Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

eğİtİm öğretİm yIlI İstatİstİk gİrİşlerİ bİlgİlendİrme toplantIsI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "eğİtİm öğretİm yIlI İstatİstİk gİrİşlerİ bİlgİlendİrme toplantIsI"— Sunum transkripti:

1 2014-2015 eğİtİm öğretİm yIlI İstatİstİk gİrİşlerİ bİlgİlendİrme toplantIsI

2 e-Okul Bilgileri ile MEİS – MEİS SORGU Modülü bilgi giriş işlemleri, Bakanlığımız Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından gönderilen 18/09/2014 tarihli ve sayılı yazıda bildirildiği üzere; 01 Ekim 2014 Çarşamba günü başlamış olup, 14 Kasım 2014 Cuma günü tamamlanacaktır. 1- Okul/Kurum Müdürlerince en geç 03 Kasım 2014 Pazartesi günü Onaylanacak (Hatalı Bilgi Girişinden Okul / Kurum Müdürleri Sorumludur.) 2- İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince kontrolleri yapıldıktan sonra en geç 5 Kasım 2014 Çarşamba günü Onaylanacak (Hatalı Bilgi Girişinden İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Sorumludur.) 3- İl Milli Eğitim Müdürlüğünce; 14 Kasım 2014 Cuma günü Okul/Kurum ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince kontrol edilip onaylanan veri girişlerinin kesin ONAYLAMA işlemi yapılarak Bakanlığımızca sistem kapatılacaktır.

3 İstatİstİk Sağlanan UluslararasI Kurumlar
1- EUROSTAT: Avrupa Birliği İstatistik Ofisi 2- Eurydice: Avrupa Eğitim Bilgi Ağı 3- OECD: Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Örgütü 4- UNESCO: Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü 5- UIS: UNESCO İstatistik Enstitüsü 6- UOE: UNESCO-UIS / OECD / EUROSTAT Bilgi girişleri İller Bazında toplanarak Ülkemizin Eğitim Öğretim İstatistiklerin oluşturacağından Hatalı veri girişi yapılmamalıdır.

4 DİKKAT!!! İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine/Kurumlara/Okullara, Kullanıcı Adı ve Şifre ile verilen bilgi girişi yetkisini birden fazla kullanıcı kullanmamalıdır. Şifre kimin adına tahsisliyse sorumluluk o kişide olmalıdır.

5 Tüm resmi, özel ve bağımsız Anaokulları, İlkokul, Ortaokul ve tüm Ortaöğretim Kurumları Bünyesindeki Anasınıfları ile İlkokul, Ortaokul ve Ortaöğretim Kurumlarına ait; 1- Öğrenci ve bina bilgileri bilgi girişi; e-Okul Modülünden, 2- Tüm kurumların Eğitim Olanakları (Kütüphane/Materyal, Kütüphane Kullanım ile Bilişim/İnternet ve Çevre Bilimleri, Bilgisayar Laboratuvarları) bilgi girişleri ise MEİS – MEİS SORGU modülünden yapılacaktır.

6 HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI
Mesleki Eğitim Merkezi Halk Eğitim Merkezi Pratik Kız Sanat Okulu Olgunlaşma Enstitüleri --Kursiyer, personel, bina bilgi girişlerini adresindeki e-Yaygın Modülünden, --Eğitim imkanları bilgi girişini ise önceki yıllarda olduğu gibi MEİS Modülü üzerinden yapacaklardır.

7 Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı İkili Mesleki Eğitim Merkezleri tüm bilgi girişleri MEİS Modülünden yapılacaktır.

8 ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI
Yaygın Eğitim kapsamındaki Özel Özel Eğitim Okullarının rehabilitasyon birimleri ile Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde kayıtlı olan bireylerin kursiyer bilgileri ve kursiyerlerin öğrenim durumları adresindeki Özürlü Birey Modülünden açılacak olan öğrenim bilgisi giriş ekranı kullanılarak girilecektir. Bina bilgileri, eğitim imkanları ve personel durumu bilgileri ise MEİS Modülünden girilecektir.

9 ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI
Muhtelif Kurslar Özel Dersaneler Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Özel Etüd Eğitim Merkezleri --Kursiyer, personel, bina bilgi girişlerini ve eğitim imkanları bilgilerini MEİS Modülünden yapacaklardır.

10 Öğretmenevi, Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu, Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesisler yatak kapasitelerini MEİS Modülünde bina bilgileri içerisindeki bina kullanımı ekranına, Uygulama oteli bulunan Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri ise yatak kapasitelerini e-Okul Modülündeki bina bilgileri bölümü altındaki, bina kullanımı ekranına girecektir

11

12 Giriş yapmak isteyen nesnenin virüs mü yoksa insan mı olduğunu ayırt etmek amacıyla koyulmuş bir güvenlik önlemi

13

14 MEİS MODÜLÜ EKRANLARI YENİLENİP GÜNCELLENDİĞİNDEN HER KURUM KULLANICI ADI VE ŞİFRESİNİ GİRDİĞİNDE KARŞISINA GELEN EKRANLARDAN, SADECE KURUM GENEL BİLGİLERİ ALTINDAKİ İLGİLİ EKRANLARA VE BAĞLI OLDUĞU GENEL MÜDÜRLÜK ALTINDAKİ İLGİLİ EKRANLARA BİLGİ GİRİŞLERİ YAPACAKLARDIR.

15 Sorgu almak için kullanılacak olan menü
Ortak olarak giriş yapılacak Girişler bitince buradan onay verilecek Kurum/Okul hangi Genel Müdürlüğe bağlıysa o alana da ilgili girişlerini yapacak İlçelerin yaz/mobil/bağımsız anaokullarıyla ilgili veri girişi yapacakları yer

16 Öğrenci, öğretmen ve bina bilgileri ile ilgili olarak sayısal verilere ulaşmak için kullanılacak olan ekran Aynı anda sadece birkaç kurum veya okul hakkında bir sorgulama yapılacaksa kullanılacak ekran

17 KURUM GENEL BİLGİLERİ (1/3)
Hangi istatistiki dönemde kurumunuzun hangi işlemi yaptığını görüntüler İkili öğretim (sabahçı, öğlenci) yapan kurumların giriş yapacağı ekran Kullanılan binanın kalıcılığı, mülkiyeti, ısınma durumu, yüzölçümü (Bina yüzölçümü yazılırken bahçe yüzölçümü dahil edilmemelidir. Çünkü yıllık ısınma ihtiyaçları kullanımda olan alanın yüzölçümü üzerinden yapılmaktadır), hangi yılda kullanıma giriş yılı bilgileri bu alandan girilecektir. Kuruma/Okula ait toplamda kaç lojman dairesi olduğu ve ısınma durumları bu ekrana girilecektir (Sobalı, doğalgazlı)

18 KURUM GENEL BİLGİLERİ (2/3)
Tek Bina Bina Sahibi İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Bölümü Planlama Komisyonunca bina mülkiyeti verilen kurum Misafir (Tahsis) Üzerinde bina mülkiyeti olmayan başka bir okulda misafir kullanıcı olarak ikamet eden okul Okul ve Kurumlar; Kullandıkları bina kendilerine ait ise BİNA KULLANIM ekranını dolduracak, TAHSİS ekranına herhangi bir bilgi girişi yapmayacak yani bina kullanım menüsünü doldururken tahsis ekranını boş bırakacaktır. TAHSİS ekranı, sadece kendi binası OLMAYAN yani başka okulun binasını kullanan okul ve kurumlar tarafından veri girişi yapılacaktır.

19 KURUM GENEL BİLGİLERİ (3/3)
Okul/Kurumlarda görev yapan anasınıfı öğretmenlerinin sayıları girilecek Afiş, CD gibi eğitimde kullanılan materyallerin sayıları girilecek Kütüphanedeki materyallerin kullanım akışını (yıl içinde giren, çıkan) sayılar girilecek İnternet, Yazıcı gibi bilişim araçlarının sayıları girilecek Fatih Projesi başladığından beri BT Sınıfları kapatılmaya başlanmıştır ama azalım sürecinin takibi ve Fatih Projesinin ilerleyişinin takibi açısından laboratuvar bilgileri buradan toparlanır Kurumlarda kullanılan bilişim cihazlarının detaylı bilgileri (eğitim, büro, fatih projesi) Yeni güncellenen butonlardan biridir. Kullanılan okul/kurum binalarının tapu bilgileri (mülkiyet, ada, parsel, yüzölçümü vs.) bu alandan girilecek

20 DURUM VE ONAY Okullara ve kurumlara onay ekranını buradan görüntüleyebilir. Durum Raporu’nda hangi kısımları girdiğini görür. Onay İşlemleri kısmından da kurumuna onay vererek işlemini bitirir. İlçeler hem kendi onay ekranı hem de ilçesine bağlı okul ve kurumların onay ekranını buradan görüntüleyebilir. Durum Raporu’nda hangi kısımların girildiğini görür. Onay İşlemleri kısmından da hem hangi kurumların onay verdiğini görür hem de kendi kurumuna onay vererek işlemini bitirir.

21 HAYAT BOYU ÖĞRENME Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğüne bağlı kurumların girmesi gereken bilgiler yandaki butonlarda olduğu gibidir.

22 Meslekİ ve teknİk eğİtİm (1/2)
Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumlarında mevcut olan alan ve dallar, öğrencilerin başarı durumları, mezun durumu, çırak-kalfa-usta sayıları gibi bilgilerin girildiği alandır.

23 Meslekİ ve teknİk eğİtİm (2/2)
Yeni yapılan güncelleme ile İkili Mesleki Eğitimler tüm bilgi girişlerini de MEİS Modülünün içindeki Mesleki ve Teknik Eğitim menüsüne dahil edilmiştir.

24 Özel eğİtİm ve rehberlİk hİzmetlerİ
Özel Eğitim ve Rehberlik Kurumlarında öğrenim gören öğrenci sayıları, varsa anasınıfı öğrencileri ve öğrenim gören öğrencilerin yeteneklerine göre sınıflandırılması gibi girişler buradan yapılacaktır.

25 TEMEL EĞİTİM Aile eğitiminden faydalanan veli sayıları bu alandan girilecektir.

26 ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI (1/2)
İlgili kurum kurumuna ait bilgileri ilgili butondan girecektir. Her kurum öğrenci sayısını kendisiyle ilgili olan alana girip dolduracaktır.

27 ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI (2/2)
Personel ve öğretmenlerin branş-görev bilgilerini her kurum kendisine ait bilgileri ilgili butondan girip kaydedecektir.

28 İLÇE FORMLARI Yaz Anaokulu, Mobil Anaokulu ve Milli Eğitim Bakanlığı dışında kalan Sosyal Hizmetler ve Belediye gibi kurumlara bağlı öğrenci, öğretmen ve okul sayıları İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından bu alana girilecektir.

29 MEBBİS Sistemine giriş yapıldığında sağ köşeden yazan menülerin en altında bulunmaktadır.
Şifre değişikliği ve sistemden çıkış işlemleri bu menüler üzerinden yapılmaktadır.

30 İRTİBAT İÇİN: Özlem Emine AYDIN Adres: Ç.Kale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ek Binası (Eski İmam Hatip Ortaokulu Binası) Strateji Geliştirme Birimi İstatistik Sorumlusu Tel: Dahili:


"eğİtİm öğretİm yIlI İstatİstİk gİrİşlerİ bİlgİlendİrme toplantIsI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları