Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÖRSEL EĞİTİM ÇEKEN PROGRAMLAR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÖRSEL EĞİTİM ÇEKEN PROGRAMLAR"— Sunum transkripti:

1 GÖRSEL EĞİTİM ÇEKEN PROGRAMLAR

2 CAMTASİA STUDİO Camtasia Studio dünyada en çok tercih edilen ve profesyonel özellikleriyle en kapsamlı ekran kaydı ve düzenleme programıdır. Birçok efekt ekleyebileceğiniz video düzenleme aracı sayesinde ekran kaydınızı görsel bir şölene dönüştürebilir ve sunumlarınızı rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Camtasia Studio akıllı, güçlü ve kullanımı kolay bir programdır.

3 Ekran aktivitelerinizi çok kolay kaydedebilirsiniz.
İsterseniz PowerPoint, webcam, veya ses kayıtlarınızı da Camtasia Studio ile kaydedebilirsiniz. HD kalitesindeki kaydettiğiniz ekran aktivite videolarınızı internet sitenizde yayınlayabilir, blogunuza koyabilir, CD/DVD'ye yazabilir veya iPhone benzeri taşınabilir cihazlara da yükleyebilir ve oynatabilirsiniz.

4 Ekranınızın videosunu çekmek için tercih edebileceğiniz en profesyonel yazılımlardan olan Camtasia Studio güncel taleplere göre sürekli geliştirilen yazılımlardan birisidir.

5 camtasİa ne İşe YARAR ? =>Ekran kayıt etme =>power point sunumları yapma =>hd ses kaydı yapma =>videoları düzenleme ve efekt verme =>dinamik görüntü oluşturma =>kapak resimler yapma v.b

6 SİSTEM GEREKSİNİMLERİ
Microsoft Windows XP, Windows Vista ve Windows 7 destekler. Microsoft DirectX 9 ve üstü sürüm 1.5 GHz, tek çekirdek işlemci ~ Önerilen: Intel 2.0 GHz çift çekirdek ve üzeri 1 GB RAM minimum ~ Önerilen: 2.0 GB ve üstü 500 MB HDD alanı kurulum için Minimum ekran çözünürlüğü 1024x768 ve üzeri.

7 CAMTASA STUDİO KURULUM

8 camtaSIa kurulumu Bu bölümde Camtasia Studio programının yapımcı şirketi olan TechSmith’in hazırlamış olduğu Lisans Sözleşmesini kabul etmemiz isteniyor. «I accept the license agreement» (Lisans sözleşmesini kabul ettim) seçeneğini seçerek bu bölümü geçiyoruz.

9 camtaSIa kurulumu Bu bölümde TechSmith şirketi Camtasia Studio programını geliştirmek için kullanıcı yardımı istiyor. Daha sonra karar vermek için ilk seçeneği, program gelişmesine yardımcı olmak içinse ikinci seçeneği seçip bu bölümü geçiyoruz.

10 camtaSIa kurulumu Bu bölüm Camtasia Studio programının Lisans işleminin yapıldığı bölümdür. İlk seçenek TechSmith şirketinin bizlere sunduğu 30 günlük deneme sürümüdür. Bu seçenekte 30 gün sonunda program bizden bir lisans anahtarı isteyecektir. İkinci seçenek ise programı daha önceden satın almışsak lisans ismi ve anahtarını girerek programı etkinleştirmek için kullanılır. Uygun olan seçenek seçildikten sonra «Next» butonuna tıklanarak bu bölüm geçilir.

11 camtaSIa kurulumu Bu bölümde Camtasia Studio programının bilgisayarımızda hangi sürücü ve dizine kurulacağı soruluyor. Kendimize uygun olan dizini seçip «Next» butonuna basarak devam ediyoruz.

12 camtaSIa kurulumu Camtasia Studio programının kurulumunun bu aşaması «Microsoft PowerPoint» programına Camtasia eklentisi kurma hakkındadır. Eklentiyi kurmak için resim altındaki tiki işaretleyerek devam edebiliriz.

13 camtaSIa kurulumu Camtasia Studio programının kurulumunun bu aşamasında kuruluma geçmeden önce, program kurulduktan sonra yapılacak işlemleri seçmemiz isteniyor. Uygun seçenekleri işaretleyip bu bölümü geçiyoruz.

14 camtaSIa kurulumu Prpgramın kuruldudğunu görüyoruz.

15

16 EKRAN GÖRÜNTÜSÜNÜ ÇEKMEK
SES KAYDI ÇEKMEK İÇİN Belgeden Video Hazırlamak İçin PowerPoint Sunum Hazırlamak İçin

17 TUŞUNA BASARAK GÖRÜNTÜ ÇEKMEYE BASLAYABİLİRSİNİZ

18 Çekimi başlatmak için REC tuşuna yerine F9’da basılır.
Çekimi durdurmak için F10 tuşuna basılır. Çekim esnasında mauseyi sürekli hızlı hareket ettirtmiyoruz Bunun nedeni düzgün zoom yapılamamasıdır.

19 Save and Edit tuşuyla videonuza
ulaşabiliriz.

20 Camtasia Studio programının bu sekmesinde kayıt yapılan dosyalar, resimler ,videolar yani yapılan klipte bulunan bütün dosyalar yer alır.

21 Camtasia Studio programının bu sekmesinde Camtasi programı kütüphanesinde yüklü tema ve ses dosyaları bulunur.

22 Camtasi Programının bu sekmesinde metinler için ok, konuşma baloncukları, daireler gibi çeşitli şekiller bulunur. Bu şekillere istediğimiz renkleri verebilir. Ayrıca transparan, dışı çizgili gibi çeşitli şekil efektleri verebiliriz.

23 Sol tuşa basıp Snop to video edges
basmanız yeterlidir. Camtasi Studio programının bu sekmesinde videonun belli bir kısmına yakınlaştırma uygulayabilir ve belli bir kısmını kesebiliriz.

24 Camtasia Studio programının bu sekmesinde seçili olan bir ses dosyasının klibimizdeki yerini, ses yüksekliğini ya da ses iniş çıkışlarını ayarlayabiliriz.

25 Camtasia programının bu sekmesinde videolar veya resimler arasında çeşitli geçiş efektleri verebiliriz. Ayrıca More butonuyla daha fazla özelliklere ulaşabiliriz.

26 ÇALIŞMAMIZA SES KAYDI EKLEME
Ses kaydı eklemek için İmport media tuşuna basmak yeterli. Sürüklemeyle atabiliriz.

27 camtaSIa kISAYOLLAR Yakınlaştırma Geri al Kes İleri al Ayır Kopyala
Ekran kaydını başlatır Dışarıdan dosya yükler Proje kayıt & paylaşma Çözünürlük değiştirme Oynatıcı boyutu ayarlama Yakınlaştırma Geri al Kes Ayır İleri al Kopyala Yapıştır

28 Videomuz bitti ve son olarak kayıt işlemleri yapmak için Produce and share tuşuna basmak gerekir.
CD seçelim

29

30 DEĞERLİ VAKTİNİZİ AYIRDIĞINIZ İÇİN GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDERİM SAYGILARIMLA …..HOŞÇAKALIN….. BERAT ÇAVDIR GMYO


"GÖRSEL EĞİTİM ÇEKEN PROGRAMLAR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları