Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

WEB 2.0 ARAÇLARI SABRİYE ESER 20110904004 TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "WEB 2.0 ARAÇLARI SABRİYE ESER 20110904004 TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ."— Sunum transkripti:

1 WEB 2.0 ARAÇLARI SABRİYE ESER TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ

2 Web 2.0 nedir? Web 2.0 araçları nelerdir? Web 2.0 eğitimde nasıl kullanılır?

3 Web 2.0, Web ortamına yeni teknolojik destekler veya uygulamalar katmaktan ziyade var olan Web teknolojisini daha kolay kullanılabilir veya daha fonksiyonel hale getirebilmek için ortaya konulan eğilimleri ifade eder.

4 Web 2.0 terimi, kullanıcıların mevcut Web içeriklerini üretebildiği ve değiştirebildiği yeni bir miladı temsil eder. Çünkü Web 2.0 bilginin oluşturulması ve paylaşımı konusunda radikal bir değişikliktir.

5 Web 2.0 dersi anlamayan öğrenciler içi tekrar imkanı sağlar.
Konunun ve dersi değerlendirme bölümünün web 20 araçları yardımıyla yapılmasını sağlar. Konu ve ders ile ilgili uygulamalar vb. web 2.0 araçlarıyla yürütülebilir. Aktarılacak olan bilgi ve materyaller direkt olarak web 2.0 ortamlarında verilerek sadece öğrenciler yönlendirilebilir, denetlenebilir.

6 Web 2.0 uygulamalarında kullanıcılara, içerik üretimi ve bunların paylaşımın da kolaylık sağlamak için; ajax, rss, css, vidcast, podcast, blog, widget, wiki, xhtml, xml, sosyal ağ siteleri,etiket, gibi araçlar kullanılmaktadır.

7 Ajax: Sayfanın sunucu tarafından hızlı şekilde, yeni verilerle,yeniden güncellenmesidir. Xhtml: Web sayfalarının yapısal kodlamasında kullanmak için tasarlanmış metin işaretleme dilidir. Xml: Kolayca okunabilecek dokümanlar oluşturmaya yarayan genişletilebilir işaretleme dilidir.

8 Wiki: İnsanların üzerinde özgürce değişiklik yapabildiği bir yazılımdır. Rsss: İlgilendiğmiz konularda yeni eklenen içeriğin tek merkezde toplanmasıyla daha kolay takip edilmesini sağlayan bir sistemdir. Blog: İnsanların istedikleri herhangi birşeyi özgürce, istediği gibi yazdığı, yayınladığı ve paylaştığı web siteleridir.

9 KAYNAKLAR 2009/01/web20-aralar.html tr.org.tr/inetconf13/kiap/karaman_yildirim _inet08.pdf p?v=


"WEB 2.0 ARAÇLARI SABRİYE ESER 20110904004 TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları