kalıplaşmıs power point sunumundan farklı olarak, değişik biçimde olan sunum hazırlamanızı sağlayan bir platform.

12 EĞİTİM ALANINDA WEB 2.0 ARAÇLARI Webspriation : Eğitim öğretimde kazandırılan derslerden genellikle alt başlık bakımından zengin olan konuların hiyerarşik bir şekilde kolayca sıralanmasını sağlayan, internet üzerinden kullanılan bir platform.

13 EĞİTİM ALANINDA WEB 2.0 ARAÇLARI Podcast: Video veya sesin, uyumlu herhangi bir aygıt için İnternet üzerinden paylaşılması ilkesine dayanan, bir yayın türüdür. Diğer bir Web 2.0 teknolojisi olan RSS ile gerçekleştirilmektedir.

14 EĞİTİM ALANINDA WEB 2.0 ARAÇLARI Wikiler, bloglarla birlikte yayın kullanım alanlarına sahip olan web araçlarından biridir. Temel olarak Wikiler, işbirlikçi çalışma neticesinde kullanıcıların belirli konular üzerinde bilgileri düzenleyip yayınlayabildikleri ortamlardır.

15 KAYNAKÇA www.google.com http://prezi.com/p_m-l82slttb/prezi-nedir/ http://www.academia.edu/521381/Web_2.0_Tekno lojilerinin_Egitim_Uzerindeki_Etkileri_ve_Ornek _Bir_Ogrenme_Yasantisi http://tr.wikipedia.org/wiki/Web_2.0


"EĞİTİMDE WEB 2.0 ARAÇLARI TUTKU YILMAZTÜRK 20110904046 TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları