Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GEVA Ş SOSYAL VE KÜLTÜREL ETK İ NL İ KLER İ PROJES İ T.C. GEVA Ş KAYMAKAMLI Ğ I-GESOKEP-

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GEVA Ş SOSYAL VE KÜLTÜREL ETK İ NL İ KLER İ PROJES İ T.C. GEVA Ş KAYMAKAMLI Ğ I-GESOKEP-"— Sunum transkripti:

1 GEVA Ş SOSYAL VE KÜLTÜREL ETK İ NL İ KLER İ PROJES İ T.C. GEVA Ş KAYMAKAMLI Ğ I-GESOKEP-

2 PROJENİN AMACI Gevaş Kaymakamlığı tarafından yürütülen “Gevaş Sosyal ve Kültürel Etkinlikleri Projesi” ile ilçemizin sosyal ve kültürel hayatında olumlu yönde bir gelişme kaydedilmek istenmektedir. ÇÜNKÜ Bilgi toplumu olma yolunda atılacak en önemli adımlardan biri de; sosyal bilimlerde yapılacak olan araştırmalar ve eğitsel etkinliklerle mümkündür.

3 BİLGİ TOPLUMU OLMAK İÇİN BU PROJE YA DA ETKİNLİKLER YETERLİ Mİ? EĞİTİMSEVİYESİNİNYÜKSELMESİ AKADEMİKBAŞARI

4

5 ÇÜNKÜ BU PROJELER BU PROJELER YENİLENEN EĞİTİM SİSTEMİMİZİN HEDEFLEDİĞİ AMAÇLARA ULAŞMAK İÇİN TETİKLEYİCİ GÖREVİNİ ÜSTLENMİŞTİR. TETİKLEYİCİ GÖREVİNİ ÜSTLENMİŞTİR.. AYNI ZAMANDA BİLGİ TOPLUMUNUN GEREKTİRDİĞİ İNSAN PROFİLİNİN OLUŞMASINA YA DA YETİŞTİRİLMESİNE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAMAKTADIR.

6 BU YARGILARIMIZA YENİLENEN EĞİTİM SİSTEMİMİZİN FELSEFESİNİ OLUŞTURAN KAHRAMANLARI DÜŞÜNEREK SÖYLEMEKTEYİZ. JOHN DEWEY GARDNER

7 Gevaş Sosyal ve Kültürel Etkinlikleri Projesi SORUNLARI KONUŞARAK ÇÖZELİM OYUN SOKAĞI GEVAŞ IN ALTIN ADIMLARI ARTOSTAN YANSIYAN EZGİLER DUYGUDÜNYAMIZ GEVAŞ DOSYAM YARIŞIYORUM SOSYALLEŞİYORUM

8 PROJENİN ADI : SORUNLARI KONUŞARAK ÇÖZELİM(TARTIŞMA) PROJENİN SÜRESİ : 4 Yıl 1. YIL:01.09.2008–23.11.2008 2. YIL:01.09.2009–23.11.2009 3. YIL:01.09.2010–23.11.2010 4. YIL:01.09.2011–23.11.2011 Ödül Töreni: 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde yapılacaktır. PROJE KOOR. YARDIMCISI: Ali GÜNEŞ (okul Müd).

9 6. PROJENİN KONUSU: 6. PROJENİN KONUSU: Bu projenin konusunu yarışma jürisi tarafından belirlenen bir konu hakkında yarışmacıların birbirleriyle tartışması ve buna bağlı olarak birbirleriyle fikir alışverişinde bulunmaları; yarışmacıların görüşler üretmeleri, somut örnekler sunmaları ve hitabet sanatını kullanma yeteneklerinin geliştirilmesi esas alınarak eğitsel bir yarışmanın sergilenmesi oluşturmaktadır. 1.SORUNLARI KONUŞARAK ÇÖZELİM

10 PROJENİN ÖNEMİ: PROJENİN ÖNEMİ: Bireye hitabet sanatını çağın koşulları gözetilerek kazandırılması ve bunun eğitsel bir yarışma ile sağlanması bu projenin temel anlayışını oluşturmaktadır. Çünkü günümüzde meydana gelen birçok suç teşkil edecek olayın kökeninde bireylerin bu sanatı kullanamadığı ya da başka bir değişle bireylerin “tartışma” kurallarını bilmediği görülmektedir. 1.SORUNLARI KONUŞARAK ÇÖZELİM

11 •Gelişmiş ülkelerde yaşayan bireyler sorunları çözerken kendi aralarında değişik çözümler üretebilmekte ve bunu kaba olmayan, yeni fikirlere açık ve sonucunda çözüm bulan tartışma ortamlarında yapmaktadır. Bu durum onların üretkenliğinde de etkili olmakta ve gelişmişlik seviyelerine olumlu katkıda bulunmaktadır. Ancak gelişmemiş toplumlarda sorunlar çözülürken ya da herhangi bir anlaşmazlık durumunda çağdaş olmayan tartışma ortamlarına tanık olmaktayız. Bu durum sorunların çözülmesinde etkili olmamakla beraber sorunların daha da büyümesine neden olmaktadır.

12 ÖRNEKLER •Park kavgası kanlı bitti: 2 yaralı •Genç Kızların Tartışması Kanlı Bitti •İskenderun’da sabah saatlerinde minibüs şoförleri arasında çıkan tartışma kanlı bitti •Çocuk tartışması kanlı bitti

13 HEDEFLERİ: Bireylerin sorunları akılcı bir açıdan çözmelerini sağlamak. Bireylerin farklı fikirlere karşı hoşgörülü ve toleranslı bir yaklaşım ile ele almalarını sağlamak. Düşünen, düşündüklerini uygun bir şekilde ifade edebilen bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak. 1.SORUNLARI KONUŞARAK ÇÖZELİM

14 HEDEFLERİ: Bireyin karşısındaki insanın fikrini saygı ile dinlemesini sağlamak ve bunu bireyde bir yaşantı haline getirmek. Bireyin fikir üretebilmesini sağlamak için okumasını sağlamak ve bu bağlamda bireyin kitap okumasını teşvik etmek. Aynı meslekte yer alan bireylerin ortak bir problem üzerinde uzlaşmalarını sağlayacak yani çözüm üretecek bir tartışa ortamı sağlamak. 1.SORUNLARI KONUŞARAK ÇÖZELİM

15 PROJENİN ADI OYUN SOKAĞI PROJENİN SÜRESİ : 4 Yıl 1. YIL:01.09.2008–31.03.2009 2. YIL:01.09.2009–31.03.2010 3. YIL:01.09.2010–31.03.2011 4. YIL:01.09.2011–31.03.2012 PROJE KOOR. YARDIMCISI: Hakan ALICI (Okul Müdürü).

16 Bu projenin ilçemizin kültür hayatına katkı getireceğini söylemek mümkündür. Bu proje sadece bireylerin oyunlarını sergileyecekleri ve ödül alacakları bir yarışmadan çok eğitsel öneme sahip bir etkinlik olacaktır. 2. OYUN SOKAĞI

17 bu proje ile bireylerin eğitiminde çok önemli bir yeri olan tiyatronun uygulanması amaçlanmış aynı zamanda Gevaş’ın sosyal ve kültürel hayatına katkı getirmesi amaçlanmıştır. Üstün Akmen’in dediği gibi “Gelin tiyatroda sevinelim, yaşamanın, sevmenin, dayanışmanın tadına varalım. Yaşamayı ve yaşatmayı, mutlu olmayı ve mutlu etmeyi öğrenelim. Kısacası tiyatronun aynasında kendi yaşamımızı seyredelim, yarınlarımızı görebilelim.”

18 PROJENİN HEDEFLERİ Bireyin tiyatro oyunlarında rol almasını sağlayarak akademik başarısının artmasını sağlamak. Tiyatro sanatının Gevaş ilçesinde gelişmesini sağlamak ve bu bağlamda ülkemizin sanatçıları arasına bu proje ile yetişmiş bireyleri kazandırmak. Hatta bu şekilde diğer il ve ilçelere öncülük etmek.

19 PROJENİN HEDEFLERİ Bireyin kendini ifade etme, rol yapma kısacası kendini gerçekleştirme yolunda onun yanında olduğumuzu gösterme ve bu yolculuğunda başarılı olması için tetikleyici unsur olma.

20 PROJENİN HEDEFLERİ Tiyatro etkinliğinde rol alan bireylerin(Canıdemir, 2006); –Dayanışmayı yaşantı haline getirmesini sağlamak. –Toplum yaşamı için gerekli olan sorumluluk duygusunu kazanmasını sağlamak. –Düşünceyi eyleme sokma yeteneğini geliştirmek. –Düşünerek, yorumlayarak okumayı öğrenmesini sağlamak –Topluluk içinde konuşmayı öğrenmesini sağlamak. –Dil kaygısını, doğru ve güzel konuşmayı sağlamak. –Elini, kolunu kullanmasını denetim altına almasını öğrenmesini sağlamak. –Çeşitli sanat dallarıyla ilgiyi sağlamak. –Estetik algılama yeteneğini geliştirmek.

21

22 PROJE 3 GEVAŞ’IN ALTIN ADIMLARI (HALK OYUNLARI)

23 Halk Oyunları içinde barındırdığı melodi, ritim ve hareket yapısı ile bireyin bedensel ve ruhsal gelişiminde önemli bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Birlikte oynamanın avantajı ile kişiye kaynaşmayı, beraber hareket etmeyi, paylaşmayı ve kendini ifade etmeyi öğreten Halk Oyunlarının bu özelliklerinden yola çıkarak, uygulanacak etkinliklerle ülkemiz insanının bireysel gelişiminin yanı sıra toplumsal gelişiminin de sağlanmasına katkıda bulunmak temel amacımız olarak kabul edilebilir.

24 İlçemize bağlı olan köylerde değişik halk oyunlarının sergilendiği ve muhteva bakımından büyük bir zenginlik gösterdiği bilinen bir gerçektir. Bu proje ile bu zengin muhtevanın ortaya çıkarılması ve diğer insanlarla paylaşılması esas amaçlardan biri olarak kabul edilebilir

25 PROJENİN HEDEFLERİ Bireylerin estetik duygusu ve yaratıcılık kazanmasını sağlamak. Bireylerin halk oyunlarıyla denge, koordinasyon, esneklik ve ritim gibi temel motorik özelliklerini geliştirmesini sağlamak. Halk oyunları etkinliği ile bireylerin ruhsal ve bedensel yönden olumlu ve çok yönlü gelişimine katkı sağlamak.

26 PROJENİN HEDEFLERİ Müzik, hareket, giysilerdeki renk ve sanat zenginliği oyunları tek yönlü olmaktan çıkararak, kişiyi birçok konuda ilgilendiren, hoşça ve eğlenceli anlar yaşatan, zengin bir uğraşı, eğlence aracı niteliğine bireylere deneyim ve tecrübe kazandırmak. Bireylerin boş zamanlarını halk oyunları etkinliği ile değerlendirmesini sağlayarak bireye hareketin verdiği dinçlik ve dinamiklikle sağlıklı, canlı ve neşeli bireylerin yetişmesine katkı sağlamak.

27

28 PROJE 4 ARTOS’TAN YANSIYAN EZGİLER PROJE KOOR. YARDIMCISI: İsa ŞİPAL (Okul Müdürü)

29 Bu projenin temel konusunu; Gevaş ilçesinde belirlenen hedef kitle esas alınarak yapılacak olan bir “ses yarışması” oluşturmaktadır. Bu proje ile ilçemizdeki insanların; bilişsel gelişimine, dil gelişimine, okumaya hazırlık ve okumaya yönelik tutumuna, sözel yeteneklerine, soyut kavramsal düşünme becerisine, yaratıcılığına, devinsel (hareket) gelişim ve koordinasyonuna, okula karşı olumlu tutumuna, stresinin azaltılmasına, yaşam kalitesinin artırılmasına, kişisel ve toplumsal uyum sağlamasına yönelik olumlu etkilerin/katkıların oluşturmak istendiği söylenebilir.

30 PROJENİN HEDEFLERİ İlçemizdeki insanların ses yarışması ile birlikte başarma duygusunu yaşamasını sağlamak başka bir ifade ile akademik başarısına olumlu bir katkıda bulunmak. Müziğin toplumu birleştirici ve geliştirici bir moral değeri olduğu gözetilerek ilçemizdeki toplumsal dayanışmayı arttırmak. İlçemizdeki sosyal ve kültürel faaliyetlerin canlanmasını sağlamak.

31 PROJENİN HEDEFLERİ İlçemizde yapılacak olan bu eğitsel etkinlikle ilçenin eğitim standartlarının yükseltilmesine olumlu yönde katkıda bulunmak. İlçemizde müzik yeteneğine sahip olan bireylerin keşfedilmesini sağlayarak uygun bir eğitim almalarını sağlamak ya da onlara bu yönde destek olmak. İlçe halkının özellikle öğrencilerin eğlenerek öğrenmesini ve bu şekilde yapılacak olan bu tür projelere katılımının sağlanmak istendiği söylenebilir.

32

33 PROJE 5 DUYGU DÜNYAMIZ PROJE KOOR. YARDIMCISI : Hayrullah KÜTÜK(Türkçe Öğretmeni)

34 Bu projenin konusunu hedef kitleye yönelik olarak yapılacak olan şiir, hikâye ve kompozisyon yarışması oluşturmaktadır. Bu proje ile -Okuyan Gevaş projesine bağlı olarak- okuyan insanların, üretken olması ve ürettiklerini beğenilere sunması yönünde teşvik edici önemli bir eğitsel yarışmanın düzenleneceği söylenebilir.

35 İnsanların duygularını ya da fikirlerini ifade ediş biçimi her zaman birbirinden farklı olmuştur. Ancak bu ifade ediliş biçimi her ne kadar farklılık gösterse de genellikle aynı yöntemlerle olmuştur. Bazen bir şarkıda, bazen bir şiirde, bazen bir hikâyede insanların yüreklerinden akan duygularının bizimle konuşmaya başladığını aynı zamanda duygularımıza tercümanlık yaptığını her zaman yaşamışızdır. Bu bağlamda bu proje ile içimizde bulunan yazarları ve şairleri bulmak bu şekilde de onların bir ölçüde duygularımıza tercümanlık yapmasını istemekteyiz.

36 PROJEN İ N HEDEFLER İ Bireylerin edebi yazın türünde eserler hazırlamasını sağlayarak üretkenliğini arttırmak. Bireylerin oluşturacağı eserlerin onların akademik başarılarında önemli bir tetikleyici unsur olacağını umut ediyor ve bu bağlamda ilçemizdeki eğitim seviyesinde akademik anlamada bir yükselişin olmasını sağlamak. Bireyin ilgili bir yazın türünde kendini ifade etme becerisini sağlamak bu şekilde yazılı olarak bireylerin kendilerini ifade etme becerilerinin gelişimine katkı da bulunmak.

37

38 PROJE 6 GEVA Ş DOSYAM Proje koordinatör Yard: Kenan ALLAHVERDİ (sosyal Bil. Öğrt.).

39 Bu projenin konusunu ilçemizde sosyal bilimler alanında yapılacak olan araştırmaları kapsamaktadır. Bu bağlamda ilçemizin sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunacağını düşündüğümüz araştırmaların yapılmasına teşvik edici olan bu projeyi başlatmış bulunuyoruz.

40 Sosyal bilimlerde yapılan araştırmalar tıpkı fen bilimlerinde yapılan araştırmalar kadar büyük bir önem arz etmektedir. Çünkü: toplumun sosyal ve kültürel gelişimi fen bilimlerindeki gelişmelere paralel olarak gelişmektedir. Zira sosyal bilimlerdeki gelişmeler fen bilimlerdeki gelişmelerin gerisinde kalırsa toplumun bütünsel bir açıdan gelişmesi zorlaşır. Bu durum fen bilimlerdeki gelişmelerin de aksamasına hatta toplumun bilim çağı yolculuğunda gerilerde kalmasına neden olur.

41 PROJEN İ N HEDEFLER İ Sosyal bilimler alanında özgün eserler ortaya çıkarmasını sağlamak. Sosyal bilimlerde yer alan bilim dallarına karşı olan ilgilerini arttırmak ya da başka bir ifade ile sosyal bilimleri sevdirmek. Sosyal bilimler alanında yapılan araştırmaların yarışmaya katılanlar tarafından tanıtımını sağlayarak ifade etme becerilerini ya da iletişim becerilerini olumlu yönde geliştirmek.

42 PROJEN İ N HEDEFLER İ Problem çözme, ele ş tirel ve yaratıcı dü ş ünme gibi üst düzey dü ş ünme becerilerini kazanmalarını sa ğ lamak amaçlanmı ş tır. Özel okulların tekelinde olan Sosyal Bilimler Olimpiyatlarını ilçemiz ko ş ullarında uygulanabilmesini sa ğ lamak hedeflenmektedir

43 PROJE 7 YARI Ş IYORUM SOSYALLE Şİ YORUM PROJE KOOR. YARDIMCISI: Faruk DEMIR (Okul Müdürü)

44 Bu projede sosyal bilimleri kapsayan sorular hazırlanarak belirli gruptaki yaş aralıklarındaki bireylerin birbirleriyle eğitsel bir mücadele yaşamaları ve bu bağlamda tecrübe sahibi olmaları arzulanmaktadır. Bu kategoride yarışmacılara sosyal bilimler alanında hazırlanan çoktan seçmeli sorular sorulur ve eğitsel bir mücadelenin yaşanması sağlanır.

45 PROJENİN HEDEFLERİ İlçemizdeki bireylerin sosyal bilimlerde yer alan bilim dallarına karşı olan ilgilerini arttırmak ya da başka bir ifade ile sosyal bilimleri sevdirmek. Bireylerin sosyal bilimlerdeki öğrenmelerinden dolayı başarma duygusu yaşamalarını sağlamak. Bireylerin sosyal bilimlere yönelik tutumlarında olumlu yönde değişim ya da gelişim sağlayarak bilgi birikimlerinin artmasını sağlamak.

46


"GEVA Ş SOSYAL VE KÜLTÜREL ETK İ NL İ KLER İ PROJES İ T.C. GEVA Ş KAYMAKAMLI Ğ I-GESOKEP-" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları