Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MOVIE MAKER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MOVIE MAKER."— Sunum transkripti:

1 MOVIE MAKER

2 Windows Lıve Movıe Maker
Movie Maker ile, bilgisayarınızda yer alan fotoğraf ve videolarınızı kullanarak, bunlar üzerinde düzenlemeler, değişiklikler yapabilir, müzik dosyaları ekleyebilir, mikrofon ile ses kaydı yapabilir ve bu fotoğraf, video ve sesleri kullanarak çeşitli filmler yapabilirsiniz.

3 1-) Resim – Video Ekleme Bunun için birkaç yol kullanılabilir. a- Programın sağ tarafındaki menüden aşağıdaki yazıya tıklayarak karşımıza çıkan pencereden bilgisayarımızın herhangi bir yerindeki dosyaları seçerek ekleme b- Giriş menü grubunda bulunan düğmesi ile c- Movie Maker ana menüsünden Aygıttan Al seçeneği kullanılarak, bilgisayara bağladığımız Fotoğraf veya Video aygıtındaki dosyalar programa aktarılabilir.

4 2-) Web Kamerasından Görüntü Aktarma
Bilgisayarınıza bağlı bir web kamerası varsa, bu seçenek kullanılarak web kameramızdan görüntü kaydederek, filmimize aktarabiliriz. Bunun için Giriş menü grubundaki Web kamerası videosu seçeneği kullanılır. Daha sonra karşımıza çıkan pencereden Kayıt tuşuna basarak videoyu kaydedebiliriz.

5 3-) Anlık Görüntü Alma Üzerinde çalıştığınız bir videonun herhangi bir anındaki karesini resim olarak almak isteyebilirsiniz. Bunun için Anlık Görüntü seçeneği kullanılır. Alınan görüntü png biçiminde kaydedilebilir.

6 4-) Eklenen Resimlerin Ekranda Kalma Süresini Ayarlama
Projeye eklenen tüm resimlerin standart olarak ekranda kalma süresi 7 sn’ dir. Siz isteğe bağlı olarak bu süreyi azaltıp, arttırabilirsiniz. Bunun için Düzenle menü grubundaki süre seçeneği kullanılır. Tek tek istenilen resimler seçilerek ekranda kalma sürelerini ayarlayabilirsiniz.

7 5-) Filmimizin İlk Sahnesini – Giriş Ekranını Ayarlama
Bunun için Giriş menü grubundaki Başlık seçeneği kullanılır. Projenin başına arka planı siyah, üzerinde yazı olan yeni bir sahne ekleyecektir. Bu sahnenin rengini, yazı, efekt ve diğer özelliklerini karşımıza çıkan Biçim menü grubu seçenekleri ile ayarlayabiliriz.

8 6-) Videonun İstenilen Kısımlarına Açıklama Yazısı ( Alt Yazı) Ekleme
Videonun belirli karelerine açıklama yazısı eklemek için Giriş Menü grubundaki Açıklama Yazısı seçeneği kullanılır.

9 7-) Film Sonu Ekleme Her filmin sonunda karşımıza çıkan yönetmen, oyuncular, müzik, çekildiği yer, teşekkür vs.. metinlerini eklemek için Giriş Menü grubundaki Jenerik seçeneği tıklanır.

10 8-) Hazır Temaları Kullanma
Movie Maker’ ın filmimizi otomatik olarak seçtiği efektlerle oluşturması isteniyorsa, bu durumda hazır temalar kullanılabilir. Bunun için Giriş Menü grubundaki AutoMovie Temaları seçeneği kullanılmalıdır

11 9-) Kare – Sahnelere Efekt - Animasyon Ekleme
Hazır – Otomatik temaları kullanmayıp, karelere tek tek efekt ve animasyon eklemek isteyebilirsiniz. Bu durumda resim veya videoları seçip, Görsel Efektler ve Animasyonlar menü grupları ile, önizlemesini görerek istediğiniz efekt ve animasyonları ekleyebilirsiniz. Böylece sahnelere değişik görünüm ve sahneler arası değişik geçişler oluşturabilirsiniz

12 10-) Resimleri – Videoları Döndürme
Bazen fotoğraf veya videolar yatay veya dikey olarak çekilebilir. Filminizi oluştururken bunları belirli bir formata getirmeniz gerekecektir. Aksi takdirde insanlar filminizin bazı kısımlarında kafalarını değişik açılarda çevirmeleri gerekebilir. Bunun için Giriş Menü grubundaki Düzenleme seçeneklerini kullanabilirsiniz.

13 11-) Filmin Görünüm Oranını – En Boy Oranını Ayarlama
Yaptığınız bir filmin HD kalitesinde yani 16:9 veya Normal kalite 4:3 oranında olmasını Proje menü grubundan ayarlayabilirsiniz

14 12-) Filmi Kaydetme MovieMaker menüsünden Projeyi Kaydet seçeneği ile projemiz moviemaker’ın kendi uzantısı olan .wlmp türünde kayıt edilir. Farklı türlerde kayıt yapmak için Filmi Kaydet seçeneği kullanılır. Bu seçenek ile birçok farklı türdeki ortam ve aygıt türüne uygun tür ve boyutlarda kayıt yapma imkanı bulunmaktadır. Ayrıca kendi özel türünüzüde oluşturarak, bu türde kayıt yapmanıza da Mavie Maker programı imkan sağlamaktadır. Filmi Kaydet seçeneği ile DVD ortamına da kayıt yapabilirsiniz.

15 13-) Filmi Yayımla MovieMaker menüsündeki bu seçenek kullanılarak filmimizi internetteki değişik paylaşım sitelerinde, bu sitelerin desteklediği türde kayıt yapıp, hesabınızdan yükleyerek yayımlamanızı sağlar.

16 Önceki Sürümler Windows Me'de Windows Movie Maker 1.0 - 2000
Windows XP'de Windows Movie Maker 1.1 - 2001 Windows XP için Windows Movie Maker  2002 Windows XP SP2'de Windows Movie Maker  2004 Windows XP Media Center Edition 2005'te Windows Movie Maker 2.5 - 2004 Windows Vista için Windows Movie Maker  2006 Windows Vista için Windows Movie Maker  2007

17 Movie Maker sistem gereksinimleri
İşletim sistemi: Movie Maker 2011: Windows Vista Service Pack 2 (32 bit veya 64 bit sürümü) veyaWindows 7 (32 bit veya 64 bit sürümü) Movie Maker 2012: Windows 7 (32 bit veya 64 bit sürümü), Windows 8 (32 bit veya 64 bit sürümü) veya Windows 8.1 (32 bit veya 64 bit sürümü) Movie Maker'ı kullanarak bir filmi doğrudan DVD'ye yazdırmak için bilgisayarınızda Windows DVD Maker'ın yüklü olması gerekir. Windows DVD Maker, aşağıdaki işletim sistemleriyle birlikte sağlanır: Windows Vista Home Premium, Windows Vista Ultimate, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional, Windows 7 Enterprise, Windows 7 Ultimate Web kamerasından video kaydetmek için, Movie Maker'ın Windows 7 çalıştırıyor olması gerekir. Movie Maker'da hangi tür video ve ses dosyalarını kullanabileceğiniz, bilgisayarınızda çalıştırılan Windows sürümüne bağlıdır. Daha fazla bilgi edinmek için bkz. Movie Maker'da hangi tür dosyaları kullanabilirim? Bellek: 1 GB RAM (HD (yüksek tanımlı) videolar düzenlenirken 2 GB veya daha fazla RAM önerilir) İşlemci: 2.4 GHz (tek işlemci) veya üstü (HD videolar düzenlenirken çift çekirdekli veya daha hızlı işlemciler önerilir) İnternet tarayıcısı: Internet Explorer 7 (veya üzeri), Mozilla Firefox (veya üzeri) ya da Safari 3.1 (veya üzeri) İnternet bağlantısı: İnternet işlevselliği için çevirmeli veya geniş bant Internet erişimi gerekir (ayrı olarak sağlanır). Şehir içi veya şehirler arası ücretler uygulanabilir

18 Grafik veya ekran kartı:
Microsoft DirectX 9.0c (veya üzeri) ve Pixel Shader 2.0'ı (veya üzeri) destekleyen ekran kartı veya ekran sürücüsü. Windows 7'deki DirectX 9 donanımı için Windows Update'e gidin. Ekran kartınızın hangi DirectX sürümünü desteklediğini belirlemek için Microsoft DirectX Diagnostic Tool'u kullanabilirsiniz. Windows 7'deki DirectX Tanılama Aracı'nı açmak için Başlat düğmesine  tıklayarak arama kutusuna dxdiag yazın ve sonuç listesinden dxdiag'a tıklayın. Görüntü sekmesine tıklayıp DDI Sürümü'nün değerine bakın. Windows 8 veya Windows 8.1 işletim sisteminde DirectX Tanılama Aracı'nı açmak için ekranın sol alt köşesindeki Başlangıç ekranı düğmesine tıklayın, dxdiag ifadesini yazmaya başlayın ve ardından dxdiag'a tıklayın. Sistem sekmesine tıklayıpDirectX Sürümü'nün değerine bakın. Ek gerekli programlar: Fotoğraf Galerisi ve Windows Media Player


"MOVIE MAKER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları