Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MÜNEVVER ÖZCAN ELEKTRİK MÜHENDİSİ ENERJİ UZMANI GELECEĞİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MÜNEVVER ÖZCAN ELEKTRİK MÜHENDİSİ ENERJİ UZMANI GELECEĞİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ."— Sunum transkripti:

1 MÜNEVVER ÖZCAN ELEKTRİK MÜHENDİSİ ENERJİ UZMANI GELECEĞİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

2 OSBlerin Elektrik Piyasasındaki Sorunları ve Çözüm Önerileri GELECEĞİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

3 .Dağıtım Bedelleri.Tarifeler arası uyumsuzluk.Yatırım Finansmanı.OSB İnsan Kaynakları ve Tesis altyapılarının tamamlanması.Kurumlar arası diyoloğun alt kadrolarda da geliştirme ihtiyacı GELECEĞİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

4 Dağıtım Bedeli Onayları Maliyetlerle uyumlu çapraz sübvansiyon Dağıtım Bedeline geliştirme payı ilavesi GELECEĞİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

5 ''Dağıtım Bedellerinde OSB'lerin genel giderlerinin ve genel yatırımlarının dağıtım faaliyetleri içerisinde gider gösterilerek en kısa zaman içerisinde geri almak istemektedirler. Maliyetlere dayalı çapraz sübvansiyon olmadığı bir tarife metodolojisinde “bunlara yer yoktur.” GELECEĞİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

6 ''Maliyete dayalı sübvansiyon yoktur '' Elektrik gelirlerinin diğer yatırımlarda kullanılmasına müsaade etmeyerek OSB'leri Elektik Dağıtım Giderlerini diğer kalemlerden sübvanse etmek zorunda bırakmışlardır. GELECEĞİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

7 -“Arz Güvenliği Kalite Yönetmeliği” -“Şebeke Yönetmeliği” -“ Elektrik Piyasasında Dağıtım Sisteminde Sunulan Elektrik Enerjisinin Tedarik Sürekliliği, Ticari ve Teknik Kalitesi Hakkında Yönetmeliği ''dir. GELECEĞİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

8 Yönetmeliklerde tanımlanan Yükümlülükleri, YATIRIM YAPARAK YERİNE GETİREBİLECEKLERDİR GELECEĞİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

9 “Kaliteli, Sürekli ve Ekonomik Enerjinin sağlanması mümkün olmayacaktır.” GELECEĞİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

10 Özelleşen Dağıtım Şirketlerine; İşletme giderlerinin 3 katına Yatırım Giderlerinin 3-4 katına kadar artırma izni verilmesi, Hiçbir hakkaniyet ile bağdaşmamaktadır GELECEĞİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

11 1Nolu Tarife ile 2 Nolu Tarifelerin arasındaki dengesizlik * 1Nolu Tarife ile 2 Nolu Tarifelerin arasındaki dengesizliğin giderilmesi müjdesi ümit,sabırla beklenmesine rağmen şu ana kadar yapılmış bir düzenleme bulunmamaktadır. OSB ler Geçikmiş olmasına rağmen,beklenen düzenlemenin en kısa sürede yapılacağına ilişkin inancını korumaktadır. Beklentimizin yerine getirileceğinden hiç şüpemiz yoktur. GELECEĞİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

12 OSB lerin İletim Tarifeleri nedeniyle Mağduriyetlerinin Önlenmesi için ; İletim Bedeli Sözleşme gücüne göre hesaplandığından, Tüketim azalması nedeni ile güçleri düşen OSB lere yılda iki kez güç düşümüne Müsaade edilmesi, İsteyen OSB lere tarife değişikliğine izin verilmesi, Tarifelerin arasındaki dengesizliğin düzeltilmesi için beklenen yasal düzenlemelerin yapılması. GELECEĞİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

13 Finansman Oluşturulması GELECEĞİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

14 Geldiğimiz noktada bu uyumlu duruş ve birliktelik sorunlarımızın tamamını çözmek için memnuniyet verici bir seviyede bulunmakla birlikte aynı noktada buluşmakta yeterli olmamıştır. GELECEĞİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

15 EPDK OSB alt kadroları ilişkilerinin idari ve teknik anlamda geliştirme ihtiyacı GELECEĞİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

16 HER SORUN ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLMAK, KENDİNİ YETİŞTİRMEK İÇİN FIRSATTIR GELECEĞİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

17 Elektrik Hizmetleri zor,zahmetli, uzmanlığı uzun süreli kazanılabilen yatırımları pahalı ve yatırım süreleri uzun olan hizmetlerdir.. GELECEĞİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

18 .OSB'ler kadrolarını oluşturmak,.Eğitimlerini tamamlamak.Yukarıda saydığımız yönetmeliklere göre Hizmet edebilmek için yatırımlarını zamanında planlayıp,bitirmek.Alt yapılarını tamamlamış OSB'lerin tecrübeleri paylaşmak zorundadırlar GELECEĞİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

19 BU GÖREV BU GÖREV OSB YÖNETİMLERİNE DÜŞMEKTEDİR GELECEĞİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

20 ONCA EMEĞİN SONUCU BU OLMAMALIYDI Yönetmeliklerdeki eksiklikler tamamlanmış Finansman oluşturulmasının önü açılmş, Yasal düzenlemelerin tamamlanmış olmalısını, TEŞEKKÜR EDİYOR OLMAYI ÇOK ARZU EDERDİK GELECEĞİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

21 Beklentilerimizin karşılanması imkansız değildir,. Yeterki tarafların birbirini dinlemesi,. empati yapması,. konuları çalışmaların yapıldığı günkü koşullara göre değerlendirilmesinin doğal olduğunun kabul edilmesi GELECEĞİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

22 ➲ Aynı Pencereden Farklı Noktalara Bakarak Aynı Resmi görmeyi istemek yerine Gördüğümüz Resimleri Birleştirerek Aynı Durakta Buluşmak Mümkündür. GELECEĞİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

23 Piyasa aktörlerinin aynı noktada birleşip,aynı pencereden bakarak ağlayan bulutların çimenleri nasıl güzelleştirdiğini birlikte izleyeceklerdir, GELECEĞİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

24 OSB ENERJİ PİYASASI SORUN VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SORUNAÇIKLAMA ÇÖZÜM ÖNERİLERİİLGİLİ KURUM Dağıtım Bedelleri Onayları İşletme giderler ve yatırımlar dağıtım bedelerine tam yansıtabilmelidir. Geçiş dönemi ve sonrası olarak değerlendirilip işletme ve yatırım refah payı verilmelidir. EPDK Tarifeler Arası Dengesizlik 1 Nolu tarife ile 2 Nolu tarife arası dengesizlik Siyasi karar gerekmektedir.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı,EPDK, TEDAŞ İletim Tarife Artışıİletim tarifeleri bölgeler aası farklılık göstermekte sürekli artmaktadır. OSB'lere tek tip iletim tarife uygulanmalı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı,EPDK, TEİAŞ EPDK Alt Personeli OSB Personeli Uyumu EPDK ve OSB alt personelinin artak çalışma imkanları ve ortak çözüm önerileri Bilgi beceri paylaşımı sıklaştırılmalı EPDK OSB elemanlarına vakit ayırmalı. OSB, EPDK Yatırımlara Finansman Yaratılması İletim yatırımları karşılamamakta üçüncü şahıslardan alınan bedeller yatırılmalarında% 1-%2 pay ayrılmalı %1-%2 pay ayrılıp fon oluşturmalı OSB, EPDK Alt Yapının Tamamlanması OSB personel ve tesis atyapısı piyasa koşullarına uygun hale getirilme Personel yetiştilip Bilgi ve tecrübelerin paylaşımı OSB'ler OSB... OSB Yönetimi

25 2007Lisanslama işlemleriÇözüldü Lisans Sonrası işlemlerÇözüldü 2008Dağıtım Bedeli HesaplamaBir kısmı çözüldü Çapraz Sübvansiyon Finansmanı Bir kısmı devam ediyor 2009Tarife DengesizliğiDevam Ediyor Çapraz SübvansiyonDevam Ediyor Dağıtım Bedeli HesabıDevam Ediyor Yatırım FinansmanıSağlanmadı YILLARA GÖRE SORUNLAR GELECEĞİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

26 İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM ozcanmunevver@gmail.com GELECEĞİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ.


"MÜNEVVER ÖZCAN ELEKTRİK MÜHENDİSİ ENERJİ UZMANI GELECEĞİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları